dva deska i jedan lap su u kući. Na svima je win 10. Poslednji desktop koji je i najnoviji ima problem. Naime usb wifi adapter ne propoznaje drajvere koje sam koristio na sedmici. Na sajtu nema drajvera za win10. Inače u pitanju je ovaj usb wifi adapter http://www.itsvet.com/proizvod/ovislink-wl-1600usb/comp_comp_networkadapter/288/256 Jede za doručak tp link 442g koji takodje imam.
E sad imam tri pitanja Kako da rješim pitanje drajvera za win10, u kom pravcu da tragam Drugo pitanje. Matična ploča je ESC koja više ne pravi ploče. Pošto još nisam podesio rezoluciju displeja nemam drajvere za ploču jer nemam net a stari ne rade, da li ću naći drajvere uopšte jer ESC više ne postoji ?
Treće malo bzbz pitanje. Da li sam možda nekim slučajem poremetio nešto na netu jer sam wifi ruter podešavao preko mašine kojoj je sad instaliran win10.
1. Saznaj koji je cip na toj wifi kartici i instaliraj drajver sa sajta proizvodjaca cipa. Eventualno pokusaj da mu `na silu` proguras drajver od 7 koji imas, preko device menagera pa opcije udate driver pa tu kazi da hoces rucno da instaliras drajver, pa imam disk, pa ga uputi na lokaciju drajvera za 7. 2. ECS ima desetine, mozda i hiljade modela ploca. Resenje isto kao pod broj 1. 3. Nisi.
internet radi preko kabla xD pregurao sam sto preko sobe xD interesuje me sta mislis kad kazes koji je cip na usb wifi adapter. ja imam oznaku to je wl-1600 ovislink iako je na samom kucistu etiketa airlive.
ECS ploca je sama nasal sebi drajvere (mnogo cool) u momentu kad sam dobio net preko kabla .
Ostao je problem samo wifi usb adaptera, kako naci drajvere preko tog *cipa*
Bocni ga, pa skokni do device managera, desni klik na njega, properties, advanced, detail i u padajucem menuu odaberes HW IDS, kopiraj prvi red u google i videces koji je adapter pa po tome iskopas i vozaca - kako mini Abner voli da kaze :D.
Jedan u Google pa gledaj zakoji Win ima, naj verovatnije da će i za W8 da radi.
:: :: :: USB\VID_1B75&PID_8189&REV_020 :: :: I :: :: USB\VID_1B75&PID_818 :: :: :: Da li je dovoljno da u pretrazivac ubacim oznaku cipa I driver for windows10 ::
E ovde je prednost tvoje jabuke nema problema sa vozacima zato sto se samo tridesetak delova ugradjuje u gotovo sve novije modele Mac racunara i nema problema sa vozacima...
Inace trenutno sam u fazi testiranja W10 na dva laptopa jedan je DELL i oni otvoreno kazu da je laptop bez podrske za W10, a LENOVO ima podrsku za skoro sve sto treba jedino sto po meni tromije radi nego W7...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
:: 1. Saznaj koji je cip na toj wifi kartici i instaliraj drajver sa sajta proizvodjaca cipa. Eventualno pokusaj da mu `na silu` proguras drajver od 7 koji imas, preko device menagera pa opcije udate driver pa tu kazi da hoces rucno da instaliras drajver, pa imam disk, pa ga uputi na lokaciju drajvera za 7 :: 2. ECS ima desetine, mozda i hiljade modela ploca. Resenje isto kao pod broj 1 :: 3. Nisi :: :: :: El Capita :: ::
jer ste svi uložili trud da se ovo riješi. Ja sam petljao par sati nisam našao drajvere za po oznaci čipa. Medjutim tu su bili drajveri za druge OS-ove.
Problem je regulisao moj brat koji je imao više vremena od mene. Ukratko , kada win10 sam traži on će instalirati ako je po njegovo procjeni drajver siguran (bezbjedan) i ako je 100% kompaktibilan. Kako u ovom slučaju to nije riječ on je preko nekog komandera isključio neke opcije u windowsu tipa dissable/enable i tad mu je instalacija omogućena. A instalirao je manualno tako što je tražio drajver na lokaciji na koje ih je skidao.
E sad pitanje, vaša iskustva. Ovaj D link odnosno airlive je svemirska klasa za tp link kojeg takodje imamo.
Šta da radim, da li ti manje poznati proizvodjači izbacuju drajvere (ili će ih neko drugi od korisnika napraviti i izbaciti ) u kom slučaju bi zadržao ovaj adapter ili da ga prodam i kupim još jedan tp link kršić.
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647111. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.