W7 instal problem.Kako bese se ovo resava sa USBom?
STRANA 1 OD 1
Srdjanc
W7 instal problem.Kako bese se ovo resava sa USBom?
20.04.2018. 15:49
T65820
status: user broj poruka: 3106
Dakle pamtim da je bila tema na PC berzi sa ovim problemom ali ne mogu da je nadjem.
Laptop nov HP 250 G6 bez ODD sa tri USB 3.0 ulaza, nov vlasnih trazi W7 64.
Prvi pokusaj, na sva tri ulaza i USB fleshom 3.0 koji imam mi izbacio onaj error da ne moze da nastavi instalaciju zato sto ne moze da pronadje drivere za USB.
Stavim ja W7 na USB 2.0 flesh i meni opet pise da ne moze da nadje drivere za USB, na sva tri ulaza.
Kako se ovo bilo resilo? Da li ja sad moram da integrisem neke drivere u W7 ISO?
Legacy je ukljucen, UEFIne moze da se iskljuci, nema opciju, ali naisao sam na ovo.
When Legacy Support is enabled, UEFI boot order and Legacy boot order are both available and UEFI boot order has higher priority than Legacy boot order.
Sad treba naci da USB pokrene bas tako da ne zavrsi kao UEFI. Ja inace vidim tri opcije kad pokrecem uredjaj: Boot From EFI File, Hard disk i Kingston USB (na kome ne pise UEFI).
sa aconis true image knoniraj fioku/hdd koji si na nekom desktopu prekinuo instalaciju pre prvog pokretanja tj instalacije drajvera... samo koji je cpu ako je skylake malko ce teze za drajvere moze da se uglave mislim neki dell-ovi ili lenovo u nazivu . I|mam ih negde na poslu ali mislim da hdmi ne radi kako treba...
A ako vec hoces sebi da navlacis bedu na vrat, onda integrisi drajvere za USB 3.0 u iso instalaciju windowsa7 uz pomoc nLite. Imas tutorijala na netu koliko `oces.
MBP Retina 13` Late 2012 macOS High Sierra
i7 4790K/MasterLiquid Pro 120/Maximus Gene VII/32GB/240GB RAIDR/Strix 980ti/CM 750W/LG 27MB85Z-B
kada prpmenis na Legacu Spport, da li si pokusao nakon paljenja preko F9 da odaberes manuelno USB boot device i pokrenes instalaciju? Tako nesto bese ako se dobro secam jedne instalacije na 250 G6
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Danas nista nisam stigao da uradim, nisam bio kod kuce, dobro barem da mi dao rok do ponedeljka da mu donesem na posao.
Elem skinuo sam DriverPack od 16GB sad samo da integrisem u W7, ali to cu sutra da nastavim.
Milose, i kad je Legacy ukljucen, on mi ne dozvoljava da biram nacin sa pokretanja sa USBa kao sto sam navikao na druge racunare, npr USB + UEFI USB, nego mi nudi samo tu jednu opciju.
sa F9 boot override pa bi trebao da imas usb uefi i samo usb...izaberes naravno samo usb jos jedna stvar ...ako imas dvd radi sa njega ..moze i externi..par puta nije bilo sanse da uradim sa usb ali sa dvd iz prve
Pogledaj mail. :: :: :: :: Danas nista nisam stigao da uradim, nisam bio kod kuce, dobro barem da mi dao rok do ponedeljka da mu donesem na posao :: :: Elem skinuo sam DriverPack od 16GB sad samo da integrisem u W7, ali to cu sutra da nastavim :: :: Milose, i kad je Legacy ukljucen, on mi ne dozvoljava da biram nacin sa pokretanja sa USBa kao sto sam navikao na druge racunare, npr USB + UEFI USB, nego mi nudi samo tu jednu opciju.
Epilog, spajanje W7 i Driver Packa omogucilo je instalaciju W7, al sad je problem sto se integrusa i jos neki driveri ne mogu instalirati. Prihvacen je W8.1 i to je leglo bez ikakvih problema.
Znaci, fakticki 10-tka... Sve u svemu svaka cast i da lepo sluzi.
:: :: :: Epilog, spajanje W7 i Driver Packa omogucilo je instalaciju W7, al sad je problem sto se integrusa i jos neki driveri ne mogu instalirati. Prihvacen je W8.1 i to je leglo bez ikakvih problema ::
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.