Podižem sistem na polovnom sklapanom računaru (sve sklopljeno kako treba) i kada krene boot windows 10 dođe do onog prozora kako kada se pali računa ili kada kreće boot i kraj....ne ide dalje. Menjao DvD-ove i isto. Šta je problem? Ja sam davno radio pa reko da pitam da ne skitam :)
P.S. da nepomenem da je baterija na ploči loša, kada god ga isključim iz struje resetuje se bios. Možda to?
EDIT: Čekaj, hoćeš da kažeš da imaš sistem sa ovom grafikom i instaliranim Win10?
Pozdrav!
Vlada
:: ploča Asus A8N-Sli, grafika PCI HD2600, 2GB DDR2 (4x512) rama....sve radillo tako na toj konfiguraciji samo je drugi hard (ispravan ATA od 40GB :: ::
...заиста неће да ради десетка, али неће ни седмица... успео сам само хп. Значи компоненте су исправне. Има ли начина да ипак ставим неки новији систем и шта ту од компоненти највише прави проблем око компатибилности?
Ja sam skidao neki Win7 Tiny i zadovoljan sam. Neke stvari ne rade - jer su izbačeni dodaci i servisi, neke rade. Neke stvari moraju da se dodatno instaliraju i inače (npr. .net framework).
Poslao sam ti na e-mail sam naziv datoteke - nemam torrent.
Mora tu da radi i punokrvni win7. Najverovatnije neki hw kvar. Prvo stavi neki drugi hdd, jer taj mozda ima BS i zato ne prolazi instalacija, koja je 4x veca nego XP.
Pokusaj i sa preslaganjem RAM modula. Stavi samo 2 dok instaliras OS...mozda jedan od ta 4 nije 100% kompatibilan sa ostalim modulima...
Ako su sve komponente ispravne, win7 mora da prolazi.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Bez obzira na to što ti XP radi na toj konfiguraciji - probaj kombinacije RAM memorije, sa po 2 modula (ukupno 1GB) ne bi li naterao postojeći Win7 (onaj čiju instalaciju imaš) da radi.
Menjao sam hard, baš sam imao jedan višak. Ne rešava se problem, ista priča. Što se tiče memorije, potpuno su isti moduli u pitanju, radilo tako uvek... Prošla je instalacija i ovog tine7 ali tu imam neverovatno glupav problem ali ne znam da ga rešim. Naime, internet radi, surfovanje može ali ne Google, ne može download i ne može naravno ne može Windows update.... Ako neko zna bilo bi od koristi jer je veoma lepo odrađen sistem...
P. S. promenio sam opet hard, prešao ovaj put na sata pošto su prethodna dva bila ata i za sada prolazi Windows 10 instalacija. Videćemo šta će biti
:: :: Menjao sam hard, baš sam imao jedan višak. Ne rešava se problem, ista priča. Što se tiče memorije, potpuno su isti moduli u pitanju, radilo tako uvek... :: Prošla je instalacija i ovog tine7 ali tu imam neverovatno glupav problem ali ne znam da ga rešim. Naime, internet radi, surfovanje može ali ne Google, ne može download i ne može naravno ne može Windows update.... Ako neko zna bilo bi od koristi jer je veoma lepo odrađen sistem... :: :: :: P. S. promenio sam opet hard, prešao ovaj put na sata pošto su prethodna dva bila ata i za sada prolazi Windows 10 instalacija. Videćemo šta će biti
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647107. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.