Imam laptop HP 2530p elite book, procesor 1,8ghz, memorija 4 gb ddr2, hd 80gb, operativni win10x64bit Za podizanje mu treba 2-3 minuta (za gašenje barem 2 minuta), a kad se podigne on nastavi da radi (ne uvek) barem još 10 do 15 minuta jer mu lampica za disk intenzivno svetli! Ponekad hoće i u toku rada da zakoči i da opet nešto kao radi! To me počelo jako nervira u zadnje vreme! Tražim savet šta treba da uradim ako je uopšte nešto moguće da se uradi?
Win 10 je skoro postao neupotrebljiv na HDD, ima tu dosta servisa, koje možeš ugasiti i ubrzati ga nešto, ali mislim da je to potpuni gubitak vremena s obzirom da SDD od 128gb možeš da kupiš za 1500din, i ubrzaćeš komp više nego bilo kojom softwerskom optimizacijom. Ako te baš zanima šta ga usporava otvori resource monitor i vidi šta ti koristi hdd. Black Wolf
Uzmi SSD 256GB Kingfast F10. Mnogo brži od svih ostalih u cijenovnoj klasi od 1850 din - ADATA Su630/650, Kingston A400 ili Transcend ili Lexar. Windows 10 64-bit 22H2 leti na SSDu, plus treba baš dobro poznavanje win operativnog sistema da ga dovedeš da sve radi kako treba na tom laptopu.
Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
:: Uzmi SSD 256GB Kingfast F10 :: Mnogo brži od svih ostalih u cijenovnoj klasi od 1850 din - ADATA Su630/650, Kingston A400 ili Transcend ili Lexar :: Windows 10 64-bit 22H2 leti na SSDu, plus treba baš dobro poznavanje win operativnog sistema da ga dovedeš da sve radi kako treba na tom laptopu :: :: Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću :: ::
akoo je to ovaj laptop, piše da da može 1.8 i 2.5 hdd, ali ako si uzeo verziju sa dvd čitačem onda je isključivo 1.8, pretpostavljam da dvd čitač ulazi u prostor hdd-a. Osim ako ne koristiš dvd čitač u 2023 god, uzmi caddy i ubaci sdd umesto čitača, ovaj od 80 gb može da ti ostane za storage.
Da, ima DVD i disk od 1.8 inča! Neznam da li mi se isplati da petljam sa tim caddy jer je lap rop star 15 godina!
:: akoo je to ovaj laptop :: piše da da može 1.8 i 2.5 hdd, ali ako si uzeo verziju sa dvd čitačem onda je isključivo 1.8, pretpostavljam da dvd čitač ulazi u prostor hdd-a :: Osim ako ne koristiš dvd čitač u 2023 god, uzmi caddy i ubaci sdd umesto čitača, ovaj od 80 gb može da ti ostane za storage :: :: https://www.hp.com/hpinfo/newsroom/press_kits/2008/mobility/ds_elitebook2530p.pdf
resenje je SSD da se stavi. najbrze resenje da se instalira WIN 10 LITE, olaksana verzija koju sam instalirao na obicnom hard disku, bio je Celeron procesoru i 2gb rama i radila je bez problem... Ima da se ``kupi`` svuda ta verzija win-a :)
:: Da, ima DVD i disk od 1.8 inča! Neznam da li mi se isplati da petljam sa tim caddy jer je lap rop star 15 godina :: :: :: :: akoo je to ovaj laptop :: :: piše da da može 1.8 i 2.5 hdd, ali ako si uzeo verziju sa dvd čitačem onda je isključivo 1.8, pretpostavljam da dvd čitač ulazi u prostor hdd-a :: :: Osim ako ne koristiš dvd čitač u 2023 god, uzmi caddy i ubaci sdd umesto čitača, ovaj od 80 gb može da ti ostane za storage :: :: :: :: https://www.hp.com/hpinfo/newsroom/press_kits/2008/mobility/ds_elitebook2530p.pdf
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.