Imam problem sa kompjuterom od drugara e sada ja ne mogu da odem do njega jer nismo iz istog mesta vec smo poprilicno udaljeni.. Da ne duzim, problem je sledeci..
Covek je ugasio normalno komp, vratio se kuci i sada prilkom butovanja komp zabode sa crnim ekranom i kursorom. Znaci sve sam probao, ne pomaze nista. Preko video call sam mu davao instrukcije, cak i neka resenja sa neta, ama nista.
SSD je disk na kom je win. Hajde sada neki predlozi da ne kupujemo nov HDD bar ne za sada da bi digli drugi win i odradili backup starog. Ako moze ovo nekako da se zaobidje, tu gde zabada.
A da, ne ulazi ni u SAFE MODE. Isto zabode na kraju..
BIOS/uEFI/C-MOS setup? Da li je probao ``default setup``? Ako je tu sve u redu
09.04.2016. 21:13
status: user broj poruka: 10999
onda barem znamo i to da je hardver (izuzev SSD-a) OK. Moze da bude srusen system, standardno, a moze da bude posledica neispravnosti samog diska (iako je ovaj vidljiv u BIOS-u).
Koji win? Je li covek pokusao ``last known good configuration``?
Ma sve sam probao. Od kako mu se javio problem odmah me je pozvao. Izgubio sam jedno tri sata i nisam uspeo da resim. Sve sam to probao. Cak smo i kablove menjali ne vredi. SSD jeste vidljiv u bious mada prilikom dizanja sistema win izbaci poruku da HDD nije detektovan e sada ne znam na koji se HDD odnosi jer se to nekad desavalo ali je sve radilo kako treba.
Ako je taj SSD jedini bootable storage media u mashini i ako pod...
09.04.2016. 21:31
status: user broj poruka: 10999
``HDD not detected`` sistem cilja upravo na taj SSD onda je verovatno ``otisao`` SSD. Moze da bude i neispravan kontroler (pretpostavljam da je SSD prikacen na standardni SATA port). Pod ``kablove menjali`` podrazumevas samo probu nekolicine kablova ili su isprobani i razni SATA portovi?
Izmenjao portove i mesta kablova. E sad kapiras da mi je tesko da komuniciram dok on drzi tel da ja mogu da vidim kuciste? Probacu sa novim kablovima, mozda da prebacim u obican SATA, sada je na SATA 3 mada sam probao i druge pazne slotove..
Ja se ubih da skontam... jel ima SSD +HDD za storage ili samo SSD?! Ako ima SSD+HDD poceo je da riknjava HDD i onda povuce windows sve ok... zato vidi kursor.. al ne moze da pokrene do kraja kako treba kako treba HDD da vidi koji je i sta jer umro i onda vrti vrti i to je to.... i onda zabada..neka ga ugasi i ostavi SSD i trebalo bi da radi.. Imao sam taj problem licno ... crkavao mi HDD i zabadao.. cim sam ga iskljucio i ostavio SSD proradio.. MSI 770-C45 AM3 Athlon x4 TakeMS 2x2gb DDR3 1333Mhz 2x160GB Maxtor ASUS 7750-1GD5-V2 GDDR5 Asus DVD/RW
Pazi to mi je odmah palo na pamet ali hajde da ne mracim. U tom slucaju SSD je riknuo. U sistemu ima 3 HDD. SSD i jos dva za storage.
Nista i to cu da probam. Sistem eliminacije. Nadao sam se da je win prsnuo posto na netu postoje neka upustva i ljudi su to resili, navodno pripisuje se bagovanju sedmice..
Mislis da nije do SSD? Na njemu je win. Znam da win nece da butuje kada je neka od komponenti neispravna ali mi stvarno sada nije palo na pamet da moze da bude do drugog HDD koji se najmanje koristi.
Nisam jer sam s` one strane kamere :) Uopste mi nije palo na pamet jer sam bio ubedjen da je do wina a iskren da budem ovih dana sam strasno isrcpljen, energija na low tako da mi je kreativnost opala svakako.. Ali eto tu ste vi. Ako je nesto od toga cool. Bar da covek ima operativan komp a i meni isto treba jer radimo zajedno na jednom poslovnom projektu.
Imao sam ovih dana isti slučaj sa burazerovim novim kompom. Kupio mu SSD, ali instalacija koči zbog matorih HDD-ova koji su pred izdisajem. Sa jednim može da se digne Vin, ali sa oba, tj. i sa drugim priključenim, nikako. Srećom pa sam mu sa ovog problematičnijeg uspeo da iščupam podatke na mom kompu.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V7
Kakava je sad situacija ? Ako i dalje ne radi, onda probaj da u BIOS-u prebaciš sa AHCI u IDE mod, pa da podigneš WinXP Ram diskom sistem u memoriju i identifikuješ stvarni problem. Može biti i YUC Ramsomware, Folder Access Lock i onda samo imaš da čita podatke, ali ne da i upisuje, pa mu ne dozvoli da ponovo upiše na disk i ne može da učita korisnika sa izmjenom, pa samo stoji strelica i čeka na to. Ima varijanta i sa run.vbs, ako je igrao igrice, pa čeka da mu se profil dozvoli. U svakom slučaju, ako nije HDD ili memorija, onda ti je nešto od gore navedenog. Javi da vidim da li ti mogu pomoći. E, daaa. I ono najbitnije, nisi rekao da li je u pitanju desetka ili Win 8.1, jer onda može da bude da si koristio StartIsBack++ 1.1.2 19.09.2015 - for win 10 ili noviji, pa mu Cortana ne dozvoljava pod desetkom da se učita. Pod win 8 je dovoljno samo da pod StartIsBack 2.1.2 for Windows 8 30.04.2013 ne učita info o start meniju i samo stoji na početku strelica i crn ekran. To su najčešći problemi. Ovako na daljinu mogu samo da lupam glavu, ali ovo je u principu 95% problema, koji se dešavaju. Javi da znamo šta je problem.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.