Kako mogu da vidim sa kojim s/n brojem je aktiviran Win 7, 8.1, 10
STRANA 1 OD 1
arogan
Kako mogu da vidim sa kojim s/n brojem je aktiviran Win 7, 8.1, 10
01.07.2016. 21:17
T63687
status: user broj poruka: 538
Dobio sam računar od drugara koji je nabavio `zverinu` sa instaliranim Windows 10, pa mu ovaj stari više nije potreban. Sa računarom mi je dao i DVD sa licenciranim Win 7 home. Mala nalepnica sa serijskim brojem je ranije odlepljena sa DVD-ja i zalepljena na kućište računara. Instalirao sam Win 7 home od nule na taj računar i uspešno aktivirao Windows sa nalepnice na kućištu. Kada bih hteo da vidim s/n broj, uđem u Control panel, System i tamo mi stoji Windows Activated, a ispod stoji Product ID. Taj broj nema nikakve veze sa s/n sa kojim sam aktivirao Windows. Znam da je slični sa Win 8.1 i Win 10.
Moje pitanje: Kako da vidim s/n pod kojim je aktiviran Windows, komšija me pita da bi hteo da kupi za male pare računar sa licenciranim Win 7 i ovaj bi mu bio idealan, ali voleo bih da mu dokažem da je Windows aktiviran baš brojem sa nalepnice. On se plaši eventualne kontrole (koja se najavljuje već godinama) legalizacije softvera.
Primetio sam kad aktiviram i `narodnu verziju` preko KMSpico-a da isto ispod aktivacije piše samo Product ID broj.
Izgleda da je ovo TRIAL program, tako da mi daj samo prvih 5 cifara (do prve crtice) a iza u zagradi stoji (TRIAL). Dobra stvar je što pokaže i licnce ostalih softvera na računaru, ali na žalost, samo prvih 5 cifara. Ovaj program mora da se instalira. Da li ima neki sličan ali portabl program , koji ne mora da se instalira? Baš bi hteo da proverim softver na još nekim računarima, naročito MS OFFICE 2010.
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.