Instaliran je W10 na kompu i na njemu napravljena particija D:\ u GPT modu. Sad zeli da se vrati na W7, da li ce W7 videti tu particiju? Da li ce W7 u opste moci da se instalira sad na tom HDD bez brisanja svih particija ukljucujuci D:\ ?
Ma to mi govoris za C:\ sto me i ne interesuje. Mene interesuje da li ce W7 da prepozna GPT D:\, tj da li je problem sto nije MBT. Cisto da ne bude ophodjenje kao prema ext4.
Hoce, Videce je bez ikakvih problema. Kao sto prepoznaje sve particije vece od 2TB, koje na diskovima vecim od 2TB moraju biti formatirane u GPT. Pitanje je da li ces moci da instaliras Windows 7 na taj disk. Ja mislim da neces, jer GPT ide na ceo disk a ne na particuju. Sto znaci da ti je taj disk vec u GPT a ne MBR modu, a Windows 7 ne moze da ide na GPT.
El Capitan
:: :: Ma to mi govoris za C:\ sto me i ne interesuje. Mene interesuje da li ce W7 da prepozna GPT D:\, tj da li je problem sto nije MBT. Cisto da ne bude ophodjenje kao prema ext4 :: ::
Auuu, jebiga.... Bas sad lik javio da je oborio sistem i da ne moze da napravi particiju, tj da izgleda da mora da brise particiju D. Sto je katastrofalno, da li ima neke druge mogucnosti?
:: Hoce, Videce je bez ikakvih problema. Kao sto prepoznaje sve particije vece od 2TB, koje na diskovima vecim od 2TB moraju biti formatirane u GPT :: Pitanje je da li ces moci da instaliras Windows 7 na taj disk. Ja mislim da neces, jer GPT ide na ceo disk a ne na particuju. Sto znaci da ti je taj disk vec u GPT a ne MBR modu, a Windows 7 ne moze da ide na GPT :: :: El Capita :: :: :: :: :: Ma to mi govoris za C:\ sto me i ne interesuje. Mene interesuje da li ce W7 da prepozna GPT D:\, tj da li je problem sto nije MBT. Cisto da ne bude ophodjenje kao prema ext4 :: :: :: ::
:: Hoce, Videce je bez ikakvih problema. Kao sto prepoznaje sve particije vece od 2TB, koje na diskovima vecim od 2TB moraju biti formatirane u GPT :: Pitanje je da li ces moci da instaliras Windows 7 na taj disk. Ja mislim da neces, jer GPT ide na ceo disk a ne na particuju. Sto znaci da ti je taj disk vec u GPT a ne MBR modu, a Windows 7 ne moze da ide na GPT :: :: El Capita :: :: :: :: :: Ma to mi govoris za C:\ sto me i ne interesuje. Mene interesuje da li ce W7 da prepozna GPT D:\, tj da li je problem sto nije MBT. Cisto da ne bude ophodjenje kao prema ext4 :: :: :: ::
Verovatno je ovaj scenario što ti je VMARC napisao
06.12.2015. 20:54
status: user broj poruka: 4228
Ako mu treba sadržaj D particije, pokrene neki miniOS sa Hiren`s i prekopira šta treba na eksterni disk. Pretpostavljam da ste to hteli da izbegnete, ali sad šta je - tu je.
Nista, posto covek lepo priznaje da se ne razume u kompove i ne bi da radi na slepo bez mog prisustva, on je obrisao D:\ i odlucio da skine ponovo sta mu treba.
Nije to još gotova priča, možda se mogu spasiti podaci?! Ja sam uspevao sa Rikava da vratim outlook.pst datoteke nakon formatiranja i instalacije Win7.
Je top os, preporodili smo se i kolege i ja sa drajverima i smart kardovima i zajebancijama. Kad se setim xpa i rucnog navodjenja pa napredak sa sedmicom ali sad desetka bas sve kako treba. Jedino iz rikaverija driver sertifikovanje disejbl i cao poz
Samo ti uzivaj dok ne oostanete bez posla kad ljudima sve samo radi i ne moras nigde nista da navodis... Onda ce da ti dodju tek kad je neko stvarno VEELIKO sranje da ga resis...
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647111. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.