Imam problem kad instaliram XP. Prilikom pokretanja instalacije dodje do trenutka kada treba treba da se slozim sa agreement-om ali mi tad izbaci death of screen(onaj plavi ekran) sa porukom: STOP: 0x0000007e(0x00000005,....) pci.sys - Address f75deobf base at f75d70000, DataStamp 3b7d855c
Procesor je Intelov C2D E 4300, 1 GB DDRII,160GB HDD, ploca je Asus P5B-MX. Ima integrisanu grafiku i ima MSI 7300.A u biosu je podesena MSI. Da li neko zna u cemu je problem?
Mislim da je u pitanju neki deo hardwera.Ne zelim da te plasim ali to se ranije desilo jednom mom prijatelju,i u pitanju je bio procesor.Nadam se da to nije i slucaj sa tobom.Pozdrav!
Mislim da je u pitanju neki deo hardwera.Ne zelim da te plasim ali to se ranije desilo jednom mom prijatelju,i u pitanju je bio procesor.Nadam se da to nije i slucaj sa tobom.Pozdrav!
1. Izvadi graficku (dodatnu) pa probaj 2. Probaj drugi instalacioni disk bilo koji XP nebitno od SP-a 3. Probaj sa nekom drugom memorijom (pozajmi od nekog prijatelja) 4. Probaj sa drugim procesorom (kao pod 3.) 5. Verovatno ploca
Sumnjam da je procesor, oni jako tesko crkavaju i oni su verovatno jedine komponente koje se testiraju u fabrici, mislim na svaki primerak pojedinacno.
Da li si pokusavao vise puta i da li ti uvek na istom mestu izbaci plavi ekran,obicno izbacuje plavi ekran kad je losa memorija,stavi drugi modul pa probaj,memorija 100%
onda je HW. Tipujemi na plocu, procesor i grafiku. OVako nesto i deluje kao da je hardverski pod uslovom da CD/DVD iscitava podatke sa diska kako treba!
Ovo nije neuobicajen problem kod `golih`,`pre sp` XP instalacionih diskova,a mislim da on posjeduje takav.Ionako pozeljna,instalacija XP sp2 ce ga lisiti problema.
To je obican XP bez SP-ova. Na njemu je instaliran XP SP2,ali sam nabavio licencni pa hocu njega da stavim. A racunar ima 1 modul na 667MHz RAM-a. Tako da muku mucim.
A racunar je nov tako da ne mogu da ga rasklapam jer ce da mu ode garancija. Te su mi po tom pitanju ruke vezane.Videcu da istestiram memoriju pa sta mu Bog da.
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647627. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.