Odavno nisam radio u windows okruzenju, sad rekoh da se vratim ali kroz multiboot (jer prevashodno koristim ubuntu). Pokusao sam sa windows 8.1 i nema trika da se instalira net framework 3.5 ili microsoft visual C++ 2015. Stoga pregazih sistem sa win 7, ali update nece da se mrdne sa 0%
Koje je resenje kod koriscenja Win OS? Da li ista vredi windows 10?
Koji bi najbolje OS radio sa sledecom konfiguracijom: intel i5-2500K Asus P8P67 2x4Gb DDR3@1600MHz Gigabyte radeon R9-270x 2GB DDR5 SSD intel 330i
Takodje koji drajver za graficku bi bio najstabilniji. Komp bi se koristio primarno za obradu slika kroz photoshop, ali i za igranje poneke igre (GTA V ili FC4)
I koji multiboot program bi bio dobar da se koristi za citanje sistema sa flesha? E2B?
:: :: Postovane kolege forumasi :: :: Odavno nisam radio u windows okruzenju, sad rekoh da se vratim ali kroz multiboot (jer prevashodno koristim ubuntu). Pokusao sam sa windows 8.1 i nema trika da se instalira net framework 3.5 ili microsoft visual C++ 2015. Stoga pregazih sistem sa win 7, ali update nece da se mrdne sa 0 :: :: Koje je resenje kod koriscenja Win OS? Da li ista vredi windows 10 :: :: Koji bi najbolje OS radio sa sledecom konfiguracijom :: intel i5-2500 :: Asus P8P6 :: 2x4Gb DDR3@1600MH :: Gigabyte radeon R9-270x 2GB DDR :: SSD intel 330 :: :: Takodje koji drajver za graficku bi bio najstabilniji :: Komp bi se koristio primarno za obradu slika kroz photoshop, ali i za igranje poneke igre (GTA V ili FC4 :: :: I koji multiboot program bi bio dobar da se koristi za citanje sistema sa flesha? E2B?
Re: Postovao je VMARC neka rešenja za slab ili zahtevan apdejt,
24.11.2016. 00:50
status: user broj poruka: 786
Nisam uspeo putem ovog prepisa da pokrenem update.
Inace, koji bi sistem najstabilnije radio sa mojom masinom? Vise sam offline korisnik, tako da ne bih preterano update-ovao softver. Potreban mi je stabilan sistem (windows) koji radi kako valja.
I jos nesto, imam instalacioni disk za drajvere za maticnu (chipset, bluetooth, USB 3.0...). Da li je on odgovarajuci ili je bolje koristiti win update za drajvere?
@imarkovic Posto imam fles od 16GB, na isti bih stavio vise OS (ubuntu, windows, zorin...) Da li se svi ovi sistemi mogu postaviti na isti fles, da se moze pokrenuti bilo koji zeljeni sistem?
Re: Re: Postovao je VMARC neka rešenja za slab ili zahtevan apdejt,
24.11.2016. 01:15
status: user broj poruka: 19002
Moja preporuka je za Windows 7 Professional x64. Ne koristi prokleti windows update, vec idi na sajt ASUS-a, skini odatle sve drajvere za plocu i vozi.
Recimo yumi, iskoristi opciju za windows 7, pa kada te pita za dalje kreiranje, stavi Zorin i ubuntu.
:: Nisam uspeo putem ovog prepisa da pokrenem update :: :: Inace, koji bi sistem najstabilnije radio sa mojom masinom :: Vise sam offline korisnik, tako da ne bih preterano update-ovao softver. Potreban mi je stabilan sistem (windows) koji radi kako valja :: :: I jos nesto, imam instalacioni disk za drajvere za maticnu (chipset, bluetooth, USB 3.0...). Da li je on odgovarajuci ili je bolje koristiti win update za drajvere :: :: @imarkovi :: Posto imam fles od 16GB, na isti bih stavio vise OS (ubuntu, windows, zorin...) Da li se svi ovi sistemi mogu postaviti na isti fles, da se moze pokrenuti bilo koji zeljeni sistem :: :: :: :: ali ako ne nađeš probaj ovo :: :: :: :: http://superuser.com/questions/944574/windows-update-doesnt-work-and-consumes-100-of-cpu-win7-sp :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: Vlad :: :: :: ::
Posle instalacije W7, skini sa neta Windows 7 SP1 Convenience Rollup i pokreni. Trebace vremena i onda ces moci posle toga da nastavis regularno update.
Skini ovaj program http://www.askvg.com/download-microsoft-net-framework-3-5-offline-installer-for-windows-8/ , pa u Configuration namesti da ti se prikaze konzola dok ga instalira, a na pocetnom ekranu programa je bitno da ti je izabran medij sa kog si instalirao sistem, moja preporuka je da to bude sa DVD-a, ali probaj i preko USB-a, mada se secam da nesto nije hteo preko usb-a.
Drugo, Koji softver instalirati, sta vi kolege forumasi koristite? Avast, CCleaner, Youninstaler...?
Trece, kako instalirati nephodne pakete sa update-a koji su potrebni igrama da bi se pokrenule? Primarno mislim na net framework isl. Igre koje bi se igrale su: GTA V, Assassins creed, FC 3 i 4, Mafia 3.
Samo zato sto LAN drajveri prave problem sa zvukom, na toj ploci. Imam slicnu P8P67 Pro rev. 3.1. Ako nisu to resili do sada, posto sam pre par meseci imao problem i na W10, a i zale se ljudi i za W8. Ima veze sa latencijom, pa ako radi LAN, sta god radio, pocne zvuk da secka, trza...itd.
Na W7 radi sve odlicno.
Skini i Revo Uninstaller, odlican je za deinstalaciju programa i njegovih repova.
Od antivirusa, nikako Avast, nadji negde KAV ili KIS. Ili nesto slicno tome. Mozes i MBAM. Ove jeftine varijante AV `free`, cuvaju pitbula isto koliko kavez od plasticnih slamki. Uvek se nesto provuce, a da ne detektuje. Mada i kroz jace se moze nesto provuci, samo ako antivirus nema definiciju za virus, a i gde `istrazivacki` (heuristics) ne moze da izvali da li je to modifikacija neceg postojeceg.
Za graficku, uvek zadnji drajver i ako ima hotfix.
Igrice uglavnom imaju svoj redist folder, posle instalacije, u kojem mozes naci Visual, DirectX i sl. Pa odatle instaliraj.
Hoće li neko da odgovori čoveku koji sistem da instalira?
25.11.2016. 22:01
status: user broj poruka: 4228
On je ponudio slike sa opcijama, a vi ga terate da instalira neke VVin VII xLIV sisteme.
Mislim da će svaki od predloženih OS fino raditi na toj konfiguraciji. Skoro sam instalirao sistem na nekom starijem (Core2Duo, 2GB DDR2) laptopu i prilično brzo podiže Win 8.1. Baš sam se prijatno iznenadio.
Re: Hoće li neko da odgovori čoveku koji sistem da instalira?
25.11.2016. 22:23
status: user broj poruka: 19002
Sve je to u redu, ali nisi napisao koji sistem bi najbolje radio?
:: On je ponudio slike sa opcijama, a vi ga terate da instalira neke VVin VII xLIV sisteme :: :: Mislim da će svaki od predloženih OS fino raditi na toj konfiguraciji. Skoro sam instalirao sistem na nekom starijem (Core2Duo, 2GB DDR2) laptopu i prilično brzo podiže Win 8.1. Baš sam se prijatno iznenadio. :: :: Pozdrav :: :: Vlada
Iskreno, pokusao sam da instaliram win 7 ali nikako nisam mogao da ga valjano pokrenem sa USB (instalacija mi je trazila fajlove sa DVD-a). Instalirao sam win 8.1 i za sada radi kako valja. Treba li ikada raditi win update ili da ga ostavin na off?
I znate li kako se kod kasperskog resetuje trial period? Secam se da se nesto menjalo u reg bazi, al` zaboravih.
Moze li upustvo gde naci kako da se uklopi dual-boot linux/win 7 na ssd-u i hdd.Na hdd-bi bio win 7-ima tri particije a na ssd-u linux- ima root i swap.Kako to sloziti,gde staviti boot loader i slicno....obicno se linux buni,kako ih uiopste prikljuciti na ploci...
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.