Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
VISTA64 ili VISTA32
STRANA 1 OD 1
vuk125 VISTA64 ili VISTA32 12.11.2007. 15:58 T6472

status: user
broj poruka: 2929
Dakle sta bolje radi kakva su vasa iskustva??
Imam AMD64X2 i DX10 sistem.
Isto pitanje i za SUSE Linux 10.3 64bit ili 32bit

Ima li neke prednosti 64bit OS sisitem i koje su mu mane u odnosu na 32bit OS???

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vampirbg ... 12.11.2007. 16:06 #32795

broj poruka: 711
Izmedju dve Viste odaberi XP...

Ako biras izmedju ova dva Linuxa, uzmi 64bitnu verziju...
vuk125 VISTA64 ili VISTA32 12.11.2007. 16:11 #32796

Imam ja naravno XP i ne zelim da predjem na vistu skroz
nego samo da imam i nnju zbog dx10 igirca eto fore radi
pa zato pitam.
mkoja ... 12.11.2007. 17:59 #32813

broj poruka: 124
mislim da sam vidjao na nekim sajtovima da moze da se nadje dx10 za win xp, naravno to nije oficijelno vec je neko napravio da moze da radi.
e sad, kako to radi ja ne znam, tako da ako neko ima iskustva sa tim neka podeli :)

Ognjeni .... 12.11.2007. 19:19 #32815

broj poruka: 4527

Moze da radi na xp `dx 10 `itekako samo iz tog razloga sto dx 10 u svim novim igricama nije `punokrvni ` dx 10, nego samo visi nivo detallja( npr high - ultra) slike uz ogroman pad perfomansi...uglavnom u skoro svim igrama ( a i u crysisu ) neprimetna razlika izmedju dx 9 i dx 10...nece to uskoro biti kako treba...
OCz re 12.11.2007. 19:43 #32818

broj poruka: 2900
Ako imas graficku za DX 10 predji na Vistu 64 bita naravno
Vista ima 1000 opcija vise od XP-a sve sto radi na XP radi i na Visti desava se da neka igra zeza ali za resavanje problema ti samo treba google i 5 min vremena,ja sam na Visti i nikad u zivotu ne bi opet iso na XP
blackwolf Glista 12.11.2007. 21:59 #32836

broj poruka: 1512
Mislim da ovo još nisam nigde video neko zapravo preporučuje Vistu
Black Wolf

-ShonE- RE 12.11.2007. 22:23 #32844

broj poruka: 3529
Za Vistu treba imati jaku mashinu, vidim da imas ok procesor, a i grafiku verovatno, tako da moj ti je savet Vista 64-bit, koristio sam i 32bit-nu verziju pa sam kasnije presao na ovu drugu, mogu ti reci da su performanse u brzini rada i tekako primetne, pre svega u realnom radu!
Ne znam koliko imas rama, ali valjda min. 2Gb nadam se, trebace ti i te kako, ja imam 4Gb i mislim da je bas onako, kako treba za Vistu, da ne kazem da leti...
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
OCz re 12.11.2007. 23:09 #32848

Mnogi su ne samo kod nas vec i svuda jednostavno ispljvali Vistu,ali kako mozete tek tako da kazete da je nesto sr*** kad je novije,lepse,bolje...

+ je :
1.Lepse izgleda,ima vise opcija ( multimedia i neverovatna komnikacija sa internetom )
2.fancy gadget ( Pise mi desno da desktopu temperatura u BG ),
3.lepsa grafika u igrama,
4.sve se vise i vise stvari pravi za Vistu tj DX10.

- je :
1.Zaista neke igre samo od sebe po nekom `cefu` zezaju ali se sve to resi ko sto sam rekao na google za 5-10min
2.,a neki programi ali stvarno retki takodje zezaju ( nekom radi nekom ne ..ko zna sto )
3.,jos treba malo privikavanja na sve ovo.

Ali ako imas nov komp moja preporuka ti je da zaboravis na XP ko sto smo svi zaboravili na win 2000 ili ME kad je dosao XP

I da 2GB je izgleda sasvim dovoljno ja sam imao 2GB sad sam dodo jos tolko posto je GeIL maltene dzabe i kolko vidim tek negde osetim da je brze ali sa 2GB radi sasvim lepo.
Ognjeni Re: re 12.11.2007. 23:29 #32856

:: Mnogi su ne samo kod nas vec i svuda jednostavno ispljvali Vistu,ali kako mozete tek tako da kazete da je nesto sr*** kad je novije,lepse,bolje..
::
:: + je :
:: 1.Lepse izgleda,ima vise opcija ( multimedia i neverovatna komnikacija sa internetom
:: 2.fancy gadget ( Pise mi desno da desktopu temperatura u BG )
:: 3.lepsa grafika u igrama
:: 4.sve se vise i vise stvari pravi za Vistu tj DX10
:: - je :
:: 1.Zaista neke igre samo od sebe po nekom `cefu` zezaju ali se sve to resi ko sto sam rekao na google za 5-10mi
:: 2.,a neki programi ali stvarno retki takodje zezaju ( nekom radi nekom ne ..ko zna sto
:: 3.,jos treba malo privikavanja na sve ovo
:: Ali ako imas nov komp moja preporuka ti je da zaboravis na XP ko sto smo svi zaboravili na win 2000 ili ME kad je dosao X
:: I da 2GB je izgleda sasvim dovoljno ja sam imao 2GB sad sam dodo jos tolko posto je GeIL maltene dzabe i kolko vidim tek negde osetim da je brze ali sa 2GB radi sasvim lepo

hahahaha e pa kako da se covek ne nasmeje .

1)Pa pobogu samo je tebi bitnije da ti je lepse , da sljasti i svetli( mozes i cirkone da stavis ) umesto da je stabilniji, pouzdaniji i brzi sistem

2) Sta me briga sto je nov sistem, jel to znaci sto je nov da je bolji i da moram da trcim odmah i da ga instaliram ?? XP je pravio iste ovakve probleme i do pojave SP1 nije radio kako treba a tek pojavom SP2 postao iole dobar(ako windows uopste to moze da bude).Kad vista dobije sp1 POCECE da lici na nesto, a ako ti je toliko bitno da sljasti imas za xo potpunu konverziju vista look-a, sa sve AERO mogucnostima

ajd uzdravlje :)
OCz re 12.11.2007. 23:42 #32860

A Vista kao nije stabilna ?
Kazem za nov komp Vista a ne XP.
Naravno da mi je bitno da je lepse,sta inace gledam u monitoru,da skinem skin koji ce da baguje za XP ? ( pa sad..)
za Vistu treba samo malo privikavanja i ti ces da je imas za godinu dana.

vuk125 VISTA64 ili VISTA32 13.11.2007. 00:06 #32863

Evo da pojasnim

Moja masina je
CPU: AMD64 X2 4200+ s939 OC na 2860Mhz
RAM: 2x1Gb Kingmax SuperRam DDR400 3-3-4-8 OC na 440Mhz 3-3-3-11
VGA: MSI 8600GTS Diamond Plus 512MB DDR3 675/2010Mhz OC na 800/2100Mhz
MB: ABIT Fatallity AN8 nFORCE 4ULTRA
POWER:LC Power 550W GP
Naponi nisu dizani ni na jednoj komponenti tako da se sistem ne greje mnogo, mada ima dobro reseno hladjenje.

Sada kada imate potpunijun sliku isplatil li se meni instalirati tu VISTU, mislim da li ce raditi OK na ovome ili da se ne zanosim. I naravno ako sam razumeo 32bitna daje losije performance od 64bitne verzije?
Ostalo je manje vise nebitno
Ovakav sisitem je stabilan sto je bitno ORTOS 13 sati i druge testove prolazi
Sa ovim sisitemom u 3d marku 2006 imam za CPU 2165, a ukupno mi daje oko 6222
Dakle VISTA na ovome radi kako treba ili ne radi?
I da koja je bolja 32 ili 64, koja trosi manje resursa??

pozz
Ognjeni Re: re 13.11.2007. 00:32 #32866

:: 1) A Vista kao nije stabilna
:: 2) ti ces da je imas za godinu dana

1) na ovo nemam komentar,ostale kolege ce razumeti

2) Bravo, tu si u pravu, imacu Vistu za godinu dana jer ce tad vec biti service pack 2 i odlicno ce raditi.

p.s. Poenta je da ti kompjuter bolje radi uz sto manje problema a ne da imas lepsi skin i sljokice
vampirbg ... 13.11.2007. 11:54 #32883

broj poruka: 711
Jos neki od problema:

1) Ako zelis da slusas muziku i da kopiras nesto preko mreze performanse prenosa ce ti biti drasticno umanjene (za nekih 90%)
2) Ukoliko neka od komponenti nije HDCP ready mozes da zaboravis na HD video u punoj rezoluciji

Ova dva poticu od ugradjene zastite od kopiranja... Jednostavno, Vista je dizajnirana po meri filmskih i muzickih kuca (da bi ih zastitila) a ne po meri korisnika... Ne zovu ga dzaba Windows ME II... (njegov prethodnik WinME je kod mene imao rekordno vreme zadrzavanja na hdd-u od nesto vise od sat vremena)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647627.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs