Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Rast usvajanja Windowsa 10 spor - 55% ljudi i dalje koristi Windows 7
STRANA 1 OD 2  
Milos1975 Rast usvajanja Windowsa 10 spor - 55% ljudi i dalje koristi Windows 7 07.11.2015. 15:13 T62376

status: user
broj poruka: 417
A sve ukupno, Windows 8 (i 8.1) ukupno je instaliralo 13% ljudi.
11.68% ljudi i dalje ima Windows XP.
Mac OSX 10.10 i 10.11 ukupno ima 5.6% ljudi.

The monthly desktop operating system usage share figures are in from NetMarketShare and they show that Windows 10 growth is slowing down as Windows 7 and Windows 8.x users stick with their operating system.
Adrian Kingsley-Hughes

By Adrian Kingsley-Hughes for Hardware 2.0 | November 2, 2015 - 13:04 GMT (05:04 PST)

http://www.zdnet.com/article/windows-10-growth-sluggish-as-windows-7-windows-8-users-stick-with-their-os/
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gang1978 jbg... 07.11.2015. 20:32 #607018

broj poruka: 1661
Ne znam sta je razlog ali meni su se win 8, 8.1 i 10 jako slabo pokazali

mozda je problem moja konfiguracija (posto je stara) q6600 & 4gb rama

sva tri windowsa su radila odlicno prvih par dana a onda krecu problemi tipa zamrzavanje slike pucanje browsera razni bugovi i sta ja znam

sa sedmicom radi sve ko podmazano

operator re 07.11.2015. 23:03 #607036

broj poruka: 4265
Do sada je samo build 10152 meni bila stabilna na većini mašina, dok su ostale finalne verzije više kompatibilne što se tiče hardvera, ali i dosta sporije.
Primjer su mašine sa corei5 i corei7. Naime u ranijim bildovima sporiji Intel procesori su bili brži, a u novijim su dosta sporiji. Razlika je čak vidljiva i golim okom, a ne samo subjektivno sa moje strane.
U nekoim igricama razlika je iznosila i po 6-7 frejmova, što je predstavljalo i veliku razliku u doživljajuprilikom igranja.
@gang1978
Za tvoju mašinu ostao je neprikosnoven build 10132.
Najbitnije je da je Windows update onemogućen, superfatch i Booster Ready. Naravno i Skype, Flash, Silverlight i Java update.
Onda sve radi kako podmazano.
Koristiti Maxton nitro, K-Meleon i Vivaldi, pošto najpoznatiji 4-rac ne radi kako treba skoro godinu dana od prelaska na HTML 5 na popularnim servisima poputz YT i sličnih.

Ovo važi za sve mašine od corei3 pa nadole.

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

MaliAbner Ima vise razloga za ovu cinjenicu... 10.11.2015. 10:54 #607183

broj poruka: 7769
Mnoge periferije ne rade na 8.1 a to nije reseno ni na 10...

Konkretno Logitech f710 ne radi kako treba na 8.1 i/ili 10...

Hitachi Touro Pro 750GB meni (a koliko vidim ima nas dosta) ne radi na 8/8.1/10...

Spisak periferija i ostalog HW koji ne radi na W10 je duzi nego sto sam mislio jedino sto se mene doticu samo ove dve spravice...

Citat:
`Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`

imarkovic Re: Ima vise razloga za ovu cinjenicu... 10.11.2015. 12:42 #607194

broj poruka: 19003
Pa vrati se na win7 bar dok se ne stabilizuje 10-ka, zar je to toliko teško? Činjenica je da 10ka još nije stabilna i kompletna, win8.1 ne bih ni da komentarišem.

:: Mnoge periferije ne rade na 8.1 a to nije reseno ni na 10..
::
:: Konkretno Logitech f710 ne radi kako treba na 8.1 i/ili 10..
:: Hitachi Touro Pro 750GB meni (a koliko vidim ima nas dosta) ne radi na 8/8.1/10..
:: Spisak periferija i ostalog HW koji ne radi na W10 je duzi nego sto sam mislio jedino sto se mene doticu samo ove dve spravice..
:: Citat:
:: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
obradmi Na Win10 x86 32 bitna verzija radi sve OK 10.11.2015. 14:00 #607196

broj poruka: 7722
Win10 X64 je problematican po tom pitanju.Kad sam instalirao Win10 x86 32 ja sam krenuo u cistu instalaciju kao da instalira od pocetka sve i mozda je zato bilo sve u redu kod 64 nisam to uradio.U svakom slucaju preporucio bih cistu instalaciju ,znaci brisanje svega.

sSHarK Windows 10 Build 10586 (clean install) 10.11.2015. 17:07 #607208

broj poruka: 990

- x86/x64 sve radi problema bez...

i5-6600K | PRO GAMING | HyperX | M4 | AX750 | Stryker | U2715H | G15+G9 | C920 | ATP3
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Hmmm... 11.11.2015. 19:06 #607272

@sSHarK
Tvoje postove nisam u stanju bas uvek da razumem...
Stalno pises u nekom champollion fazonu...
@imarkovic
Ko je bre rekao da sam presao na W10 ?
Jedino sto sam rekao je da f710 i Touro Mobile Pro ne radi na W8/W8.1/W10...
Ko zna sta sve ne radi
@obradmi
Zar ne mislis da je malo bez veze na prilicno jak racunar i/ili laptop sa SSD-om i 16GB RAM memorije staviti 32bit OS ?

Citat:

imarkovic Re: Hmmm... 11.11.2015. 21:49 #607286

Pa vidim žališ se na nekoliko stvari, to sve pod 8.1, 10, pa sam zaključio da si na jednoj ili drugoj platformi, tako je `zvučalo`.
Tačno za obradmija, to sam i ja hteo da ga pitam, da je linux platforma, pa ajde, to nije ni važno, tu je ključ kompatibilnost, nije kao windows ograničen da ne može da prepozna količinu rama i slično..

:: @sSHar
:: Tvoje postove nisam u stanju bas uvek da razumem..
:: Stalno pises u nekom champollion fazonu..
:: @imarkovi
:: Ko je bre rekao da sam presao na W10
:: Jedino sto sam rekao je da f710 i Touro Mobile Pro ne radi na W8/W8.1/W10..
:: Ko zna sta sve ne rad
:: @obradm
:: Zar ne mislis da je malo bez veze na prilicno jak racunar i/ili laptop sa SSD-om i 16GB RAM memorije staviti 32bit OS
:: Citat:
:: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
obradmi Htedoh upravo to reci da za masine sa 4gb rama 12.11.2015. 12:14 #607313

Win10 x86 je sasvim dovoljan i brzi ,za masine vise od toga x64 verzija i cista instalacija ,znaci da obrise sve.
Nego je na x64 veca ebada sa codecima ko radi video edit.

neXus2000 .... 12.11.2015. 12:32 #607315

broj poruka: 3350
A mene ne da zeza 10ka, nego razbija. Vratio sam se na W7, zbog mnogo gluposti.

Sta mi se dogadjalo:

Izvrsen upgrade: dxdiag puca, kliknem na start, cas se pojavi, cas ne. Restartujem ,start radi normalno, restartujem, ne radi uopste. Odem u safe mode, e tu nikada start nikada nije hteo da se pojavi. Mislim na sve sto treba da se pojavi kada se klikne na start. I to u upgrade i clean install verziji.
Instaliram qbittorrent, odjednom mi se pojave prekidi u zvuku dok gledam film, radim nesto u programima za kreaciju/produkciju muzike, AIMP...ma generalno sve sto ima veze sa zvukom. Nema veze da li qBit radi ili stoji u idle, jednostavno prsnjava.
Odlucih da odradim clean instalaciju, sve isto, samo sto dxdiag ne puca vise, sve ostalo ista sranja.
Menjao drajvere za LAN, sto za W8/8.1, sto sa Intel sajta, sto default MSove, cas riknjava zvuk, cas ne. Kako mu se dune od restarta. Skinuo LatencyMon da pratim u svim fazama (upgrade i clean install verziju) i sve prikazuje NDIS.sys kao krivca. Cas radi normalno, cas ne...ma poludeo. Pa onda vremenom, ni jedan program niti igra nije htela da startuje, posto sam iskljucio nepotrebne servise kroz mmc.
Iskljucivao UAC i iako iskljucen, kao da je radi normalno. Pa onda zbog toga, MS aplikacije, kao sto je kalendar, nisu htele da rade, pa prorade.
Onda, na kraju, ni instalirane aplikacije i igrice nisu htele da rade. Startujem, kad nista. Gledam u Task manageru, kako se aplikacija pali i nestaje.
I mnoge druge stvari.

Bukvalno, Win10 se ponasao kao, cas radi, cas ne radi. Na kraju odustah.

I bez cackanja i sa cackanjem Win10 mi jednostavno nije hteo da radi kako treba.
3 nedelje sam ga drzao i odustao.

A gledam i citam na MS sajtu za pomoc koliko ljudi imaju probleme, sve neka ludila.

I najvise sto me nervira, je glupavi All Apps. Nije bilo potrebe da se stavlja ABCDE.... niti da ukinu mogucnost rucne reorganizacije od strane korisnika.
Npr. napravim foldere AUDIO, VIDEO, GRAPHICS, INTERNET....itd. i u njima podfoldere, TOOLS, PLAYERS....itd. pa tek u njih stavljam aplikacije. Cisto organizovanosti radi. Sad nista od toga. UZAS!

P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO

Adzem ... 12.11.2015. 12:36 #607316

broj poruka: 3797
Tres od sistema. Znao sam da ce da bude tako. Samo sedmica, nista drugo nece da prlja moj ssd.

I7 4790k 5ghz(operisan)
Asus Maximus VII Hero
Kingston Fury 2x8gb 1866mhz
Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref.
Benq xl2420g G-Sync 144hz
Samsung 850 EVO 500gb.
CoolerMaster V700

tosas Re: .... 12.11.2015. 12:56 #607317

broj poruka: 304
Verovatno te više i ne interesuje jer si odustao od 10ke, ali za one koji nisu,a imaju problema sa start menijem da im se ne vide programi...
Bug je da u start meniju ne može da bude više od 512 linkova!!! Ne znam da li su rešili u poslednjih mesec dana,ali čisto sumnjam. Otvoriš powershell i u njemu pokreneš `Get-StartApps | measure`. Bez navodnika,naravno. To će vam vratiti koliko imate linkova u start meniju.
Smanjite ispod 512 i eto,problem rešen :)
Bilo mi je potpuno neverovatno da takav bug može da postoji...

:: A mene ne da zeza 10ka, nego razbija. Vratio sam se na W7, zbog mnogo gluposti
:: Sta mi se dogadjalo
:: Izvrsen upgrade: dxdiag puca, kliknem na start, cas se pojavi, cas ne. Restartujem ,start radi normalno, restartujem, ne radi uopste. Odem u safe mode, e tu nikada start nikada nije hteo da se pojavi. Mislim na sve sto treba da se pojavi kada se klikne na start. I to u upgrade i clean install verziji
:: Instaliram qbittorrent, odjednom mi se pojave prekidi u zvuku dok gledam film, radim nesto u programima za kreaciju/produkciju muzike, AIMP...ma generalno sve sto ima veze sa zvukom. Nema veze da li qBit radi ili stoji u idle, jednostavno prsnjava
:: Odlucih da odradim clean instalaciju, sve isto, samo sto dxdiag ne puca vise, sve ostalo ista sranja
:: Menjao drajvere za LAN, sto za W8/8.1, sto sa Intel sajta, sto default MSove, cas riknjava zvuk, cas ne. Kako mu se dune od restarta. Skinuo LatencyMon da pratim u svim fazama (upgrade i clean install verziju) i sve prikazuje NDIS.sys kao krivca. Cas radi normalno, cas ne...ma poludeo. Pa onda vremenom, ni jedan program niti igra nije htela da startuje, posto sam iskljucio nepotrebne servise kroz mmc
:: Iskljucivao UAC i iako iskljucen, kao da je radi normalno. Pa onda zbog toga, MS aplikacije, kao sto je kalendar, nisu htele da rade, pa prorade
:: Onda, na kraju, ni instalirane aplikacije i igrice nisu htele da rade. Startujem, kad nista. Gledam u Task manageru, kako se aplikacija pali i nestaje
:: I mnoge druge stvari
:: Bukvalno, Win10 se ponasao kao, cas radi, cas ne radi. Na kraju odustah
:: I bez cackanja i sa cackanjem Win10 mi jednostavno nije hteo da radi kako treba
:: 3 nedelje sam ga drzao i odustao
:: A gledam i citam na MS sajtu za pomoc koliko ljudi imaju probleme, sve neka ludila
:: I najvise sto me nervira, je glupavi All Apps. Nije bilo potrebe da se stavlja ABCDE.... niti da ukinu mogucnost rucne reorganizacije od strane korisnika
:: Npr. napravim foldere AUDIO, VIDEO, GRAPHICS, INTERNET....itd. i u njima podfoldere, TOOLS, PLAYERS....itd. pa tek u njih stavljam aplikacije. Cisto organizovanosti radi. Sad nista od toga. UZAS
:: ____________________________
:: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
imarkovic Re: Htedoh upravo to reci da za masine sa 4gb rama 12.11.2015. 15:09 #607323

Za masine sa 4GB rama je logicno da ide x64, jer windows x86 koristi 3.25GB. Tako da x86 ide na makine tek sa 3GB i manje, recimo.
Sto se tice kodeka, i obrade, nije poznato da tu ima nekih problema, svako ko radi video edit sigurno ima preko 4GB, preko 8GB, tako da je pozeljan x64, obavezan. Nema tu nikakve ebade sa kodecima.

:: Win10 x86 je sasvim dovoljan i brzi ,za masine vise od toga x64 verzija i cista instalacija ,znaci da obrise sve
:: Nego je na x64 veca ebada sa codecima ko radi video edit
neXus2000 @tosas 12.11.2015. 19:24 #607334

broj poruka: 3350
Nema veze sa brojem linkova u All Apps. Imao sam oko 100tinjak. I na clean install je isto zezao. Izgleda da je od masine, do masine.
U svakom slucaju, debelo su zeznuli. Hteli su sto pre da izbace Win10.

Da zanemarim bagove, pokupili su oni najbolje od W7 i od W8, ali su krenuli da cackaju i usrali GUI. Pored All apps sistema, ne svidja mi se sto ne postoji nijansa u boji ili druga boja koja razdvaja gornji deo explorer windowsa od donjeg. Sve je nekako bezoblicno.

P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO

obradmi Re: Re: Htedoh upravo to reci da za masine sa 4gb rama 12.11.2015. 19:53 #607335

Pricas neke stvari napamet,tih 750 mb razlike manje se i ne primeti,
a razliku u brzini ces i sam primetiti ukoliko isprobas i jedan i drugi OS.
sa 4 gb rama.Sto se tice kodeka konkretno se odnosi na xvid i Powerdirector jer.
svako zna da 64 bitnu verziju xvida nema teorije da vidi Powerdirector.
.

:: Za masine sa 4GB rama je logicno da ide x64, jer windows x86 koristi 3.25GB. Tako da x86 ide na makine tek sa 3GB i manje, recimo.
:: Sto se tice kodeka, i obrade, nije poznato da tu ima nekih problema, svako ko radi video edit sigurno ima preko 4GB, preko 8GB, tako da je pozeljan x64, obavezan. Nema tu nikakve ebade sa kodecima
:: :: Win10 x86 je sasvim dovoljan i brzi ,za masine vise od toga x64 verzija i cista instalacija ,znaci da obrise sve
:: :: Nego je na x64 veca ebada sa codecima ko radi video edit
:: ::
imarkovic Re: Htedoh upravo to reci da za masine sa 4gb rama 12.11.2015. 23:50 #607348

Nije mi jasno, koje su to stvari? To su samo cinjenice.
Power director.. sta to bese.. Editor? Ne znam kakve veze on ima sa ozbiljnim video editovanjem, koga zabole patka da li u njemu radi xvix u 64-bit verziji..

750mb da mi se eliminise zarad 32-bit verzije, od 4GB, zar je to tebi malo? Razlika u brzini, svasta, to ne da nema logike, nego nije ni za komentar.

:: Pricas neke stvari napamet,tih 750 mb razlike manje se i ne primeti
:: a razliku u brzini ces i sam primetiti ukoliko isprobas i jedan i drugi OS
:: sa 4 gb rama.Sto se tice kodeka konkretno se odnosi na xvid i Powerdirector jer
:: svako zna da 64 bitnu verziju xvida nema teorije da vidi Powerdirector
:: :: Za masine sa 4GB rama je logicno da ide x64, jer windows x86 koristi 3.25GB. Tako da x86 ide na makine tek sa 3GB i manje, recimo.
:: :: Sto se tice kodeka, i obrade, nije poznato da tu ima nekih problema, svako ko radi video edit sigurno ima preko 4GB, preko 8GB, tako da je pozeljan x64, obavezan. Nema tu nikakve ebade sa kodecima
:: :: :: Win10 x86 je sasvim dovoljan i brzi ,za masine vise od toga x64 verzija i cista instalacija ,znaci da obrise sve
:: :: :: Nego je na x64 veca ebada sa codecima ko radi video edit
:: :: ::
obradmi Re: Re: Htedoh upravo to reci da za masine sa 4gb rama 13.11.2015. 06:39 #607353

To si ti nesto pobrkao sa konverterom .Koga zabole patka ?Ne znam bas ima dosta ljudi koji odradjuje neke stvari u njemu broje se u stotinama hiljada.Momak probaj i jednu i drugu verziju win10 na 4 gb rama pa komentarisi zato sam i napisao da pricas napamet.Guglaj malo bate.

:: Nije mi jasno, koje su to stvari? To su samo cinjenice
:: Power director.. sta to bese.. Editor? Ne znam kakve veze on ima sa ozbiljnim video editovanjem, koga zabole patka da li u njemu radi xvix u 64-bit verziji..
:: 750mb da mi se eliminise zarad 32-bit verzije, od 4GB, zar je to tebi malo? Razlika u brzini, svasta, to ne da nema logike, nego nije ni za komentar
:: :: Pricas neke stvari napamet,tih 750 mb razlike manje se i ne primeti
:: :: a razliku u brzini ces i sam primetiti ukoliko isprobas i jedan i drugi OS
:: :: sa 4 gb rama.Sto se tice kodeka konkretno se odnosi na xvid i Powerdirector jer
:: :: svako zna da 64 bitnu verziju xvida nema teorije da vidi Powerdirector
:: :: :: Za masine sa 4GB rama je logicno da ide x64, jer windows x86 koristi 3.25GB. Tako da x86 ide na makine tek sa 3GB i manje, recimo.
:: :: :: Sto se tice kodeka, i obrade, nije poznato da tu ima nekih problema, svako ko radi video edit sigurno ima preko 4GB, preko 8GB, tako da je pozeljan x64, obavezan. Nema tu nikakve ebade sa kodecima
:: :: :: :: Win10 x86 je sasvim dovoljan i brzi ,za masine vise od toga x64 verzija i cista instalacija ,znaci da obrise sve
:: :: :: :: Nego je na x64 veca ebada sa codecima ko radi video edit
:: :: :: ::
Srdjanc Re: Re: Htedoh upravo to reci da za masine sa 4gb rama 13.11.2015. 07:51 #607354

broj poruka: 3106
Isti penis ako instaliras na laptopu sa integrusom i 4GB rama, i onako deo ode na integrusu.

:: 750mb da mi se eliminise zarad 32-bit verzije, od 4GB, zar je to tebi malo?
:

Elem, ja malo da se zalim na W10. Imao sam i ja nekoliko bubica ali vrhunac mi je sto u Alt+Tab ne stoji desktop, tj. kad uradim Alt+Tab u igri, windows odbija da ostane na deskotopu nego me vrati u igru osim ukoliko ne kliknem na wall paper. Mislim da je to bio vrhunac kod mene.
imarkovic Re: Re: Re: Htedoh upravo to reci da za masine sa 4gb rama 13.11.2015. 11:04 #607365

Da guglam, ili da probam? Ne treba mi google da mi kaze da li je brza 64 ili 32-bit verzija windowsa, kad vec to radim profesionalno. Ako si tako nesto primetio, ili to tvrdi neki tamo nebitan korisnik, jel ti to uzimas kao kljucno misljenje?
Daj link od nekog strucnjaka iz Technet-a javno da napise tako nesto i onda moze da se podeli kao informacija.

Video obrada u kucnoj radinosti nije bitna u odnosu na profi video obradu, a i jedna i druga se mogu uskladiti prema zahtevima u jednom i u drugom OS-u. Power Director je jedna nebitna stavka u celoj prici. Kao npr. 7zip.

:: To si ti nesto pobrkao sa konverterom .Koga zabole patka ?Ne znam bas ima dosta ljudi koji odradjuje neke stvari u njemu broje se u stotinama hiljada.Momak probaj i jednu i drugu verziju win10 na 4 gb rama pa komentarisi zato sam i napisao da pricas napamet.Guglaj malo bate
:: :: Nije mi jasno, koje su to stvari? To su samo cinjenice
:: :: Power director.. sta to bese.. Editor? Ne znam kakve veze on ima sa ozbiljnim video editovanjem, koga zabole patka da li u njemu radi xvix u 64-bit verziji..
:: :: 750mb da mi se eliminise zarad 32-bit verzije, od 4GB, zar je to tebi malo? Razlika u brzini, svasta, to ne da nema logike, nego nije ni za komentar
:: :: :: Pricas neke stvari napamet,tih 750 mb razlike manje se i ne primeti
:: :: :: a razliku u brzini ces i sam primetiti ukoliko isprobas i jedan i drugi OS
:: :: :: sa 4 gb rama.Sto se tice kodeka konkretno se odnosi na xvid i Powerdirector jer
:: :: :: svako zna da 64 bitnu verziju xvida nema teorije da vidi Powerdirector
:: :: :: :: Za masine sa 4GB rama je logicno da ide x64, jer windows x86 koristi 3.25GB. Tako da x86 ide na makine tek sa 3GB i manje, recimo.
:: :: :: :: Sto se tice kodeka, i obrade, nije poznato da tu ima nekih problema, svako ko radi video edit sigurno ima preko 4GB, preko 8GB, tako da je pozeljan x64, obavezan. Nema tu nikakve ebade sa kodecima
:: :: :: :: :: Win10 x86 je sasvim dovoljan i brzi ,za masine vise od toga x64 verzija i cista instalacija ,znaci da obrise sve
:: :: :: :: :: Nego je na x64 veca ebada sa codecima ko radi video edit
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: ::
obradmi Sam si sebe ukopo 13.11.2015. 12:40 #607370

Pitas da li da probam,ja ti kazem probaj sam i uveri se govorimo o win 10 .Ne ocekujes valjda holivudske efekte od Powerdirector to ne bi dobio ni sa Adobe premiere.
Druga stvar Powerdirector ima gpu ubrzanje kod pravljenja efekata.
i za Cuda i opencl ne znam sto to zaobilazis.
imarkovic Re: Sam si sebe ukopo 13.11.2015. 12:47 #607372

Da, ukopao sam se, zapravo bio sam ironican. Prvo kazes `probaj`, zatim `guglaj`, sto znaci da ni sam nisi siguran u to sto pises (pise na guglu, procitaj).

:: Pitas da li da probam,ja ti kazem probaj sam i uveri se govorimo o win 10 .Ne ocekujes valjda holivudske efekte od Powerdirector to ne bi dobio ni sa Adobe premiere
:: Druga stvar Powerdirector ima gpu ubrzanje kod pravljenja efekata
:: i za Cuda i opencl ne znam sto to zaobilazis
MaliAbner Re: Re: Re: Htedoh upravo to reci da za masine sa 4gb rama 13.11.2015. 15:29 #607383

@Srdjanc
Opisani problem se desava i na W7...
Sto ce reci da nije samo do W10...

Citat:

:: Isti penis ako instaliras na laptopu sa integrusom i 4GB rama, i onako deo ode na integrusu
:: :: 750mb da mi se eliminise zarad 32-bit verzije, od 4GB, zar je to tebi malo?
:: :
:: Elem, ja malo da se zalim na W10. Imao sam i ja nekoliko bubica ali vrhunac mi je sto u Alt+Tab ne stoji desktop, tj. kad uradim Alt+Tab u igri, windows odbija da ostane na deskotopu nego me vrati u igru osim ukoliko ne kliknem na wall paper. Mislim da je to bio vrhunac kod mene.
mighty Re: 13.11.2015. 16:22 #607387

broj poruka: 1670
Danas je izašao zvanično Threshold 2 update koji između ostalog pegla UI (start meni, boje za title bar i sl.) , upravo skidam ISO pa ću probati ovih dana na novim mašinama.

Bilo je najave da Threshold 2 može da se sada direktno aktivira sa Win 7 / Win 8 ključem, dakle clean install bez upgrade-a, ako može to je odlično.

Inače koristim Win 10 Enterprise x64 na službenom laptopu, Win 10 Pro x64 kućnom PC-u i Win 10 Ent x32 na tabletu (Asus Transformer T100TA) od početka avgusta i nisam imao nekih bug-ova ili problema sa Win10, sasvim lepo radi i vrlo sam zadovoljan istim.

Na T100Ta se baš primeti razlika + mnogo manje zauzima prostora nego 8.1 što dosta znači na tabletu.

Šta je novo sa današnjim Threshold 2 update-om:

http://www.howtogeek.com/232176/whats-new-in-windows-10s-first-big-update-the-windows-10-fall-update/

:: Da zanemarim bagove, pokupili su oni najbolje od W7 i od W8, ali su krenuli da cackaju i usrali GUI. Pored All apps sistema, ne svidja mi se sto ne postoji nijansa u boji ili druga boja koja razdvaja gornji deo explorer windowsa od donjeg. Sve je nekako bezoblicno
micika988 ... 13.11.2015. 18:21 #607393

broj poruka: 2057
Ma 10-ka razbija, toliko dobro radi da sam primenio `windows classic` temu, detalji slede:

cat /etc/lsb-release
DISTRIB_ID=Kali
DISTRIB_RELEASE=2.0
DISTRIB_CODENAME=sana
DISTRIB_DESCRIPTION=`Kali GNU/Linux 2.0`

echo $XDG_CURRENT_DESKTOP
LXDE

ubija kako rade grice, +100fps, a texture se prelivaju/slivaju na 144Hz. Uf, uf, ala je mocna. Nechu da je menjam bar 2 god. :)...

`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is
simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level,
to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`

Adzem ... 13.11.2015. 18:34 #607394

broj poruka: 3797
Kancerogen si, iskompleksiran i nikome zanimljiv, ne znam da li kapiras to?

I7 4790k 5ghz(operisan)
Asus Maximus VII Hero
Kingston Fury 2x8gb 1866mhz
Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref.
Benq xl2420g G-Sync 144hz
Samsung 850 EVO 500gb.
CoolerMaster V700

:: Ma 10-ka razbija, toliko dobro radi da sam primenio `windows classic` temu, detalji slede
:: cat /etc/lsb-releas
:: DISTRIB_ID=Kal
:: DISTRIB_RELEASE=2.
:: DISTRIB_CODENAME=san
:: DISTRIB_DESCRIPTION=`Kali GNU/Linux 2.0
:: echo $XDG_CURRENT_DESKTO
:: LXD
:: ubija kako rade grice, +100fps, a texture se prelivaju/slivaju na 144Hz. Uf, uf, ala je mocna. Nechu da je menjam bar 2 god. :)..
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647111.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs