Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Legalan Windows problem?
STRANA 1 OD 1
boztoga Legalan Windows problem? 12.02.2008. 17:52 T8138

status: user
broj poruka: 516

Dobio sam CD sa legalnom kopijom Windows XP Home Edition. Imam dva racunara u sobi, jedan koji koristim i drugi kao servisnu masinu. Na oba sam istalirao gore pomenuti Windows. Na mom racunaru je i dalje prva instalacija, dok sam na servisnoj masini formatirao HDD i ponovo instalirao Windows otprilike 10 - 12 puta... CD vise nece da radi! Kad ga instaliram i treba da ga aktiviram kaze mi da moj s/n prekoracio dozvoljen broj aktivacija i nece da se aktivira...

Zanima me na koliko aktivacija je CD ogranicen?

Ako neko zna jako me zanima da li postoji neko resenje jer treba da radim reinstall na svom kompu koji koristim a ne daje mi se opet 100e za CD...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vampirbg ... 12.02.2008. 18:01 #43704

broj poruka: 711
Ti mozes taj Windows da koristis legalno samo na jednoj masini... U slucaju da se bitno promeni konfiguracija hardvera moraces da zoves Microsoft da ti posalju aktivaciju za tu masinu... Mislim da je moguce 3-4 puta to mnjeati pre zvanja... (tj beskonacno instalacija, ali hardver moze da se promeni toliko puta)
VMARC 3 x 12.02.2008. 18:59 #43706

broj poruka: 9425
moze jos 3 x ako obrazlozis gospodi iz majkrosofta zasto si ga aktivirao vise od 3x i ako se njima taj razlog svidi, pa se smiluju da ti produze :)
BTW. ne mozes imati istu kopiju win na obe masine, tj mozes imati ali ako ti naidju :) tretirace ti kao da je piratski na obe. isto se deasava kada na licencirani win stavis divlji ofis, ista ti je kazna kao da nisi ni taj win licencirao.

zaobilazak bvroja ativacija se elegantno resava goustom sistema kada se po instalaciji isti dovede u radno stanje. ako pukne sistem, vratis goust i win to tretira kao da masinu nisi koristio od tog datuma.

rasha44 Re: Legalan Windows problem? 12.02.2008. 22:55 #43746

broj poruka: 1492
Ako na prvom kompu radis reinstall preko postojece instalacije, najverovatnije ce prihvatiti vec postojecu aktivaciju. Ako nece, idi na aktivaciju, odaberi zemlju (mislim da je i dalje Serbia and Montenegri) i dace ti broj telefona predstavnika Microsofta u Beogradu. Oni su vrlo ljubazni i sigurno ce ti dati novi WPA broj. Objasni da si menjao hardware. Meni su bez problema izdiktirali novi broj za aktivaciju. Rade samo do 17h.

Za drugu masinu nema leka, moraces da krekujes WPA. Posalji mi mail, poslacu ti crack.

Nightbird

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647120.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs