Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Kako da napravim bootable CD
STRANA 1 OD 1
trikosm Kako da napravim bootable CD 19.12.2007. 17:42 T7075

status: user
broj poruka: 4

Zna li neko kako i pomoci kog programa mogu danapravim botabilan CD?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
PANDUR NERO 19.12.2007. 17:44 #36517

broj poruka: 73
DATA-BOOTABLE DATA DISK

Poz.

Vaskev re 19.12.2007. 18:38 #36521

broj poruka: 1673
Jeste Nero data bootable disk, ali pre toga moras imati iso image butabilne diskete, to mozes napraviti sa Norton commanderom pa ides na disk copy a destinacija file. Posle toga kada selektujes data bootable u opcijama oznaci kao image fajl koji si napravio sa commanderom. Ovo je jedan od nacina. Ja sam davno napravio vise razlicitih npr Win95,98,98se pa razne varijante sa podrskom za CD, bez CD-a itd. Mislim da ti Nero nema nijedan image prilozen. Bar koliko se ja secam i one verzije koje sam ja koristio. Mozda neko ima neku bolju ideju?

PANDUR Re: re 19.12.2007. 18:53 #36523

:: Jeste Nero data bootable disk, ali pre toga moras imati iso image butabilne diskete, to mozes napraviti sa Norton commanderom pa ides na disk copy a destinacija file. Posle toga kada selektujes data bootable u opcijama oznaci kao image fajl koji si napravio sa commanderom. Ovo je jedan od nacina. Ja sam davno napravio vise razlicitih npr Win95,98,98se pa razne varijante sa podrskom za CD, bez CD-a itd. Mislim da ti Nero nema nijedan image prilozen. Bar koliko se ja secam i one verzije koje sam ja koristio. Mozda neko ima neku bolju ideju
::
::
:

Jeste u pravu si tako su to pre nasi stari radili ali su onda dosle nove generacije....
PANDUR Uostalom.... 19.12.2007. 18:56 #36524

Ljudi jel koristi jos neko floppy?
Ja ga ne koristim vec jedno 5-6 godina.

Pisko my way 19.12.2007. 19:03 #36525

broj poruka: 6648
Ja za bolje objašnjenje ne znam, i sam ga koristim kad šta zaboravim...

http://www.nu2.nu/bootcd/

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

rasha44 Re: NERO 19.12.2007. 20:06 #36533

broj poruka: 1492
Nero ima u glavnom direktorijumu svoj DosBootimage.IMA (koristi Dr DOS). Kao sto je rekao PANDUR, idi na Data-Bootable Data Disk. Kad ti se otvori prozor, videces da tamo vec stoji ovaj fajl. U sledecem koraku ubaci programe koje hoces.
Drugi nacin je da napravis ili pozajmis od nekoga Bootable disketu, napravis image te diskete sa UlrtaISO, Magic ISO itd. i u Neru, u vec pomenutom prozoru, pronadjes direktorijum (folder) u koem ti je taj fajl i ubacis ga. Samo onda moras nize u opcijama u tom prozoru da cekiras Floppy Emulation.

Treci, i najboli, nacin je da prosetas Netom. Ima gomila vec gotovih Boot diskova za sve operativne sisteme.

Nightbird

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647120.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs