Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Zakucavanje start menija u Win10...
STRANA 1 OD 1
strela75 Zakucavanje start menija u Win10... 16.06.2016. 08:10 T63628

status: user
broj poruka: 1589
Posle nekog vremena rada, jednostavno mis prestane da pokrece izabrane programe (na koje klikcem). Udjem u Task manager da vidim sta ga okupira - sve proradi kao podmazano. U cemu je trik? Neki virus, koji kad hoces da vidis sta radi - on se pritaji?

Inace je prelaz obavljen sa win8 i update-ovan je sistem. Jedina caka je mozda sto imam samo windows defender kao zastitu...

Unapred hvala.

Pozdrav.

-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
-ShonE- Re 16.06.2016. 08:18 #619678

broj poruka: 3529
Ako se dobro secam to bi trebal oda je poznati bug sa sveze instaliranom desetkom, nakon update-a bi trebalo sve da ti radi kako treba. Mozes i preko search-a da potrazis windows update i da ga isforsiras, samo da znas da je za update obicno potrebno nekoliko puta kako bi se win doveo u stanje poslednje verzije sa svim update-ima.

Govorim ti ovo jer sam imao slican problem na pocetku, a sad ga vise nemam, a resio se sam posle nekoliko dana nakon nekoliko update-a koje sam dobio kroz windows auto azuriranje.

i7 6700K + Noctua NH-D14
GTX980ti Gigabyte G1
MSI Z170A Krait Gaming
Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage
Dell U2515H + LG D2343 3D
SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB)
Thermaltake Urban S71 + CM V850
Creative X-Fi Titanium+Z-5500

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
neXus2000 .... 16.06.2016. 08:20 #619679

broj poruka: 3350
To je sindrom update sa Win 7 ili 8. Tripozan je taj W10 i ludeo sam zbog toga, bar u doba kada se pojavio, ali ako se tebi desava, znaci da taj upgrade bug nije jos resen.

U sustini, sad ne znam tacno gde u W10, odradi backup kao za migraciju, tj. da ti sacuva instalacije i fajlove na C drajvu. To sve neka ide na D drjav ili na eksterni hard. Sta god da imas. Onda skini Window 10 media creation tool i izaberi sta je tebi najlakse, da li ces ISO ili na USB da imas instalaciju. Pa narezi na disk ili ovo drugo ce po automatizmu da zvrlja po vec ubodenom fleshu.
E onda lepo instaliraj svez Win i povrati podatke.

Meni se to desavalo, pa je sveza instalacija to sredila. Mada sam se vrnuo na W7, zbog mnogih drugih problema vezano za W10.

Cisto radi reda, videces da, cak kada pokrenes safe mode W10, ni jednom ti nece proraditi start ili se desava cak da ne ucita start dugme.

P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO

djodjo resenje je ... 16.06.2016. 08:33 #619681

broj poruka: 658
Desni klik na start dugme a zatim klik na Command Prompt (Admin), kucaj powershell tu i lupi enter, a zatim zatim copy-paste sledece pa opet enter:

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register `$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml`}

Sacekas da odradi oko minut i prelista sve po manifestu mikrosofta kako je Bili rekao. Kad zavrsi restartuj racunar.
To je to....
strela75 Opet isto... 17.06.2016. 19:39 #619732

broj poruka: 1589
Za apdejtove mi prijavljuje da je sve instalirano.
Isprobao neke strane linkove i ucinilo mi se da sam resio. Probao i ovo Djodjino, ali nitit je trajalo minut, niti je resilo stvar.

Posto sam na moru, ne mogu da reinstaliram sve, pa ceka druga vremena...

Hvala.

Pozdrav.

-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

Adzem ... 17.06.2016. 19:42 #619733

broj poruka: 3797
Ah lepa moja sedmica...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647106.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs