Kakvi su izgledi da Microsoft 2009 izbaci novi OS - WINDOWS VIENU ? Zna li neko koliko ce razlikovati u svakom smislu od Viste. Hoce li to da bude novi XP ili Windows 2000? Da li je tacna vest da ce zvati Windows 7 ?
To su pricali i za Win98 kad se pojavio XP... Anyway, Blackcomb iliti Vienna (ne verujem da ce ovo biti finalno ime) ce, nadajmo se, biti makar malo bolje odradjena od Viste za koju sledi nastavak - Vista R2 iliti Fiji. Samo da se nikad vise ne ponovi ME...
Vista je po meni ipak bolji operativni sistem od XPa ali jos ima da se radi na tome jer je za sada najveci problem kompatibilnost. Valjda ce `start from scratch` za sledecu verziju biti bolje resenje nego ovih 50 miliona linija koda ili koliko ih vec ima u Visti...
Nisam ukljucio XP (iako imam i njega) pa jedno 6 meseci sigurno... Ne igram igrice doduse ali sa svim aplikacijama sa kojima radim nemam problema. Inace, bio sam primoran da se ukljucim u beta testing Viste i mnogo sam se nervirao u pocetku. Pretpostavljam da su i ostali u tom fazonu pa zato pljuju po Visti iako joj nisu dali sansu ili nemaju pojma o tome pa samo oanko... Kao sto je to bio slucaj sa XPom - daj i ja da pljunem kad vecina pljuje...
Ne postoji nesto sto se zove `idealan program` kao sto ne postoji idealan covek. Sve ima svoje mane i vrline pa kako ko/sta kome odgovara...
Nikad u zivotu nisam imao prilike da se borim sa toliko virusa/crva/trojanaca kao na XPu. Na Visti (kuc, kuc) jos nijedan virus nisam zakacio... NOD32 je sigurno imao dosta udela u tome ali ne pricam o virusima koji napadaju iz samih aplikacija koje preko CDa ili kako vec stignu u moj komp vec preko neta...
Ja se radujem svakoj novijoj verziji cisto sa nadom da nece biti gora od poslednje ako nista drugo...
:: Opet novi Win?! Ne, hvala. Matori Xp je neunistiv :: :: :: Renaming his people blood elves, in honor of their fallen countrymen, he taught them how to tap into ambient mystical energies... :: ::
Ne znam kakve to ima veze sa `mekanim monopolistom`... Po tebi je XP prozivod `tvrdog monopoliste` ili nekog treceg verovatno... M$ je kao i Telekom, EDB... Nuzno zlo i na meni je samo da od svih tih zla koristim ono koje moram... Bas kao i ti. To sto je nekom drazi XP je stvar licnog izbora.
Bio sam isti i kad se pojavio XP... Tada su likovi kao ti pravili istu razliku izmedju njega i 98se.
Cimbenik ti keva... Pitaj nju gde te je rodila i gde su granice namcore =P
:: Ti si jedini koji se toliko lozi na MS Glistu, ko da si cimbenik velikog mekanog monopoliste :: :: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !! :: ::
Prepucavanje, ili ti ajde diskusija na temu XP je bolji ili gori od Viste je pitanje trenutka. Sada svi mozemo da je pljujemo da je hvalimo ali strpite se malo, pa jednog dana svi cemo je imati na svojim racunarima. Jedino treba sacekati da se isprave sve greske itd. Jedno je sigurno, Vista donosi bolju podrsku za uredjaje koja ce vremenom postati jos bolja. Setite se dodavanja novog hardvera u Win98 kada je uvek trebao cd sa drajverima. XP veliku vecinu podrzava sa sopstvenim drajverima a Vista ce sigurno otici jos dalje. Normalno je da postoje greske i da neki stariji programi brljaju na Visti ali nove verzije ce sigurno ispraviti i te greske. Poznajem mnogo ljudi koji samo jure nove verzije programa a najcesce nista konkretno ne koriste vec samo onako nek se nadje. Ja recimo jos koristim prastari Tango za dos, koji teskom mukom radi na XP-u ali sam sa njim napravio preko 1000 plocica a tip koga znam ima sve moguce programe instalirane a jos nijedan napravljen uradjaj. Dakle, da zakljucim, svako ce po svom nahodjenju vec odabrati sta mu konkretno nudi vise prednosti. Ajd` u zdravlje.
Imam Last XP 19 na jednoj particiji a na drugoj Vistu, XP leti bre,jes da je to tweakovana verzija,al mi stvarno ustedi vremena pri install programa itd...
Jedina mana od 4GB prepoznaje 3GB,al aj na Visti moze i vise,za sad to joj je jedini plus, i DX10,a o PSOD da i nepricam...xD
Kontam da ce Viena izaci tako brzo samo zbog DX 11,,,,,
Kad Inspiracija Cuti, Razum Se Brzo Zamara... Roger Zelazny - Cronicles Of Amber Nemo-Novi Sad
Jeste tacno je pricali su ali si zaboravio da napomenes sve one korake koje je MS imao do izbacivanja XP-a, nisi spomenuo legendu Millenium, pa Win 2K, pa pre njega NT. Kako stvari stoje tako ce biti i sa MS Glistom, dok to ne sazri ima da izbacei MS Bopal, Nepal i gomilu istalih dok narod to ne prihvati.
Konkretan primer iz Amerike, bisi kolega se odselio i radi u jednoj jacoj firmi koja se bavi hidraulikom i slicnim stvarima plate su tolike da bi svako mogao da kupi sebi dva AutoCAD-a mesecno ali i dalje koriste autocad 14.
Mislim sta reci kad se MS Glista nije primila ni kod nas gde skoro niko zivi ne placa softver, verujem da je jos crnje tamo gde za to treba izdvojiti 250-300us$.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
P.S. Ali pored svega ovoga moram da te pohvalim da si jedan od retkih koji na ovom forumu postuje teme van domena hardvera.
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647120. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.