Od prekjuče mi se dešava povremeno da mi poplavi ekran i izbaci poruku da nešto nije kako treba i da skuplja podatke o tome, i na kraju tog procesa da treba da restartuje računar. Nekad se desi da ostane upaljen sa tim plavim ekranom iako je odradio proces 100 posto, a u manjem broju slučajeva se restartuje sam. Inače, pokaže različite stop codove npr Kernel_security_check_failure, IRQL_ nesto, jbg vec sam zaboravio, kao i jos neke druge, skoro svaki put različito.
Guglanjem sam nasao da može biti memorija (skoro sam presao na Kingston Beast 16 gb 2400 MHz, ali radi već dve nedelje bez problema), pa sam odradio Windowsov test za memoriju i nema nikakve greske. Zatim kaže Gugl drajveri, instalirao najnovije drajvere preko Driver boostera i opet isto. Onda kriv antivirus i malwarebytes, i njih deinstalirao i očistio, a prethodno sam skenirao sistem sa njima, naravno sa apdejtovanom virusnom i malware bazom. Takodje sam probao i druge AV programe i isto ništa, kao i startup scan.
Crash analyzer kaže `The driver probablz at fault is Unknown_image`, šta god to značilo... Osim RAM-a nisam menjao ništa skoro, a u device manager-u nema nikakvog Unknown drivera, image ili slično...
Inače, na sistemu je Win 10 Pro, narodna verzija, naravno, a skoro se on apdejtovao, pa sad mislim i da je do toga... pa sam deinstalirao dopune koje sam mogao, neke ne mogu ili ne znam...
Ako neko ima neki predlog, sugestiju ili iskustvo sa ovim, napišite.
Danas kad stignem kuci cu izvaditi RAM pa ga ponovo nabosti, a u krajnjoj liniji cu deinstalirati Win, posto mi se čini da je to najbezbolniji put, jer me ovo pronalaženje uzroka ubija psihički a i vremenski :-)
Proveri hard disk i ssd preko HDD Sentinela. Ako imas dva memorijska modula, probaj prvo sa jednim pa sa drugim. Nemoj da im menjas slotove, samo izvadi jednu iz drugog, pa ako pravi i dalje problem, izvadi tu iz prvog i vrati prvoizvadjenu u isti drugi slot. Napajanje. Graficka.
Tim redom.
MBP Retina 13` Late 2012 macOS High Sierra
i7 4790K/MasterLiquid Pro 120/Maximus Gene VII/32GB/240GB RAIDR/Strix 980ti/CM 750W/LG 27MB85Z-B
:: Pozz svima, :: :: Od prekjuče mi se dešava povremeno da mi poplavi ekran i izbaci poruku da nešto nije kako treba i da skuplja podatke o tome, i na kraju tog procesa da treba da restartuje računar. Nekad se desi da ostane upaljen sa tim plavim ekranom iako je odradio proces 100 posto, a u manjem broju slučajeva se restartuje sam. Inače, pokaže različite stop codove npr Kernel_security_check_failure, IRQL_ nesto, jbg vec sam zaboravio, kao i jos neke druge, skoro svaki put različito. :: :: Guglanjem sam nasao da može biti memorija (skoro sam presao na Kingston Beast 16 gb 2400 MHz, ali radi već dve nedelje bez problema), pa sam odradio Windowsov test za memoriju i nema nikakve greske. Zatim kaže Gugl drajveri, instalirao najnovije drajvere preko Driver boostera i opet isto. Onda kriv antivirus i malwarebytes, i njih deinstalirao i očistio, a prethodno sam skenirao sistem sa njima, naravno sa apdejtovanom virusnom i malware bazom. Takodje sam probao i druge AV programe i isto ništa, kao i startup scan :: :: Crash analyzer kaže `The driver probablz at fault is Unknown_image`, šta god to značilo... Osim RAM-a nisam menjao ništa skoro, a u device manager-u nema nikakvog Unknown drivera, image ili slično.. :: :: Inače, na sistemu je Win 10 Pro, narodna verzija, naravno, a skoro se on apdejtovao, pa sad mislim i da je do toga... pa sam deinstalirao dopune koje sam mogao, neke ne mogu ili ne znam.. :: :: Ako neko ima neki predlog, sugestiju ili iskustvo sa ovim, napišite. :: :: Danas kad stignem kuci cu izvaditi RAM pa ga ponovo nabosti, a u krajnjoj liniji cu deinstalirati Win, posto mi se čini da je to najbezbolniji put, jer me ovo pronalaženje uzroka ubija psihički a i vremenski :- :: :: Ostatak konfe :: :: FX 8350 & CM Hyper 212 :: :: Asus Sabertooth 990 :: :: KFA GTX 1060 6 G :: :: Samsung EVO 850 500 gb O :: :: WD 500 G :: :: DVD citac/rezac L :: :: ::
Uradicu danas tako. Sad kad si pomenuo mislim da mi je Win pre neki dan izbacio preporuku da proverim disk (ove), ali kad sam to pokusao da uradim nije reagovao na komandu u Settings, tj, ja kliknem ali se nista ne desi, to sam probao nekoliko puta... Ne secam se tačno šta je bilo, ali je vezano za disk.
P.s. Samsung magician kaže sve ok, ali ću proveriti i sa Sentinelom pa javljam.
Moguce je da te zeza drugi hard, pre nego SSD, ali nije iskljuceno ni da je on.
MBP Retina 13` Late 2012 macOS High Sierra
i7 4790K/MasterLiquid Pro 120/Maximus Gene VII/32GB/240GB RAIDR/Strix 980ti/CM 750W/LG 27MB85Z-B
:: Hvala VMAR :: :: Uradicu danas tako. Sad kad si pomenuo mislim da mi je Win pre neki dan izbacio preporuku da proverim disk (ove), ali kad sam to pokusao da uradim nije reagovao na komandu u Settings, tj, ja kliknem ali se nista ne desi, to sam probao nekoliko puta... Ne secam se tačno šta je bilo, ali je vezano za disk. :: :: P.s. Samsung magician kaže sve ok, ali ću proveriti i sa Sentinelom pa javljam :: :: :: :: ::
Jul mesec je bio haos za windows update (avgustovski patch tuesday je bio 13og pa kontam da se nisi od toga sprcao), pa je moguće da ti treba neki od KB koji su izašli da reše BSOD probleme koji su se pojavili, za 1803 ti treba KB4345421 , za 1709 KB4345420, za 1703 ti treba KB4345419, a za 1607 KB4345418. Ako ih već imaš instalirane onda pregledaj opet drajvere, meni ne miriše na problem sa samim hardverom.
CPU : Intel i5 3570K + Noctua NH-D14 MB : Asus Maximus V Gene RAM : Patriot IEM 8GB @ 1600 MHz PSU/CASE : CM M2 Silent Pro 620W + CM Storm Enforcer HDD/SDD : WD Caviar Blue 640GB + Intel 520 Series 120 GB GPU : Gigabyte GTX980Ti G1
jer neko vreme nisam imao prostora na C da instaliram update, a to mi je Win stalno tražio, pa sam nedavno malo čistio disk i verovatno stvorio prostor pa se update-ovao sam i napravio neki karambol...
Inače verzija je 1803, a kacim i screenshot sa apdejtovima, jer ja nigde ne vidim taj za 1803 kod mene, ali ga vidim na Windowsovom sajtu da ima da se skine... Juče mi je instalirao Security update za Flash, a ima neke koje nije mogao da instalira u prethodnom periodu a neke jeste, vidi se sve na linku
Takodje, juče dođem i krenem sa skeniranjem sa Sentinelom i sve ok, oba diska i SSD i HDD, onda pitam ženu jel se restartovao komp tokom dana (ona samo surfuje i slusa muziku na youtube inače), kaže desilo se jednom i to je to... Ja rekoh da vidim da li će meni to da se desi, pa krenem surf, uključim Total War i ništa... Radi sve vreme bez plavog ekrana, skinuo neki torrent, u medjuvremenu video Dantesov post i pogledao sta se desava pa ostao sinoć do 12, ništa, ispada sve ok, za sad...
Pitanje je da li da instaliram te apdejtove koji mi navodno fale, ili šta već raditi ili ne raditi?
p.s. Sinoć otkrijem i curenje gasa na gajbi pa me to preokupiralo (sreca veoma malo, samo sam zavrnuo ventil), pa nisam vadio RAM i imao vremena da testiram grafiku i napajanje...
Prvo sto treba da uradis je da ocistis komp ,ako je nakupio prasinu ,ali nekako mi sumnjivo ovo ,`sve je dobro radilo ,jedino sam promenio memoriju` Mozda memorija nije kompatibilna .
Uradi kako ti je covek rekao, pokupi djubre iz racunara, povadi ram module iz slotova i lagano pamucnom majicom ili krpom ocisti pinove pa vrati kako je bilo pa lepo odi na ovaj link https://www.memtest86.com da malo vrti pa ako ne izbaci gresku onda ti je ram ok, pa lepo sistem digni od nule i nemoj da dopustas da ti sistemska particija oskudeva u prostoru, dosadan si bre vise, napravio si gordijev cvor od problema koji nisi ni jasno definisao. Aj nek je sa srecom.
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.