nisam siguran da je tema vezana za Win... elem, laptop koristi cela moja porodica. svako ima svoj google nalog. ja nikad (ali nikad u zivotu) ne kliknem nakon logovanja da zapamti moju lozinku. ipak, u zadnje vreme, kada hocu da se logujem, lozinka je tu, samo treba da se klikne enter?!?!? ja se sign out, obrisem cookies, cash, ... (sve sto mi je idiotski google assistant preporucio), close this profile, restart chrome, restart komp,... i lozinka je i dalje tu. bez problema bilo ko moze da udje u password manager...sve su mi ostale lozinke tu?!?!? WTF!!! nije mi zbog mojih, decu zabole dupe za moj nalog, a i nemam sta da krijem od njih, ali sama cinjenica da ne mogu da se log out i da su mi sve lozinke na izvolte je zaista uznemirujuca. Da napomenem da sam synch naloge izmedju kompjutera... Imam moj licni laptop koji koristim samo za posao i kupovinu i niko nema pristup njemu i jos jedan PC. Na licnom laptopu se ionako nikad ne logout, pa ne znam kakva bi situacija bila tamo. Na PCu i laptopovima, na primer, nema opcije sing out. ima samo close this profile, remove account, costumize, manage... Nikada se ranije nisam susretao sa ovako necim. Imate li ideju o cemu se radi i kako da onemogucim da mi se lozinka pojavljuje bez mog odobrenja? Hvala
Sam si sebi odgovorio već u prvoj poruci. Koristiš lični laptop, na kom si po svoj prilici aktivirao da ti čuva sve živo i mrtvo, a to se sinhronizuje sa Gmail nalogom i automatski replicira na bilo koji drugi pretraživač na kom si ulogovan.
Settings->You and Google->Sync and Google services->Manage what you sync->Customize sync
...pa biraj šta hoćeš da sinhronizuješ na tom pretraživaču.
Ako nećeš lozinke, deaktiviraj povezanu stavku i tek onda briši lozinke koje su prethodno sačuvane iz tog pretraživača (da l` prema xenox-ovom predlogu ili sve odjednom) - u suprotnom (pre isključivanja sinhronizacije lozinki), rizikuješ da lozinke budu obrisane sa Gmail naloga, pa samim tim nestanu i iz drugih pretraživača, gde su ti možda potrebne.
Settings->Autofill and passwords->Google Password Manager->Settings ...tu biraj da li uopšte hoćeš da ti nudi čuvanje lozinki i obavlja automatski login.
Budi obazriv sa stavkom: `delete all Google password manager data` - nisam siguran, ali mislim da se ti podaci odnose na ono što se čuva na Gmail nalogu, ne lokalno.
Probaj windows credential manager, možda je win na neki način sačuvao, kažeš da ima gomilu google naloga na tom računaru, jesi proverio svaki, možda ti je greškom na nekom drugom nalogu sačuvana lozinka. Black Wolf
`Budi obazriv sa stavkom: `delete all Google password manager data` - nisam siguran, ali mislim da se ti podaci odnose na ono što se čuva na Gmail nalogu, ne lokalno.`
:: Odnosi se na lokalno na tom računaru
Ovo, za `lokalno`, uzeti s velikom rezervom - po tom pitanju, ja ništa nisam pronašao u dokumentaciji za Chrome, a ne usuđujem se da testiram sa svojim pretraživačem i nalogom. Jedino ako neko isproba i potvrdi, jer ono što piše u Chrome-u ne navodi eksplicitno da se radi o lokalnim podacima...
Broj postavljenih tema: 60391. Broj poslatih odgovora: 647372. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.