Uskoro trebam da promenim celu konfiguraciju pa me interesuje da li i šta treba da se radi u Win10 pre prelaska na novu mašinu, hteo da bih ako je moguće da zaobidjem reinstall sistema.
Znam da ove nove ploče sa UEFI biosom imaju opciju za Legacy Bios ali ne znam da li to utiče nešto na peformanse ili me ograničava bilo kako?
Koliko sam video, za UEFI je potrebno jedino da boot SSD bude prebačen sa MBR na GPT, a to može bez brisanja da se odradi sa MBR2GPT alatkom kroz CMD prompt pre boota.
Razlog što pitam sve ovo je što sam trenutno na matoroj 1150 ploči koja ima onaj stari klasični BIOS.
ja kad sma presao na ovu plocu koja ima UEFI, nista mi nije pravila problem, iskljucio sma ga odmah jer me izuzetno napinje taj UEFI koji mi za q ne treba, da mi se ne bi ubagovao windows zbog promene ploce, sve esencijalne drivere koji su vezani za staru plocu sam obrisao pa ih je Windows sam instalirao posle toga, boot je sasvim normalno radio bez problema...tako da ako se (za svaki slucaj) obrisu driveri vezani za staru plocu nema frke.
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.