Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Problem sa instalacojom Win-a
STRANA 1 OD 1
drum Problem sa instalacojom Win-a 18.01.2020. 16:29 T67282

status: user
broj poruka: 1301
Pri pokušaju instalacije Win 10 na M2 disk,izbacimi sledeću poruku:

``Windows cannot be installed to this disk.The selected disk has an MBR partition table.On EFI systems,Windows can only be installed to GPR disks.``

Na odom disku je već bio instaliran isti Win koji sad pokušavam da instaliram.Menjao sam ploču i grafičku kartu i pri paljenju kompa se stari Win podigao.Krenuo sam u novu instalaciju Win-a,formatirao disk i sad sam naleteo na zid.

Zna neko kako da rešim ovo?

Rzyen7 2700/B450 Gaming X/RX 580,16GB DDR4 2666 MHz (OC-3200 MHz)/M2 NVME 256GB/1TB SATA3 2.5 SSD/2TB HDD,Zalman S2,Zalman ZM600 LX II
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Rancesco85 Re: Problem sa instalacojom Win-a 18.01.2020. 17:32 #660591

broj poruka: 726
Mislim da samo treba da konvertujes iz MBR u GPR kada krenes sa instalacijom WIn-a. Evo link koji ce pomoci

https://www.youtube.com/watch?v=f81qKAJUdKc

LIFE HAS GIVEN ME MUCH,MAYBE TAKEN MORE!

:: Pri pokušaju instalacije Win 10 na M2 disk,izbacimi sledeću poruku
::
:: ``Windows cannot be installed to this disk.The selected disk has an MBR partition table.On EFI systems,Windows can only be installed to GPR disks.`
:: Na odom disku je već bio instaliran isti Win koji sad pokušavam da instaliram.Menjao sam ploču i grafičku kartu i pri paljenju kompa se stari Win podigao.Krenuo sam u novu instalaciju Win-a,formatirao disk i sad sam naleteo na zid
:: Zna neko kako da rešim ovo
:: Rzyen7 2700/B450 Gaming X/RX 580,16GB DDR4 2666 MHz (OC-3200 MHz)/M2 NVME 256GB/1TB SATA3 2.5 SSD/2TB HDD,Zalman S2,Zalman ZM600 LX I
vladarko Isti problem rešio pre par dana 18.01.2020. 18:39 #660594

broj poruka: 4228
ali sa Acronis Disk Director.

Pozdrav!

Vlada

imarkovic >> 18.01.2020. 18:52 #660596

broj poruka: 19002
Mnogi ne znaju da u tom wizardu moze da se otvori CMD, precicom desni SHIFT+F10, tu se otvori diskpart i radis sta zelis, ne treba nista vise od toga.

Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne
i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja.
Gordon Allport

vladarko Re: >> 18.01.2020. 19:29 #660597

broj poruka: 4228
Odličan savet, hvala!

Pozdrav!

Vlada

:: Mnogi ne znaju da u tom wizardu moze da se otvori CMD, precicom desni SHIFT+F10, tu se otvori diskpart i radis sta zelis, ne treba nista vise od toga
:: Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne
:: i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja
:: Gordon Allport
VMARC Ako ti nisu bitni podaci sa tog diska... 19.01.2020. 16:51 #660627

broj poruka: 9424
Onda ti je najlaksa opcija da pokrenes Win X instalaciju, obrises ceo M.2 disk, sve particije sa njega i potom restartujes komp i pokrenes ponovo instalaciju, kreiras particije i instaliras.
Ako su ti bitni podaci, onda preko diskpart.
Takodje, mozes da promenis u BIOSu UEFI Boot on/off (enable/disable). Mora imati isti status kao na staroj ploci.
Ako instaliras sa USB flesa, promeni opciju flesa (ukoliko si birao UEFi fles, odaberi onaj koji nema UEFI oznaku ili obrnuto)

MBP Retina 13` Late 2012
macOS Catalina

i7 4790K/MasterLiquid Pro 120/Maximus Gene VII/32GB/240GB RAIDR/Strix 980ti/CM 750W/LG 27MB85Z-B

gilopile .. 19.01.2020. 21:05 #660629

broj poruka: 9459
Ma samo u RUFUS-u si trebao da postavis MBR kada si kreirao instalacionu flesku.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs