Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Pozdrav
STRANA 1 OD 1
Danijel88 Pozdrav 23.12.2015. 16:52 T62676

status: user
broj poruka: 71
Nesto mi pravi problem pri instalaciji windowsa sa flesa.Ranije sam imao problem sa tim ali na laptopu i ne mogu da se setim kako sam resio.Trazi mi drajver.
Load driver. A media driver your computer needs is missing.This could be dvd,usb or hard disk driver.
Skidao sve moguce za plocu,nemam rezac i citac diskova,skidao sata drivere,menjao ahci sata i nemam vise ideja.Ako neko ima neku ideju ili je imao slican problem bio bi mu zahvalan.Hvala unapred..
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 23.12.2015. 17:05 #610238

broj poruka: 9459
To se desava kada iz nekog razloga kada u delu pre odabira particija vise ne prepoznaje USB ni inst. fajlove.

Do tog zakljucka sam dosao kada sam skoro instalirao win7 sa USB HDD-a i bas tu pre tog dela kada treba da iscupa jos neke fajlove sa USB-a, moj se jednostavno ugasi. Resavao sam tako sto, cim se ugasi, odspojim ga i vratim USB kabel i sve proradi. Ako to odspajanje traje duze od par sekundi nece da nastavi i izbaci upravo tu gresku.

Pokusaj da izvuces flesku i zabodes ponovo, pokusaj i u drugi USB port pre nego izbaci tu gresku - proceni otprilike...

Resavao sam taj problem i sa drugom verzijom Win7. Verovatno neke verzije imaju neke `cudne` drajvere u sebi za USB i tom prilikom ne mogu da podignu flesku ponovo, vec je potrebno cupanje i ukljucivanje da bi je prijavilo i instalacija nasla path sa fajlovima.

Sve u svemu, iritantan problem i sto je najgore, sve zavisi od ploce do ploce. Negde ce da radi bez problema, a negde ce se pojaviti ovaj problem sa USB.

Ono sto je sigurno, ne fale tu nikakvi SATA ni CD DVD drajveri, nego jednostavno fali komplet USB stick i instalacioni fajlovi...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

VMARC 23.12.2015. 17:53 #610244

broj poruka: 9424
Ako ti je fles sa instalacijom Win 7 ukljucen u USB 3.0 port, prebaci ga u USB 2.0

El Capitan

Srdjanc Re: 24.12.2015. 01:34 #610298

broj poruka: 3106
Uglavnom VMARC je dao dobar odgovor, prava situacija je takva da se Win sa USB ne moze instalirati sa USB ulaza koji su preko nekog cipa. Mora da bude sto bi se reklo `native`.

Primer: Ako ja ubodem u USB3.0 ulaz koji ide preko ASrock cipa dobicu isti error kao i ti, medjutim ukoliko ubodem u USB3.0 koji je direktan onda sve ide super.

Reci koja je maticna pa cu da ti zaokruzim na slici gde mozes da ubacis i da radi.

:: Ako ti je fles sa instalacijom Win 7 ukljucen u USB 3.0 port, prebaci ga u USB 2.
::
Danijel88 Ploca je asus f2a55 m 24.12.2015. 18:11 #610330

broj poruka: 71

Hvala na odgovorima,ali nisam uspeo nista da uradim.Pokusao i cupanjem pa vracanjem,ubacivao u vise portova ali nece pa nece,pokusao i 7,8 i 10 isti slucaj.Dizem ruke za sada,pa kad budem imao vise zivaca pokusacu opet nesto.Hvala jos jednom.

gilopile ... 24.12.2015. 19:41 #610335

broj poruka: 9459
Ostaje ti da probas sa drugom fleskom, recimo, nemoj vecu od 4GB. Ako nece, onda ubaci neki DVD drajv pa preko DVD-a instaliraj.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647111.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs