Poz...primetio sam u proteklih par dana da mi se vec 2-3 puta posle nocnog rezima ( komp m radi ceclu noc,adsl sljaka .) ), nece win da se digne, da izadje iz standby ??? znaci da li je nesto sofware-ski pa se komp zapucao u toku rada i onda nece da izadje iz standby(uglavnom je posle duzeg rada, kada je krace u standby uvek se vrati) ili je do hardware-a?Komp mi normalno radi sve ostale stvari, nisam primetio nista cudno....`pomagajte drugovi hocu da GA ubijem` :)....
Rekoh li ja da ne uzimate Gigabyte :-) Jel` to STR mode, tj. Suspend To Ram kada se gasi sve na masini dok je jedino RAM pod naponom? Ili je StandBy u kome se gase samo diskovi i monitor/vga ili je hibernacija? Koja je masina?
- R a v e n L o r d -
:: :: :: Poz...primetio sam u proteklih par dana da mi se vec 2-3 puta posle nocnog rezima ( komp m radi ceclu noc,adsl sljaka .) ), nece win da se digne, da izadje iz standby ??? znaci da li je nesto sofware-ski pa se komp zapucao u toku rada i onda nece da izadje iz standby(uglavnom je posle duzeg rada, kada je krace u standby uvek se vrati) ili je do hardware-a?Komp mi normalno radi sve ostale stvari, nisam primetio nista cudno....`pomagajte drugovi hocu da GA ubijem` :)... :: :: :: ajd uzdravlje : ::
nemo` da trcis pred rudu :)..to je tvoj omiljeni asus....samo se monitor ugasi, (stavio sam da ode u standby posle 15 min), sve ostalo je stavljeno na never(znaci ne gasi se ni hdd ni nista ostalo)....da li je moguce da je monitor otisao nesto ? dnevno ga bar 10 put upalim ugasim( ne iz struje, kabla)....da li je bolje da mi konstatno radi sa screen saverom ili da mu stavim da se gasi na 15 min pa da ga palim opet.....
CD 6850 3.6 Asus p5ld2-se 2 gb 800 corsair 8800 gt coler master 550w lg204wt
Znaci, StandBy je samo gasenje grafike i monitora? Ako ti se desi da se monitor/vga ne probudi moze biti nekoliko stvari: driver za grafiku, grafika ili monitor. Driver uvek mozes zameniti...grafika se pobudjuje na mrdanje misem, budi i daje signal okidac monitoru koji se pali. Ako je ona u redu onda je sledeci monitor, on ima DSP chip koji na SB prati pojavu signala okidaca i pali panel/crt, ako je taj proceosor bugovit moze se to desiti ali vrlo retko, u vecini slucajeva on radi ili ne radi kako treba. Dakle, najpre neki software (upravljacki, windows, BIOS setup defaults) ako nije to proveri grafiku cesto se desi da je ona problem pa ubodi neku PCI za probu i vidi da li ona korektno pobudjuje OS/monitor
P.S. Masina je super ali `de nadje da turis Asus SE (srednja klasa), ovde bih pre ocekivao neki Premium ili Deluxe i945 model
- R a v e n L o r d -
:: :: :: :: nemo` da trcis pred rudu :)..to je tvoj omiljeni asus....samo se monitor ugasi, (stavio sam da ode u standby posle 15 min), sve ostalo je stavljeno na never(znaci ne gasi se ni hdd ni nista ostalo)....da li je moguce da je monitor otisao nesto ? dnevno ga bar 10 put upalim ugasim( ne iz struje, kabla)....da li je bolje da mi konstatno radi sa screen saverom ili da mu stavim da se gasi na 15 min pa da ga palim opet.... :: :: :: CD 6850 3. :: Asus p5ld2-s :: 2 gb 800 corsai :: 8800 g :: coler master 550 :: lg204wt
Ali nista zato, ja to resavam tako sto ugasim i upalim monitor i to je sve. Skoro da se ne secam kad sam ugasio racunar, mozda neki restart u nedelju dana.
To je pocelo da mi se desava unazad par dana...monitor nije proverio sam, znaci nesto od toga sto si rekao u kucistu....mada moze li da bude do softwera? ovo mi se desava od kad sam stavio cryptload(program koji vrsi rekonekciju adsl modema unedogled sve dok se ne promeni ip za rapid share?) ...moze li da bude do njega? driveri od graficke nisu jer ih koristim vec mesec,dva.....pokusao sam da stavim jutros kada sam otisao screen saver(znaci da se ne gasi monitor) i opet nije hteo da nastavi kada sam se sad vratio.Grafika je nova kao sto vidite (8800 gt)...sve mi radi normalno, igre , programi , filmovi ...itd....da li moze da bude do softwara ?
Pa nisam ni rekao da je monitor u pitanju, pre ce biti da je grafika koja se ne budi kao snezana bez princa. Sve u svemu ujutru kad zelim da pogledam sta je skinuto u toku noci racunar (monitor) ne zli da se odazove iz standbuy-a sta god radio ne reaguje ni na pomeranje misa ni na tastaturju. Ali kad uradim klik, klik pojavi se slika i osmeh na mom licu kad vidim da je sve sto je bilo u redu za skidanje sa neta skinuto...
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: :: :: To je pocelo da mi se desava unazad par dana...monitor nije proverio sam, znaci nesto od toga sto si rekao u kucistu....mada moze li da bude do softwera? ovo mi se desava od kad sam stavio cryptload(program koji vrsi rekonekciju adsl modema unedogled sve dok se ne promeni ip za rapid share?) ...moze li da bude do njega? driveri od graficke nisu jer ih koristim vec mesec,dva.....pokusao sam da stavim jutros kada sam otisao screen saver(znaci da se ne gasi monitor) i opet nije hteo da nastavi kada sam se sad vratio.Grafika je nova kao sto vidite (8800 gt)...sve mi radi normalno, igre , programi , filmovi ...itd....da li moze da bude do softwara ::
...to je osobina Windows-a (98, 2000, XP) da tokom vremena `stekne` osobinu da nece da se budi kako treba nakon stand by rezima. `Odrzavanje` registry baze, defragment, optimizacija sistema, antispyware, antivirus, firewall odlazu ovu pojavu, ali pre ili kasnije dolazi na red. Koliko sam ja primetio, jedini lek biva reinstalacija sistema na formatiranu particiju. Nazalost.
:: ...to je osobina Windows-a (98, 2000, XP) da tokom vremena `stekne` osobinu da nece da se budi kako treba nakon stand by rezima. `Odrzavanje` registry baze, defragment, optimizacija sistema, antispyware, antivirus, firewall odlazu ovu pojavu, ali pre ili kasnije dolazi na red. Koliko sam ja primetio, jedini lek biva reinstalacija sistema na formatiranu particiju. Nazalost :: :: ::
Nadam se da je to...da nije do hardwera a pogotovo do nove kartice, samo jos slog da me strefi :)
:: da je softverski (BIOS, OS...), ali...javi da li si resio problem :- :: :: :: - R a v e n L o r d - :: ::
`fala masino .)...kao sto sam i mislio...onaj program sto sam pominjao(cryptload) za rekonekciju...cim sam ga iskljucio i i probao nesto drugo odmah mi je sinoc normalno radio komp celu noc i jutros sam ga upalio normalno....videcemo za veceras,ako opet bude ok znaci da je do cryptloada...mada ni sam nisam siguran kakve veze adsl modem i program mogu da imaju sa standby ali ok.....)
p.s. sad sam setio...menjao sam podesavanja u biosu tokom jucerasnjeg `utezanja` proesora....tako da moze da bude i da zbog toga sad normalno radi...ko ce to znati...sa kompjuterima nikad nisi nacisto .)
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647120. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.