Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Defragmentacija :D
STRANA 1 OD 1
Fanste Defragmentacija :D 14.01.2008. 20:47 T7538

status: user
broj poruka: 207
Da li moze preporuka nekog programa za defragmentaciju particija ,tj koji je najbolji??(znam da ima i u operativnom sistemu ali nesto nece da radi fazon``cant run defreg``)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BataCele ... 14.01.2008. 20:48 #39338

broj poruka: 1532
IObit Smart Defrag

Besplatan, dobar.

limunche da! 14.01.2008. 21:06 #39339

broj poruka: 426
jos jedan glas za IObit Smart Defrag!

MACHINE E, ljudi, a cemu sluzi defrag? 14.01.2008. 21:17 #39341

broj poruka: 5708
Sta se njime rad i sta je to defragmentacija particija?

P.S. A sta je to particija?

- R a v e n L o r d -

Saske ... 14.01.2008. 21:46 #39346

broj poruka: 1117
MACHINE, jel ti to ozbiljno pitas ili...???

inace, dobar je Diskeeper...
miloradk Ultimate Defrag 14.01.2008. 21:46 #39347

broj poruka: 2

Ultimate Defrag je nesumnjivo najbolji program za defragmentaciju sa raznim rucnim podesavanjima.

MACHINE Re: ... 14.01.2008. 21:51 #39349

Ma najozbiljnije, BataCele mi je svedok, to sto baratam matematikom ne znaci da se razumem i u informatiku-IT...

niko da odgovori :-(

Diskeeper, cemu ovo sluzi a uz to jos i ne radi?!

- R a v e n L o r d -

:: MACHINE, jel ti to ozbiljno pitas ili...??
::
:: inace, dobar je Diskeeper...
Saske ... 14.01.2008. 22:01 #39354

broj poruka: 1117
ma zezas provereno, ako si ikad instalirao windows na svezem disku morao si prvo da kreiras particiju...al ajde...
hard disk se moze virtuelno podeliti na vise logickih diskova ili particija tako da na jednom fizickom disku moze postojati vise logickih diskova sto mnogi ljudi rade da bi odvojili sistemske fajlove od podataka koji su im bitni tipa filmovi, muzika itd...tako da ako dodje do pada sistema ili neceg slicnog...ili jednostavno zelimo da osvezimo ili promenimo sistem mozemo bez problema formatirati sistemsku particiju, a ova druga particija sa podacim ostane netaknuta...
defragmentacija sluzi za `preslaganje fajlova na disku`
usled cestog pisanja i brisanja po hardu cesto ostaju komadici prostora izmedju dva fajla.Kada sistem krene da pise novi fajl na disk on pokusava da popuni sav moguci prostor tako da krece da pise na prvom slobodnom mestu, pa kad to mesto popuni stavlja pokazivac na sledecu lokaciju gde je nastavio da pise fajl...ovo dovodi do toga da neki fajlovi budu izdeljeni i na vise hiljada delova sto drasticno smanjuje brzinu citanj sa hard diska...defragmentacija sredjuje ovako izdeljene fajlove i slaze ih tako da fajlovi budu zapisani na disku bez prekida i deljenja...
nadam se da sam bio razumljiv :P
MACHINE Thanx 14.01.2008. 22:12 #39357

Da i mi rookie nesto naucimo, ovo je forum edukativno-naucnog karaktera, gde se suprotstavljaju misljenja, nude predlozi ali i povremeno postuju teme koje se ticu nekih bazicnih stvari koje bi pocetnicima ili neiskusnim korisnicima (koje rekao: sarmantne plave devojke :-) ? ) na funkcionalan nacin predstavile i opisale makar osnovne mehanizme upotrebe istih, znacenje raznih akronima na koje ce naletati od sad pa ubuduce i stvari koje bi im koristile pri odabiru i kupovini a da ih ne preveslaju nasi piratski oridavci...pozz

- R a v e n L o r d -

:: ma zezas provereno, ako si ikad instalirao windows na svezem disku morao si prvo da kreiras particiju...al ajde..
:: hard disk se moze virtuelno podeliti na vise logickih diskova ili particija tako da na jednom fizickom disku moze postojati vise logickih diskova sto mnogi ljudi rade da bi odvojili sistemske fajlove od podataka koji su im bitni tipa filmovi, muzika itd...tako da ako dodje do pada sistema ili neceg slicnog...ili jednostavno zelimo da osvezimo ili promenimo sistem mozemo bez problema formatirati sistemsku particiju, a ova druga particija sa podacim ostane netaknuta..
:: defragmentacija sluzi za `preslaganje fajlova na disku
:: usled cestog pisanja i brisanja po hardu cesto ostaju komadici prostora izmedju dva fajla.Kada sistem krene da pise novi fajl na disk on pokusava da popuni sav moguci prostor tako da krece da pise na prvom slobodnom mestu, pa kad to mesto popuni stavlja pokazivac na sledecu lokaciju gde je nastavio da pise fajl...ovo dovodi do toga da neki fajlovi budu izdeljeni i na vise hiljada delova sto drasticno smanjuje brzinu citanj sa hard diska...defragmentacija sredjuje ovako izdeljene fajlove i slaze ih tako da fajlovi budu zapisani na disku bez prekida i deljenja..
:: nadam se da sam bio razumljiv :
MaliAbner Perfect disk 7.0, 8.0 14.01.2008. 22:12 #39359

broj poruka: 7769
Cini mi se da je starija verzija 7.0 bolja od nove, zasto ni sam ne znam verovatno zato sto mi je laksa za koriscenje.
Nije badava ali moze da se napravi da jeste... bar sam tako cuo...

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

NastyB Re: E, ljudi, a cemu sluzi defrag? 14.01.2008. 22:14 #39360

broj poruka: 729
:: Sta se njime rad i sta je to defragmentacija particija
:: P.S. A sta je to particija
:: - R a v e n L o r d -

Postavio čovek pametno pitanje. Ne postoji program za defragmentaciju particija, ali ih ima puno za defragmentaciju DISKA.
I pitam se kakvi su to današnji profesori srpskog, kad mnogo ljudi ovde ne zna osnove gramatike našeg jezika. Strašno. Prosto se zgrozim kad vidim neznam, nemoze i slične gluposti. Odoh malo u off ali stasmoze...
popovl Malo sale,naucice gramatiku... 14.01.2008. 23:08 #39376

broj poruka: 149
A sad back na temu.Posto ostavljam komp da mi radi preko noci dok spavam,popizdim kad krene komp da se bavi necim,pa mora i mene da obavesti krkljnjem,riganjem.
Zato redovno defragmentujem disk,i bude miran ko bubica.Pomaze.

Inace koristim PerfectDisk 8,i kad ga uporedim sa Windows Difragment-om,potpuno isto slazu delice.Kad zavrsi Windows sa defragmentacijom,ponudim Perfect-u da uradi,i samo me obavesti da nema potrebe.Cak u Windows Difragment-u ima pauza sto je ponekad korisno ako ti treba racunar,jer je defregmentacija 500 Gb posle duzeg vremena dosta duga i po 2 sata.

Preporuka:Nema potrebe za programima,kad ga imas u Windows-u...

rasha44 Re: NE ZNAM,NE MOGU,NE MOZE,NE VOLIM... 14.01.2008. 23:16 #39377

broj poruka: 1492
Kad smo vec kod gramatike, posle svake zapete (zareza) ide jedno prazno slovno mesto.
NE ZNAM, NE MOGU, itd.
A kad je rec o particijama, preporucujem svima koji nisu dobro upuceni u tu rabotu da posete ovu stranicu. Mislim da ce i neki iskusniji tu naci dosta zanimljivih stvari.

P.S. Za defragmentaciju koristim Diskeeper 9. On mi je najbrzi i navikao sam na njega. I Perfect Disk je odlican.

http://partition.radified.com/

Pozz.

Nightbird

Ognjeni ... 15.01.2008. 00:28 #39386

broj poruka: 4521

jos jedan glas za diskeeper ...posle njega perfect disc ( u mom slucaju ) ....

ajd uzdravlje :)
srdoch Diskeeper 15.01.2008. 04:45 #39416

broj poruka: 1260
@popovl - disi bre Vlado,
zaboravimo pravopis na trenutak jer koliko god da pazim uvek u brzini nešto i pogrešim pa tek kasnije skontam tako da se džaba trudim a i to nije toliko bitno koliko je važno preneti informaciju, zar ne?
I taj defrag u windows-u je ustvari diskeeper ali 7 koliko se sećam, a čovek je i tražio drugi jer mu taj ne radi. A čak i da mu radi uvek bi mu preporučio Diskeeper9 jer je neuporedivo kvalitetniji, napredniji i opremljeniji od tog windows-ovog, što početnicima verovatno neće mnogo značiti ali meni igra ulogu i to veliku.

Pozdrav svima!!!
Vaskev Re 15.01.2008. 08:49 #39420

broj poruka: 1673
Necu da kritikujem, procitah nekada u nekom casopisu (Digital ili tako nesto) da je defragmentacija sa razvojem brzih diskova tipa 7200Rpm i retkih 10K i jos redjih 15K izgubila smisao jer je usporavanje pri citanju i upisu jako malo ukoliko podaci nisu konzistentni. Licno nisam naseo na tu foru jer i par procenata ubrzanja nije za bacanje. I onda sam pojurio testove i poskidao sve kandidate za najbolji defrag i krenuo u testiranje. Posle gomile izgubljenog vremena dosao sam do zakljucka da je savet imao smisla jer nikada nisam osetio neko ubrzanje rada a gubitak po nekoliko sati mi je bio bas evidentan.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647120.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs