Kolege, potrebna mi je pomoc/savet..naime pokusavam da instaliram na mojoj 7 god staroj masini w10. Probao sam sve verzije 1511,1607,1703 ,1709 pravio e2b, obicne flesheve , I nema sanse..buduci da imam raid na ploci, I to sam obrisao I stavio novi hdd ( vise komada probao ) menjao memoriju, otkacinjao sve iz kompa probao samo sa integrisanom grafikom,fleshovao bios, menjao I napajanje cak ma sve bre...jednostavno kako krene instalacija sa flesha samo se pojavi onaj crni ekran I win10 logo I tu stoji satima, nista se ne desava sta god radio...instalirao sam w10 na 100 puta grdje masine od moje bez problema... Ploca je gigabyte MA-790GPT-UD3H , zadnji bios stavljen . Proc Phenom II X4 955, memorija 8gm (probao I samo sa 2 gd ili 4 ,menjao module ).. jedino sto nisam probao je da podignem w10 sa DVD , buuduci da ih imam samo na fleshevima, ali mi je prosto nejasno...inace kad vratim sve moje ,dignem raid I w7 sve radi super, od programa preko recimo GTA V itd.. dajte neki savet, drugima resim problem al sebi ne mogu :) hvala
hvala na pokusajima ali sve sam ja to pokusao, usb pravim sa rufus, yumi, e2b cak sam probao I klot samo butabilan usb, I onda copy paste sadrzaj sa drugog..na svim test laptopovima svaki usb prolazi. bilo da je efi ili uefi al na mom desktop nece nijedan.naravno koristim zadnje usb portove svih 6 sam probao menjao grafiku, stavljao neku nvidiu, I probao sa integrusom I nece.ova metoda sa hdd u drugoj masini ne znam dal ce upaliti mogu da probam.. ajmo dalje ja sam ubedjen da sam sve scenarije probao I da iz nekog razloga ploca nesto umre kad pokusa boot sa flash, a moram da probam jos dal ce sa dvd da radi ,trazim neku skracenu verziju 10tke...ali do evo zadnjih par godina sve masine pa I krs bootuju sa flesheva ne vidim sto ne bi I moja makina...hvala.
2) Testirao CPU (naisao sam na nekoliko slucajeva u kojima su ljudi prijavili isti problem, pa se ispostavilo da je CPU otputovao)? Evo jednog takvog slucaja (nema veze sto je ploca za Intel-a): https://goo.gl/kLMVBq
3) Particionisanje i formatiranje diska (default value of cluster size), sa sve primary i extended partition(s)?
sam I sa nekim Athlon 2 X4 am3 I isti klinac.. sto se tice hdd, imam nove glanc I neke polovne, sve je to ispravno , particionisano ili izvadjeno iz kese I stavljeno u komp tako da bi moralo da radi...HDD/SSD su prikaceni na sata1 ili sata2 koji su odvojeni od ostalih 3,4,5,6 na ploci I koje koristim za raid...ali naravno probao sam I da pocupam sve sata uredjaje, resetujem bios I namestim sata port kao achi I krecem da dizem win...I naravno on umre tj zamrzne na win logou........nemam pojma svasta sam odradio ali I dalje nece...ko resi dobije pivo
A da probas da instaliras win7, pa na desktop raspakujes win 10 iso, i odatle uradis instalaciju, posle samo obrises win.old. Meni je to zavrsavalo posao u slicnim situacijam.
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
da se javim bio van grada.. naravno imam jedno 32323232 fleha ali nijedan DVD u kuci, evo sad sam uzeo nekoliko komada da probam, nego mi treba savet, kojim programom je najbolje da narezem neki win custom iso da bude bootabilan? ako mi to resi problem castim sve pivom :D Pozdrav, CPU:Phenom II X4 955 @3.2 MB:Gigabyte 790 XD4 RAM: 2 X 4GB Mushkin DDR3@1600 HDD: 2x250 RAID 0 + 2X500 RAID 1 + 1TB BACKUP VGA: ATI RADEON HD 5850 1GB CASE: CHAMBRO SPIDER POWER: 750 CORSAIR TRUE POWER :)
uspeo da napravim boot dvd ,...jos da prodje veceras na mojoj makini i zatvaram temu :D pozdrav, CPU:Phenom II X4 955 @3.2 MB:Gigabyte 790 XD4 RAM: 2 X 4GB Mushkin DDR3@1600 HDD: 2x250 RAID 0 + 2X500 RAID 1 + 1TB BACKUP VGA: ATI RADEON HD 5850 1GB CASE: CHAMBRO SPIDER POWER: 750 CORSAIR TRUE POWER :)
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647107. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.