imam core2duo e6750 koji bi trebalo da radi na 2.66GHz,ali kad udjem u cpuz multiplier ocitava 6x a ne 8x koliko stoji u bios-u i radi na 2GHz citao sam da je to tehnologija zvana speedstep koja omogucava shtednju energije kad nije potrebno itd.
zanima me tacan postupak iskljucivanja speedstepa u bios-u i u winxp-u(ako ima u xp-u) ploca je gigabyte p35c-ds3r
Ne znam dal i kako se iskljucije ali ne vidim bas ni jedan razlog da toga nema. Em ti stedi energiju em se manje greje kad pokrenes winamp ili bilo koji program on ce se odma vratiti na 2.6GHz cim stanes da radom i blejis u desktop-u on padne na x6 multipler. kul stvar ako mene pitas.
Ako si bas navalio, u BIOS-u bi trebalo da bude pod `Advanced/CPU Configuration`. Uostalom, znas kako kazu oni iz tehnicke podrske - RTFM (Read The F*****g Manual), bez ljutis.
Al` sto bi da dirao. Nije ga Intel izmislio bez veze.
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.