Kako doci do boot sequence i podesiti cd first da bih podigao XP. Udjem lepo u bios preko F1 ali tamo nigde nema onoga sto trazim. Da li je kod IBM to drugacije ili pod drugim imenom?
Ne znam konkretno za tvoj racunar, bilo bi korisno kada bi napisao model (recimo DELL Optiplex GX1 ili nesto slicno)...
Kod Dell-a je situacija sledeca (Pentium II i III) ulazis u Bios meni sa F2 pa onda dve strane za podesavanje parametara, u dnu ekrana ili sa strane pise koji tasteri se koriste zasta, sa ALT-P prelazis sa strane na stranu, sa ALT-B reset itd... Opcija za boot-ovanje se nalazi na drugoj strani i mozes da biras fdd, hdd, cd ili sa CTRL+kursor desno ulazak u poseban meni sa dodatnim opcijam za podesavanje redosleda boot-ovanja.
Mozda kod tvog modela postoji i neka kombinacija tastera kao i kod Gigabyte ploca (valda bese CTRL+F1)
1) Shut down the operating system and turn off your computer. 2) Press and hold down the F1 key, and then turn on the computer. 3) When an IBM or other logo is displayed or if you hear repeating beeps, release the F1 key. The IBM BIOS Setup Utility will start. 4) select `Start Options` from the first menu. 5) From the Start Options menu, press on the top bullet labeled `Startup Sequence` (it is above all the other options). This brings up a new `Startup Sequence` menu. 6) Change boot order as needed using arrow keys.
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647147. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.