Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Zaribao sam .)
STRANA 1 OD 1
stoler Zaribao sam .) 25.08.2016. 12:16 T63890

status: user
broj poruka: 324
Podižem sistem na polovnom sklapanom računaru (sve sklopljeno kako treba) i kada krene boot windows 10 dođe do onog prozora kako kada se pali računa ili kada kreće boot i kraj....ne ide dalje. Menjao DvD-ove i isto. Šta je problem? Ja sam davno radio pa reko da pitam da ne skitam :)

P.S. da nepomenem da je baterija na ploči loša, kada god ga isključim iz struje resetuje se bios. Možda to?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 25.08.2016. 13:00 #622719

broj poruka: 3106
Da li si ti proverio da li procesor ili bolje reci hardware moze da radi sa W10?

stoler ... 25.08.2016. 13:10 #622720

imam takav isti, 3500+ athlon i radi mi ....nisam ovaj posebno probavao....

vladarko Dobroooo... 25.08.2016. 19:03 #622745

broj poruka: 4228
Šta je sa ostatkom harvera? Grafika, RAM...?

Pozdrav!

Vlada

stoler ... 25.08.2016. 19:11 #622746

Nemam gde šta proveriti, pojedinačno bi trebalo da radi....tako sam ih nabaljao
vladarko Re: ... 25.08.2016. 19:18 #622748

Ne, nisam mislio da probaš, već da navedeš: koja je grafika, koji RAM i koliko...

Pozdrav!

Vlada

:: Nemam gde šta proveriti, pojedinačno bi trebalo da radi....tako sam ih nabalja
::
stoler ... 25.08.2016. 20:22 #622750

ploča Asus A8N-Sli, grafika PCI HD2600, 2GB DDR2 (4x512) rama....sve radillo tako na toj konfiguraciji samo je drugi hard (ispravan ATA od 40GB)

vladarko Re: ... 25.08.2016. 21:03 #622751

Mislim da je Srdjanc u pravu - grafika skoro uopšte nije podržana.

http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/Win10-Driver-Support.aspx

EDIT: Čekaj, hoćeš da kažeš da imaš sistem sa ovom grafikom i instaliranim Win10?

Pozdrav!

Vlada

:: ploča Asus A8N-Sli, grafika PCI HD2600, 2GB DDR2 (4x512) rama....sve radillo tako na toj konfiguraciji samo je drugi hard (ispravan ATA od 40GB
stoler У праву си... 26.08.2016. 15:59 #622778

...заиста неће да ради десетка, али неће ни седмица... успео сам само хп. Значи компоненте су исправне. Има ли начина да ипак ставим неки новији систем и шта ту од компоненти највише прави проблем око компатибилности?

vladarko Probaj da nađeš ovde na forumu 26.08.2016. 17:54 #622784

Ja sam skidao neki Win7 Tiny i zadovoljan sam. Neke stvari ne rade - jer su izbačeni dodaci i servisi, neke rade. Neke stvari moraju da se dodatno instaliraju i inače (npr. .net framework).

Poslao sam ti na e-mail sam naziv datoteke - nemam torrent.

Pozdrav!

Vlada

stoler ... 26.08.2016. 21:19 #622792

hoće li on raditi ? Mislim da li je kompatibilan ? Jel koliko ja vidim meni nije problem da je win zahtevam nego nije kompatibilan?

Hvala

gilopile ... 26.08.2016. 22:12 #622795

broj poruka: 9459
Mora tu da radi i punokrvni win7. Najverovatnije neki hw kvar. Prvo stavi neki drugi hdd, jer taj mozda ima BS i zato ne prolazi instalacija, koja je 4x veca nego XP.

Pokusaj i sa preslaganjem RAM modula. Stavi samo 2 dok instaliras OS...mozda jedan od ta 4 nije 100% kompatibilan sa ostalim modulima...

Ako su sve komponente ispravne, win7 mora da prolazi.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

vladarko Grafika bi trebalo da radi sa Win7, 26.08.2016. 22:13 #622796

AMD ima drajvere, čak i za Win8.

Bez obzira na to što ti XP radi na toj konfiguraciji - probaj kombinacije RAM memorije, sa po 2 modula (ukupno 1GB) ne bi li naterao postojeći Win7 (onaj čiju instalaciju imaš) da radi.

Pozdrav!

Vlada

stoler ... 26.08.2016. 22:34 #622798

Menjao sam hard, baš sam imao jedan višak. Ne rešava se problem, ista priča. Što se tiče memorije, potpuno su isti moduli u pitanju, radilo tako uvek...
Prošla je instalacija i ovog tine7 ali tu imam neverovatno glupav problem ali ne znam da ga rešim. Naime, internet radi, surfovanje može ali ne Google, ne može download i ne može naravno ne može Windows update.... Ako neko zna bilo bi od koristi jer je veoma lepo odrađen sistem...

P. S. promenio sam opet hard, prešao ovaj put na sata pošto su prethodna dva bila ata i za sada prolazi Windows 10 instalacija. Videćemo šta će biti
gilopile ... 26.08.2016. 22:37 #622800

broj poruka: 9459
Ma ako si promenio, dobijas mnogo bolje performanse sa SATA diskom, naspram tog sporohodnog ATA maxtora.

Mora da ima negde neki BS i zato nije prolazila instalacija ili neki bug sa IDE portovima.

ako ti je dvd na istom prikljucku kao i hdd, promeni i stavi ga na drugi IDE port na ploci, tako da su oba zasebna i dzampiraj ih oba na CS.

Sada, posto ti je SATA hdd, a izbacio si maxtora, onda nema potrebe za tim, naravno.

Bitno da si resio problem :)

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

djape7777 Re: ... 28.08.2016. 22:29 #622854

broj poruka: 926

a datum ispravan?

:: Menjao sam hard, baš sam imao jedan višak. Ne rešava se problem, ista priča. Što se tiče memorije, potpuno su isti moduli u pitanju, radilo tako uvek...
:: Prošla je instalacija i ovog tine7 ali tu imam neverovatno glupav problem ali ne znam da ga rešim. Naime, internet radi, surfovanje može ali ne Google, ne može download i ne može naravno ne može Windows update.... Ako neko zna bilo bi od koristi jer je veoma lepo odrađen sistem...
:: P. S. promenio sam opet hard, prešao ovaj put na sata pošto su prethodna dva bila ata i za sada prolazi Windows 10 instalacija. Videćemo šta će biti
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647107.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs