Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Kako bre instalirati Macos X 10.5 Leopard na PC-u ?
STRANA 1 OD 1
psihoyu Kako bre instalirati Macos X 10.5 Leopard na PC-u ? 09.12.2007. 01:02 T6898

status: user
broj poruka: 1191
Imam na kompu dva harda i jedan ima XP,a drugi sam skroz obrisao,znaci obrisao i particije,sve i zanima me kako da instaliram Macos na njemu i da to radi sve, i Xp i Macos ?

Nesto sam ja pokusao, iskljucio sam hard sa XP-om i instalirao preko boot-a Macos 10.4 (saznao sam je izasao novi 10.5) i sve je prosla instalacija i kad je finishovala restartovala je instalacija komp i kad je trebalo da se ucita pise mi `system config file `/com.apple.Boot.plist` not found`. Ne znam sta da radim sa ovim?

Hajde bre ljudi koji imate Macose na pc-U POMAGAJTE

Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Jel sam ti rekao... 09.12.2007. 01:36 #35376

broj poruka: 9425
TESKO!

Isuvise faktora utice na instalaciju OSxa na PC.
Najvazniji je naravno, maticna ploca.
Potom procesor.
Potom tip optickog uredjaja (SATA ili PATA)
Potom tip i proizvodjac hard diska (nije mogao u moje vreme na Seagate diskove)

Za tutorial i uvid da li uopste OSx i koji moze da ide na tvoju maticnu plocu:

http://forum.insanelymac.com

Trebace ti puno utrosenih zivaca i ne prespavanih noci, ali kad namestis, videces da je vredelo svakog truda.

Tebe je moguce da zeza to sto imas dva harda. Prvo otkaci onaj sa Windowsom, pa namesti OSx da radi. Kada proradi, pokusaj da podignes Win, pa iz njega Acronis Boot Loaderom da napravis Boot meni. Trebalo bi da proradi.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
psihoyu fre 09.12.2007. 01:51 #35381

broj poruka: 1191
Ploca je Asus sa Intel 865pe chipsetom, proc je P4 2,66 northwood sa sse3.
Odradio sam instalaciju sa iskljucenim hardom sa XP-om i nece da digne macos.
Aj posalji mi taj Acronis boot loader ili mi daj adresu gde da ga skinem.
Ako imas jos neki savet kako da namestim to sve da radi pucaj !

Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Re: fre 09.12.2007. 02:09 #35382

Na 865PE cipsetu radi 10.4.5 na keca, a da bi instalirao 10.4.8 treba ti SATA ili USB optika.
Acronis je veliki, ja sam ga odavno skinuo sa rapidsharea... izguglaj malo nacices po ovim sajtovima za skidanje softvera. Ima oko 40-50MB.
Pokusaj da podignes OSx tako sto ce ti ostati butabilni OSx instalacioni disk u drajvu. Samo neka stoji, neka odbrojava par sekundi a ti ne diraj any key za instalaciju. Potom bi trebao normalno da nastavi da podize osx. ova fora pali.
Ja sam to imao pre oko godinu dana i batalio jer mi nije radio posao, ali se kanim opet da ga instaliram.
Sve u svemu INSANEMAC je zakon. Samo se drzi njega i googla i nemas frke, proradice.

:: Ploca je Asus sa Intel 865pe chipsetom, proc je P4 2,66 northwood sa sse3
:: Odradio sam instalaciju sa iskljucenim hardom sa XP-om i nece da digne macos
:: Aj posalji mi taj Acronis boot loader ili mi daj adresu gde da ga skinem
:: Ako imas jos neki savet kako da namestim to sve da radi pucaj
::
:: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!
studio uhhh 09.12.2007. 08:09 #35388

broj poruka: 4

hmm, pazi imam dosta iskustva po ovom pitanju. najveci problem (ako izuzmes AMD procesore i IDE diskove :) lezi u graf karti. meni se desavalo na ATi X800 da instalacija kompletno prodje, ali pri butovanju izbaci samo siv ekran (u momentu kada treba da digne driver za kartu). naime sve sto ti pricam ima veze sa 10.4.8 verzijom tigra. na 965 chipsetu i ATi x1300 je instalacija prosla kao da sam na mac-u (i mreza i zvuk i graf i sve zivo). samo mesec dana nakon toga na istoj masini setup nije hteo da prodje :)
na drugom kompu imam dual core 3.2 i GA 875x plocu sa creative sound blasterom i gigabitnom mrezom. kartica je ATi x1950GT. nasao sam i driver za karticu i radi OGL besprekorno u rezoluciji 1920x1200. zvuka nema (stavio sam externu Creative karticu i sad je OK), mreze nema (stavio sam dodatnu Realtec karticu i sve je OK). taj komp mi se zaista ponasa kao pravi Mac (veruj mi posto sam proveo dosta vremena radeci na Mac racunarima). Na onom racunaru sa x800 karticom je proradilo ali mora da se dosta zeza sa Calisto driverima za grafiku, da sam editujes plist fajlove i upisujes rezolucije koje zelis i na kraju i dalje nema wide screen podrsku, tako da je taj komp prakticno neupotrebljiv po pitanju MacOS-a.
Inace najbolja je varijanta da MacOS instaliras na POSEBAN HDD a ne samo particiju, tako da problem sa boot-om neces imati (menjas ga iz biosa ili quick boot menija ako ga imas). nesto sto nikako ne mogu da resim je to da kada posle MacOSa resetujem komp i predjem u Vistu, promeni mi vreme (sat u nazad :)
Sto se tice Leoparda, nije jos dovoljno dobro kompajliran, pa ti stoga preporucujem (ne znam koju verziju imas, ali ja radim sa A499 beta verzijom koja posle updatea postaje potpuno regularna full verzija cija se instalacija nalazi na JEDNOM DVD-u od 4.3GB) da prvo instaliras 10.4.8 tigar, instaliras i krekujes sve programe koje zelis (ne rade crackovi sa leopardom :) i preko njega `puknes` leoparda kao update. SAVRSENO funkcionise!
ako te nesto interesuje dodatno slobodno mi posalji mail na studio@sbb.co.yu
pozz
MaliAbner Mislim ne bih da budem maliciozan ali... 09.12.2007. 11:31 #35394

broj poruka: 7769
Kako se bre vi ljudi snalazite za softver na toj platfomi?
Mislim ima li toga koliko oces ili moras bas da se potrudis kako bi pronasao nesto valjano?

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

VMARC Re: uhhh 09.12.2007. 11:36 #35395

:: nesto sto nikako ne mogu da resim je to da kada posle MacOSa resetujem komp i predjem u
:: Vistu, promeni mi vreme (sat u nazad :

Jedini nacin da ovo resis je da podesis vremensku zonu na OSxu -1GMT, imas neko ostrvo negde u Atlantkiu :)), medjutim, to se naravno odrazava na neke druge stvari u OSxu, vezano za widgete, ali sad da me ubijes nemam pojma sta je... Mislim da je podnosljiva kompenzacija .-)

@MA
Software odgovara svaki ako je samo za verziju za intel procesore, sto je u glavnom sve novijeg datuma. Inace software se pravi u dve verzije, za stare motoroline RISC procesore i nove Intel procesore. Znaci standardno, torenti za krekovan SW a masa besplatnih se pravi u verziji za OSx. podrska je jasavim solidna.
Meni konkretno nije odgovarao samo zbog e-bankinga i gledanja satelitske televizije za dz preko sky star kartice. Inace je sve ostalo potpuno OK, cak i lepse, zanimljivije i naravno stabilnije od Wina.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs