Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Koliko traje prvi Windows u-p-d-a-t-e na Win 7 SP1
STRANA 1 OD 1
arogan Koliko traje prvi Windows u-p-d-a-t-e na Win 7 SP1 09.05.2016. 08:33 T63493

status: user
broj poruka: 538
Na jednom od kućnih računara sinoć sam reinstalirao `nardoni` Win 7 Ultimate 32bit (+ KMSpico)

Do sada sam odmah po instalaciji narodnih 7-ca isključivao update odmah pri instalaciji dok nije ni bio na mreži.

Sada sam odlučio na novoj instalaciju pustim Windows update. Postavo sam ga svaki dan u 21:00 čas. Sinoć oko 19:30 sam hteo da proverim kao radi update i išao sam na Check update. Odmah mi je ponudio samo update za Windows update. To sam odmah brzo instalirao. Zatim sam ponovo išao na Check update i počeo je da proverava šta ima za update - Check updates ... (zelena linije ide levo/desno ...) ali tako je stajalo skoro ceo sat. Zatim sam restartovao računar misleći da će od 21:00 čas da počne da radi Automatic updates.
Oko ponoći (dakle posle tri sata) sam restartovao računar ali nije instaliran nikakv apdejt.

Juros sam ponovo pokreuno Check updates, pa ću da čekam duže i neću da prekidam, jer mi zelena linije (koja označava da je update u toku) ide levo/desno non-stop.

Mislim da mi je instalacioni DVD Win 7 star oko 3-4 godine.

Šta je u pitanju?
- da li se za 3-4 godine skupilo toliko update-a da mu treba nekoliko časova samo da ponudi spisak? Ak oje to, koliko otprilike časova trebam da čekam?
- ako prekinem Check updates, jer moram na posao i sl, pa kada ga opet pozovem za par dana, da li će da nastavi gde je stao ili će početi da proverava od nule.
- da li opšte na ovaj način može da se update-ije narodna sedmica (aktivirana sa KMSpicom) ili možda moram da menjam aktivacioni broj ili sl.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skycould ... 09.05.2016. 08:51 #618088

broj poruka: 248
Nema pravila. U poslednje vreme kad god sam reinstalirao Win 7 na nekom racunaru u firmi, original je u pitanju, nekad traje par sati, a nekad 3 dana nista pa onda krene. Mozda su vecinu resursa u samom MS preusmerili na Win 10 pa onda za update Win 7 ostavili napr. 10%, pricam o njihovim serverima, ljudstvu itd. , ne znam.

AMD Athlon X2 7750BE CM TX3
Biostar TA790GX+ 128M
2 x 1GB OCZ Ati Edition + 2GB Kingston
Sapphire ATI 4770 512MB DDR5
Sata2 Maxtor 80GB
Sata2 WD Green 640GB
Pioneer DVR-216D Black
CM eXtreme Power Plus 550W
MS Industrial APOLLO

mighty re 09.05.2016. 08:58 #618091

broj poruka: 1670
Isti slučaj kao i kod skycould, nema pravila.

Ako je čist Win 7 SP1 obično planiram instalaciju da pustim update kad krenem kući, sutra ujutru me dočekaju ponuđeni update-ovi, posle tih bude još gmila, ali oni obično brže prođu, posle još malo i tako - u proseku skoro 24h.

Čak i relativno novi image-i za mašine koji imaju sve update do pre par meseci znaju da zaglave po sat-dva dok ne prikažu šta je u ponudi.

MS je verovatno jako malo resursa ostavio za Win 7, a budući da je najpopulatniji OS trenutno ...

-
i3-4150@Raijintek Zelos, GA-B85N,Corsair 2*8GB DDR3-1600,
Gigabyte GTX750 Ti 2GB, Samsung 850 EVO 250GB, HGST 750GB
CM Elite 110, Enermax Revolution Xt 730W, LG 27MP67VQ-P
Marantz SR3001+MA BR5+Sony DS6500

djodjo brze ti je 09.05.2016. 08:59 #618092

broj poruka: 658

da skines svezu verziju sa ms sajta pa nju roknes, bar sm ja tako radio. Updejt moze raditi koliko hoces, obicno svi to puste preko noci a neki put ne bude gotovo ni ujutro....

VMARC 09.05.2016. 09:20 #618095

broj poruka: 9424
http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=62856&forid=23&katid=6

Standardni bag.
Kucaj u google Windows 7 endless update checking i dobices korak po korak sta treba da se uradi.
Trebas nesto iz safe mode disk cleanup, trebas da obrises jedan folder u windows i jos neke gluposti. Kada sve to obavis, najsigurnije tinje da nastelujes da automacki cekira apdejt u sledecem okruglom satu (npr sada je 22:40 ti stavis u 23:00), iskljucis standby i ostavis ga. Do ujutru sve cekirano i automacki instalirano, ako je ta opcija ukljucena. Ako ne, onda ce ti samo ocitati apdejte pa ti klikni na install.

Problem inace pravi novi update menager, traje to vec dobrano godinu dana, ali MS kao da nece namerno da ispravi stvar, verovatno teraju ljude na X.

El Capitan
arogan Re: VMARC 09.05.2016. 19:51 #618102

Izgleda da je upalilo, ona prečica je vodila do sajta gde je, imeđu ostalog, jedan link vodio do Microsoft-a.
Microsoft je ponudio neki kbd fajl koji sam instalirao. Nakom 15-tak minuta sam hteo da ugasim računar, ali u okviru Suthdown dugmeta pokazao mi je žuti uzvičnik što je znak za update. Posle klika na Shutdown pokazao mi je da ima 219 ispravki. Podigao se ponovo za oko 2 časa, sada mi ja vlja da ima 2 bine i 48 opcionih ispravki, tako da ih sada instaliram.

Nadam se da ove ispravke neće `nauditi` narodnoj sedmici, mada ovaj računar mi je `nebitan` ...

vladarko @arogan: molim te 09.05.2016. 22:43 #618106

broj poruka: 4228
postavi ovde taj link. pre mesec dana sam postavljao pitanje za isti problem i niko nije znao da mi da pravi odgovor. Unapred hvala!

Pozdrav!

Vlada

Adzem ... 09.05.2016. 23:19 #618108

broj poruka: 3797
Sta je sa sp2 kod win7, dosta dugo se najavljuje, a opet nista od toga?

micika988 ... 10.05.2016. 00:58 #618109

broj poruka: 2057
dism for Windows updates

https://technet.microsoft.com/en-us/library/dd744566%28v=ws.10%29.aspx

pa zasuci rukave, sem sto cekas na gotovo .)

`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is
simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level,
to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`

Adzem @micika988 10.05.2016. 01:06 #618110

broj poruka: 3797
Ne radi se o tome, nego razumem 30% tog govnjivog jezika i odlucno bojkotujem da ga naucim. Tako da ono sto me zanima, ipak neko mora da mi kaze na nasem prelepom jeziku.

micika988 ... 10.05.2016. 01:24 #618111

broj poruka: 2057
odrzao bih tih ubrzani kurs, ali koljem neke proksije/servere u US trenutno,
opusteno, googlaj murphy78, ima i gotovih izdanja, pa proprati sta je radio iso
fajlovima...

`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is
simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level,
to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`

JovanZ Re 10.05.2016. 08:36 #618116

broj poruka: 3008
Off topic, ali, zanima me, stvarno mislis da je patriotski ne znati engleski jezik?
arogan Re: vladarko 10.05.2016. 09:32 #618119

Link do Microsoffta je:
http://superuser.com/questions/951960/windows-7-sp1-windows-update-stuck-checking-for-updates

Onda ima Answer pod rednim brojem 93, odabrao sam link za 32-bitni Windows i ponudio mi je da Download-ujem fajl `update for Windows 7 (KB3102810)`. Zatim Run, pa Install. Kad sam posle 15-tak minuta hteo da ugasim računar, ponudio mi je update. Postoji mala verovatnoća da je apdejt krenuo sam od sebe jer sam čekao 48 časova o ne od tog KB fajla od pre 15 minuta, ali ja tipujem 99% na tak KB fajl

MegaTon Simplix Pack 10.05.2016. 11:49 #618122

broj poruka: 200
Simplix Pack:

http://tinyurl.com/k7jd9c8
http://tinyurl.com/qjvfrhr

...

savatije mene je ovo spašavalo muka u poslednje vreme 10.05.2016. 13:07 #618124

broj poruka: 1121

http://goo.gl/rbwtpZ

DELL INSPIRON 17R N7110

vladarko @arogan: HVALA! 10.05.2016. 17:00 #618129

Baš danas imam da radim neku instalaciju, nadam se da će ovo skratiti vreme za istu!

Već sam pisao kako sam se do sada snalazio: pokrenem Apdejt, a zatim svchost koji u tom trenutku zauzima 50 % CPU vremena podesim da ima Visok Prioritet. Vidim da se menja veličina RAM memorije koju okupira, vidim da se menja i sadržaj i veličina Software Distribution foldera, ali pravo rešenje nikako nisam nalazio. U stvari, možda i jesam, ali nakon instalacije raznih agenata, fikseva, pečeva i apdejta, šansa da pronađem pravo rešenje je skoro nikakva.

@savatile: da, to sam ranije probao, čak i neko vreme redovno ažurirao, ali i prestao. Možda je vreme da opet probam.
Pozdrav!

Vlada

VMARC 10.05.2016. 18:06 #618133

broj poruka: 9424
Ljudi, a zasto ne instalirate Windows 10? Pomirite se s tim da je vreme Win 7 na zalasku. Koja je razlika izmedju toga da i vi a i vasi klijenti predjete na Win X danas ili u narednih godinu dana. Morate pa morate. A da win X radi bolje, radi i to osetno. I sto se tice stabilnosti i sto se tice brzine. Primat jedino drzi Win 7 Starter na veoma starim masinama do 1GB rama. Na svemu jacem od toga, Win 7 nema sta da trazi pored X. A o tonama apdejtova da ne govorim...

El Capitan

savatije Re: ne stoji baš uvek... 10.05.2016. 19:18 #618135

broj poruka: 1121

ženi sam na Aceru ( onaj prdavac od 11 incha sa legalnim starterom 7 , intelom na 1.6 i 2 Gb ram-a), poturio 10-ku...efekat je degradirajući... osim manjkavosti drajvera ( samoubistveno za touch-pad), do nekih ludih bagova u OS-u ( update regularno uradjen on line, preko MS-a )... Kumila me 2 meseca da joj vrnem sedmicu...i bila je u pravu.... ovaj `prdavac` ne vari MS X. Ja sam na dole potpisanoj mašini na 10.ki, (opet legalni up sa w7x64 home), ali moj proizvodjač ne garantuje rad pod 10.kom za moj model( i7,6gb ram).... imao sam problema s nekim drajverima, i app softweom , ali sam zadržao 10ku. Samo kao lični zaključak... Nije W X baš dobitak na svakom mestu

DELL INSPIRON 17R N7110

:: Ljudi, a zasto ne instalirate Windows 10? Pomirite se s tim da je vreme Win 7 na zalasku. Koja je razlika izmedju toga da i vi a i vasi klijenti predjete na Win X danas ili u narednih godinu dana. Morate pa morate. A da win X radi bolje, radi i to osetno. I sto se tice stabilnosti i sto se tice brzine. Primat jedino drzi Win 7 Starter na veoma starim masinama do 1GB rama. Na svemu jacem od toga, Win 7 nema sta da trazi pored X. A o tonama apdejtova da ne govorim...
::
:: El Capita
arogan Re: VMARC 10.05.2016. 19:43 #618136

Evo moj razlog (a taman ću da postavim pitanje o nekompatibilnosti računara ili VGA sa Win 8):
Jako je stara konfiguracija, Core2Duo, Intel 945 čipset, 3 GB DDR2 RAM, a deca navikla na staru TV karticu Leadtek Winfast 2000 XP (lako snimanje, screen shot-ovi ...).
Na ovoj kućnoj mašini deci je bila instalirana TV kartica na Win 7 32 bit (nema 64-bitni drajver) i to pune tri godine. Pre mesec dana je pukao Windows u smislu nije mogao da štampa na štampač koji vezan na glavni kućni računar preko matične grupe (koji je isto na Win 7 32bit), jer je tražio pasvord (posle tri godine regularnog rada ?!. Nisam mogao da napustim matičnu grupu niti da promenim pasvord (nije mogao da se startuju dva servisa Peer Network ...). Ovom računaru sam nemerno isključio apdejt priliko instalacije pre tri godine ...
Pošto je deci važna štampa (preko mreže) a i 32-bitna TV kartica, odlučio sam se da nabacim Win 8 32-bit i to sa adpejtom. Instalacija svih programa je prošla glatko a TV kartica mi je davala više programa i čistiju sliku nego pod Win 7 - ne znam zašto ali potvrđeno sa dve uzastopne instalacije 8-ce i kasnije jedne 7-ce (koja mi je i sada) na tom računaru. Ali kda sam hteo da pokrenem neku jači igricu, prijavio mi je video loš drajver. Kartica je stara PCIe ali moćna (dva redudantna napajanja) zbog čega sam pre tri godine uzeo Chieftec od 600W. Dok mi je Win 7 prepoznala automatski kao Radeon X800 GTO, 8-ca ga je videla kao VGA (u toku instalacije Windows-a postojao je pristup Internet-u. Na zvaničkom sajtu AMD-a, pod Win 8, automatski detektor je detektovao karticu kao ATI X8XX series ali je sajt poručio da nema drajvera za 8-cu.
Zbog toga sam google-ao i iz petog pokušaja pronašao drajver ATI drajver za Vistu koga je sistem prihvatio. Nakon instalacije drajvera i restarta računara igrica je proradila. Ali nakon gašenja i jutarnjeg paljena, umesto da se pojavi žuti desktop 8-ce, slika je bila skroz crna samo se videla bela strelica miša koju sam mogao da pomeram, čakao sam i po par sati ali ništa. Kada pritisnem dugme za gašenje, na sekund se pojavi žuta pozadina ali krene u gašenje. I tako dva-tri gasi/pali dok se ne pojavi Desktop. Nakon gašenaj na dugme, kada ostane ugašen, posle nekoliko časova računar se sam uključivao !?, nekad u ponoć, nekad u tri ujutru ....
Ponovio sam instalaciju, ali bez update-a ali situacije je bila identična.
Sad sam vratio 7-cu i odlično radi (imam ceo dan apdejt) i nadam se da sada Microsoft nema ništa protiv apdejta pa sam i postavio ovu temu: da li ću uošte da imam apdejt i kako da ga pokrenem.

Inače kući na jednom (novijem) LAPTOP-u imam X, na nešto starijem laptopu imam 8-cu (narodnu bez apdejta), ali na dva zastarela desktop računara (ovaj sa čipsetom Intel 945 i glavni kućni računar sa čipsetom Intel G31, bez Windows apdejta) 7-ca je, po meni, još uvek nezamenljiva (od periferija imam HP 5L i skener HP 7400 i jedva da ima drajver za 7-cu)...

Ako pređem na X, bojim se ću morati da kupujem noviji desktop hardver ali i pomenute periferije ....
Dakle kod mene će (narodna) 7-ca biti još dugi niz godina, ako Microsoft `dozvoli` ...

Pozdrav.
vladarko Tako je! 10.05.2016. 21:50 #618138

Ovo jeste pravo rešenje! Upravo mi je trebalo petnaestak minuta dok nije prijavio prvi narandžasti štit. Hvala do neba!

Inače, ovo nisam siguran da je ovo odgovor pod rednim brojem 93, već da trenutno ima toliko lajkova. Inače, KB3102810 jeste apdejt koji rešava ovaj problem!

Hvala Aroganu za precizan link i VMARCU za savet!

Pozdrav!

Vlada

skycould ... 11.05.2016. 08:32 #618148

broj poruka: 248
Win 10 za firme se plaća. Za naše potrebe Win 7 je sasvim dovoljan još koju godinu.

AMD Athlon X2 7750BE CM TX3
Biostar TA790GX+ 128M
2 x 1GB OCZ Ati Edition + 2GB Kingston
Sapphire ATI 4770 512MB DDR5
Sata2 Maxtor 80GB
Sata2 WD Green 640GB
Pioneer DVR-216D Black
CM eXtreme Power Plus 550W
MS Industrial APOLLO

1AGRESSOR ... 18.05.2016. 16:52 #618522

broj poruka: 825
http://betanews.com/2016/05/17/windows-7-convenience-rollup/

NISTA BEZ KABLA

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Re: ... 18.05.2016. 18:04 #618524

Ma, divni su. u poslednje dve nedelje samo čujem kako se `zakazuju` instalacije Win10, a da niko nije ništa izabrao. Ljudi uključuju računare i počinje instalacija koja je zakazana.

Apsolutni bezobrazluk! Jasno mi je da postoji mogućnost deinstalacije, ali nije mi jasno otkud im je palo na pamet da neko želi da instalira nešto što, iz bilo kog i kakvog razloga, neće?!

Pozdrav!

Vlada

:: http://betanews.com/2016/05/17/windows-7-convenience-rollup
:: NISTA BEZ KABLA
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647107.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs