Na desktop računaru imam 7: radio je normalno i od jutros problem sa vindousom-poremetio mu se datum. Kada počnem da ažuriram datum - nestane slika na monitoru, zacrni se. Isto je i na drugom monitoru. Desktop normalno izgleda ali google odmah se blokira i traži ažuriranje datuma. Da li je u pitanju fatalna gre4ška OS?
Замени батерију на плочи, вероватно је изгубила капацитет и напон, па ажурирај датум и време у биосу и пробај.
“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
:: Na desktop računaru imam 7: radio je normalno i od jutros problem sa vindousom-poremetio mu se datum. Kada počnem da ažuriram datum - nestane slika na monitoru, zacrni se. Isto je i na drugom monitoru. Desktop normalno izgleda ali google odmah se blokira i traži ažuriranje datuma :: Da li je u pitanju fatalna gre4ška OS :: :: _____________________________________________________________________ :: :: Dodao autor teme (21-11-2024 09:23:21) :: :: Da li je pao OS? :: OS JE W7, komp je stariji model :: ::
Ок, ако је замењена батерија, у реду, датум и време за сада не можеш да видиш јер се угаси монитор... Ако се монитор угаси, зар није логично сумњати на монитор, а не на оперативни систем?
Монитор можеш да тестираш лако, откачиш га са графичке и упалиш, ако се лого врти само пар секунди и угаси, онда нешто не ваља, ако се врти дуже времена, онда је највероватније ок..
:: Zamenio bateriju, podigne sistem i desktop, pa odmah ugasi monitor. Ipak je verovatno OS. :: Dragan0 :: ::
Аха, видим сад да је пробао са другим.. Онда је можда графичка, или интегрисана.. Али систем то не ради. Треба се поиграти мало, пробати другу графичку, напајање. Не може прецизан одговор да се очекује на основу овог..
Нема везе што је старији комп, ја имам пуно тога маторо, нешто искоришћено као сервер, друго поклоњено и претворено у сервер (Linux без gui-a као неки storage кроз мрежу, ово сам једном другару урадио када му је рикнуо диск на једном веома старом компу, искористио сам му тај комп са другим диском и ставио линукс без окружења, шер из ког диже ДОС апликацију, раније је имао ХР :), ради то изненађујуће дуго, завршава посао, уопште није битно каква је конфигурација, а минимално захтева 256М меморије. Али није за банке и друге институције као код оператера, него код обичних људи
Али за друге ствари типа пуштање филмова на интернету итд., за то је бескорисно.
:: :: Piše da je probo s dva monitora. :: Žalosno je da se ljudi danas bave stvarima kojima je davno istekao rok. Dal je nedostatak novca ili šta je al tužno :: ::
Broj postavljenih tema: 60365. Broj poslatih odgovora: 647102. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.