Prolupao sam potpuno.. znaci lap hp 250 g3 nece da butuje win 8,1 znaci dobijem posle paljenja prvi ekran sa hp logom i tackice koje se okrecu i onda sve pukne, restartuje se i opet isto.. pokusavao na sve nacine da pristupim safe modu, ne da mi, lupao i shift i escape i f2 i f9 i f10 pokusavao da promenim boot order ali bez uspeha postavio u biosu boot sa diska prvo, pa sa fleske, pa onda sa harda. ali sve bezuspesno. Nece da mi cita ni hiren cd, ni repair drive sa fleske napravljen na indenticnom lapu. ima na f2 neki ugradjen utility u hp-u za proveravanje hardware-a ali posle dva sata skeniranja nije nasao ni jednu hardware-sku gresku.. nimam vise ideja.. help
kad sam uskljucio legacy dobio sam u donjem levom cosku prilikom paljenja .. i kad udjem imam na f11 recovery.. i na f11 posle 15sek pukne i restartuje se..
on pokusava pri svakom paljenju da udje u repair mod ali tu posle par sekundi pukne..
Ja ne znam da li uopste i postoji hp laptop kojeg ne krase ovakvi simptomi... vise puta sam se susretao sa ovim. Resavao sam resetovanjem biosa pa ponovnim postavljanjem boot order-a. Jednom ni to nije pomoglo jer laptop jednostavno ne pamti podesavanja, a nije bio problem sa cmos baterijom, i to sam resio ponovnim flesovanjem biosa i vadjenjem baterije na nekoliko minuta. Probaj prvo sa resetovanjem biosa, pa flesovanje novog... sto se tice repair moda na win8, automatski se pokrece nakon nekoliko neuspelih pokusaja butovanja. Btw, iskljuci fast boot u biosu ako imas tu opciju...
ako je uefi u pitanju, a rekao bih da jeste, pripremi win8 x64 uefi usb flesku uz pomoc rufus-a, 64-bitnu jer postoji mogucnost da uefi na tvom lapu ne moze da butuje x86, i pri startovanju laptopa udji u startup menu, zatim boot option menu ili device, ne mogu da se setim i tu odaberi uefi flash drive, ili cak imas i rucno da pronadjes boot file i njega pokrenes sa flasha.
Sto kazu ljudi,reset bios-a na default vrednosti pa podesi : `ESC` zvekni F9 `Boot Device Options` i namesti `disable secure boot` i prebaci boot mode na `legacy` Kad krene instalacija windows-a i dodjes do prozora ` Install Windows` zvekni Shift + F10 i ulazis u CMD. Tu napravis novu particiju i nastavis instalaciju.To je sav postupak. Upustvo za pravljenje particije http://bit.ly/1OCnlT1
M Power - 3770k - Beast 16GB - HyperX 120GB - 390X - Nitro 850W - H 100
Kada u biosu prebacis na `legacy`, sacuvas na F10, enter, da li te pita da moras da ukucas 4 cifre radi promene i lupis enter, i da li to uradis? Na F9 je precica za bootorder prilikom post-screen-a.
:: pa stavio bih mu ja i xp samo da hoce da butuje, ne mogu da ga nateram da butuje. :: :: ::
evo sad sam bas ubacio sveze narezanu i testiranu 8.1 i idem na `press escape to enter start menu` i izaberem f9 za boot i izaberem internal cd drive, i on prepozna disk i pocne da ucitava i posle deset do petnaest sekundi pukne i resetuje se.. jbg.. izgleda da ce kroz prozor..
:: evo sad sam bas ubacio sveze narezanu i testiranu 8.1 i idem na `press escape to enter start menu` i izaberem f9 za boot i izaberem internal cd drive, i on prepozna disk i pocne da ucitava i posle deset do petnaest sekundi pukne i resetuje se.. jbg.. izgleda da ce kroz prozor. :: :: ::
hp ima neki ugradjen utility za proveru hardware-a, pristupa se sa f2 odmah posle pritiska na power, to sam prvo pustio da radi jedno dva, dva i po sata i kaze nije nasao greske nigde.. jos neki predlog za proveru harda?
Sentinel na brzaka sa Hirensa, ili MHDD za sektore.
:: hp ima neki ugradjen utility za proveru hardware-a, pristupa se sa f2 odmah posle pritiska na power, to sam prvo pustio da radi jedno dva, dva i po sata i kaze nije nasao greske nigde.. jos neki predlog za proveru harda :: :: ::
Probaj ubuntu live sa flasha da vidis da li hoce da ucita... vidi podesavanja ide/ahci.
:: evo sad sam bas ubacio sveze narezanu i testiranu 8.1 i idem na `press escape to enter start menu` i izaberem f9 za boot i izaberem internal cd drive, i on prepozna disk i pocne da ucitava i posle deset do petnaest sekundi pukne i resetuje se.. jbg.. izgleda da ce kroz prozor. :: :: ::
Covece, u biosu samo iskljucis `secure boot` i iskljucis UEFI, odnosno ENABLE-ujes LEGACY, ako ti nije jasno, samo izguglaj po modelu, lako ces naci.
:: ulazio u bios da. :: :: uspeo sam da pokrenem neki treci hiren, doneo gomilu diskova od kuce.. izgleda da je problem sto je lap uef :: :: sentinel prosao bez gresaka.. sad pokusavam da pokrenem 8.1 sa rufusa da vidim da li mozda hoce da popravi sistem. :: :: e sad ja pretpostavljam da je lap izvorno gpt jel :: :: ::
Aha, on misli na windows i gpt particiju koja je uefi, a hoce da reparira kao legacy. Ne moze. Morace ispocetka.
:: Isto sam mu to napisao gore u postu.Samo ga je to zezalo.......... :: :: :: :: M Power - 3770k - Beast 16GB - HyperX 120GB - 390X - Nitro 850W - H 100 :: :: ::
Ma ne, nema sta ti da podesavas rufus, kada je uefi u biosu, ali zaboravi za sad na uefi, ajde detaljno objasni sta radis u biosu i ne uspevas da podesis legacy?
u Boot treba da imas da ugasis secure boot, ali pre toga imas UEFI kao opciju koju treba da disable-ujes i enable-ujes Legacy. Posle toga pritisnes F10, pa enter. Zatim, nisam siguran ali mislim da ce te pitati da ukucas cetvorocifren broj i pritisnes enter da potvrdis izmenu. Ugasis laptop i upalis ga i pritiskaj F9 da ti izbaci bootmenu, tu odaberes uz pomoc F5 i F6 ako se ne varam da li ce butovati sa CD-a ili hdd-a, i prvo odaberes flash ili sta vec koristis kao boot.
:: sve sam to pokusavao u razlicitim kombinacijama.. samo sam uspeo da nateram boot sa jednim hireno :: :: ako hocu da repariram lap trebam da rufus podesim kao uefi i gtp jel tako :: :: sad sam probao rufus sa tim parametrima i nije uspeo da butuje
tog miniOS koji si podigao. Je l` ima taj HP USB3.0 port? Ako ima, probaj da u BIOS-u isključiš USB3.0 - ne isključuje sam fizički port, već ga prebacuje u USB2.0 režim rada.
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647111. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.