Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Microsoft zuri da `zakopa` Windows 7 (za manje od godinu dana od sada)
STRANA 1 OD 1
Milos1975 Microsoft zuri da `zakopa` Windows 7 (za manje od godinu dana od sada) 07.11.2015. 15:06 T62374

status: user
broj poruka: 417
To je krajnji datum kad ce prestati da se prodaju kompjuteri sa preinstaliranim Windowsom 7, a bice najavljena jos dva naknadna datuma kad ce podrska za Windows 7 prestati.

A za one koji su propustili moju prethodnu temu, Microsoft ce ljudima kojima je ukljucen Automatic update u Windowsima 7 i 8 `ugurati` apdejt na Windows 10, u vidu `recommended update` (a svi `recommended` apdejti se automatski instaliraju ljudima kojima je ukljucen Automatic update u Windowsima 7 i 8)

http://www.zdnet.com/article/microsoft-sets-end-of-sales-date-for-windows-7-pcs/

Microsoft Names End Date For Windows 7

Fans of an older Windows operating system have reason to feel the pang of nostalgia today: Microsoft has quietly announced the end date for Windows 7. This end date will affect the sale of computers with the operating system pre-installed, but the announcement also lists two further dates when support will be cancelled.

According to their Windows Lifecycle Fact Sheet page, the sale of new Windows 7 Professional machines from authorized retailers will end on October 31, 2016. the sale of Windows 7 Home machines ended last year in October. The end of the support for the OS was January of this year for the mainstream support, with the end of extended support coming around in January of 2020.

Interestingly, Windows 8 has a weird end of life schedule, too. Windows 8 pre-installed machines will leave the market before the end of the run for Windows 7 Pro, as retail sales of the devices will cease on June 30, 2016. Windows 8.1 machines get to hang on a little longer, ending on the same date as the sales of Windows 7 Pro machines, October 31. The end of mainstream support for 8.1 will be in January of 2018, with extended support ending in January of 2023.

Here’s an interesting mention from the Fact Sheet that comes with no fanfare or explanation: Windows 10 mainstream support is slated to end in five years. extended support will end in ten years. While this probably only indicates that Microsoft is preparing for service pack updates–as the case with the Windows 8 and Windows 8.1 dates, meaning we can expect a different time frame for any versions like Windows 10.1 or later–it does call into question the “software as a service” shift that was to take place with the new OS. The early reports from industry experts had a “the last software you’ll ever need” feel to their assessment due to the changing SaaS model of charging for new cloud-based features.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
micika988 ... 08.11.2015. 08:48 #607063

broj poruka: 2057
super, bio je red da se predje na `naprednije` sisteme. Mislis da prosecnog japija boli patka sto ga tamo neko analizira i radi dalje projekcije ponasanja i potreba - apsolutno ne. Pogledaj koji kanali su najgledaniji na youtube-u i sve ce ti biti jasno. games, games, games

Jedini scenario koji moze probuditi gore pomenute navkomane je:

`tensions between India and Pakistan reached the breaking point and a border dispute escalated beyond all rational limits, culminating in the use of nuclear weapons. The warheads’ distinctive electromagnetic pulses were detected by defense surveillance in China and triggered a round of preemptive launches against the United States, which in turn spurred retaliatory strikes by America and its allies in Europe and Israel. Major cities worldwide were reduced to jagged plains of radioactive glass. The enormous volumes of dust and ash injected into the atmosphere reduced the amount of sunlight reaching the ground, causing a decades-long nuclear winter, the collapse of agriculture, and global famine.`

jer kako se kaze:

The most glorious moment for a work of this sort would be that which might come immediately in the wake of some catastrophe so great as to suspend the progress of science, interrupt the labors of craftsmen, and plunge a portion of our hemisphere into darkness once again.
DENIS DIDEROT, Encyclopédie (1751–1772)

i ondak neka izaberu jedan od ponudjenih scenarija:

`There are two extremes on the spectrum of surviving populations, which I will call the “Mad Max” and “I Am Legend” scenarios.`

i da zaokruzimo celinu:

Thus we never see the true state of our condition till it is illustrated to us by its contraries, nor know how to value what we enjoy, but by the want of it.
DANIEL DEFOE, Robinson Crusoe (1719)

bok :)

`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is
simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level,
to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`

IvanNo1 Ke? 08.11.2015. 13:07 #607071

broj poruka: 469
Meni je MS-ova politika po ovom pitanju oduvek više nego korektna. Za godinu dana će biti 4 godine od Windowsa 8, mislim da će biti sasvim razumno da prestanu sa prodavanjem novih licenci Windowsa 7.

Takođe, u to vreme će se navršiti 7 godina, a u januaru 2020. će biti preko 10 godina od izlaska Windowsa 7. Poređenja radi, Ubuntu Long Term Support izdanja dobijaju 5 godina podrške. Zaključak: MS-ova politika po ovom pitanju je i dalje krajnje korektna.

I napomena vezana za ovaj deo:
:: A za one koji su propustili moju prethodnu temu, Microsoft ce ljudima kojima je ukljucen Automatic update u Windowsima 7 i 8 `ugurati` apdejt na Windows 10, u vidu `recommended update` (a svi `recommended` apdejti se automatski instaliraju ljudima kojima je ukljucen Automatic update u Windowsima 7 i 8
Rečeno je da se Windows 10 neće nikome automatski instalirati, tj da je procedura takva da instalacija Win 10 neće moći da se odigra bez korisničke intervencije. Mada se slažem da MS preagresivno gura Windows 10.
Dejzan Re: Ke? 08.11.2015. 15:29 #607076

broj poruka: 3730
Da im valja Win 10 ne bi bilo problema.Pocev od magle od DX 12 pa sve do privatnosti i nepotrebne kortane...
Ja sam preskocio WIn 8.1 kako vidim i ovaj ce biti preskocen i to sa velikim zadovoljstvom.
Sto se tice podrske Mac OS ima najjacu politiku to tolerisanje je po meni majka mara...

Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212
Motherboard Asus Maximus Hero 6
GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC
SSD 128 Samsung Evo Pro
Memory Kingston HyperX 2400 Mhz
LC power Archangle 850 W

:: Meni je MS-ova politika po ovom pitanju oduvek više nego korektna. Za godinu dana će biti 4 godine od Windowsa 8, mislim da će biti sasvim razumno da prestanu sa prodavanjem novih licenci Windowsa 7.
::
:: Takođe, u to vreme će se navršiti 7 godina, a u januaru 2020. će biti preko 10 godina od izlaska Windowsa 7. Poređenja radi, Ubuntu Long Term Support izdanja dobijaju 5 godina podrške. Zaključak: MS-ova politika po ovom pitanju je i dalje krajnje korektna
:: I napomena vezana za ovaj deo
:: :: A za one koji su propustili moju prethodnu temu, Microsoft ce ljudima kojima je ukljucen Automatic update u Windowsima 7 i 8 `ugurati` apdejt na Windows 10, u vidu `recommended update` (a svi `recommended` apdejti se automatski instaliraju ljudima kojima je ukljucen Automatic update u Windowsima 7 i 8
:: Rečeno je da se Windows 10 neće nikome automatski instalirati, tj da je procedura takva da instalacija Win 10 neće moći da se odigra bez korisničke intervencije. Mada se slažem da MS preagresivno gura Windows 10.
IvanNo1 Re: Re: Ke? 08.11.2015. 16:29 #607077

broj poruka: 469
:: Sto se tice podrske Mac OS ima najjacu politiku to tolerisanje je po meni majka mara..
U kom smislu? OS X Lion je godinu dana mlađi od Windowsa 7, a poslednji patch za njega je bio 2014. godine. Dakle, po ovom pitanju su daleko od MS-a.

A naravno, novi Mac ne možeš kupiti ni sa čim osim sa El Capitanom. Tako da ne znam na koje `tolerisanje` misliš.
Dejzan Re: Re: Re: Ke? 08.11.2015. 19:00 #607087

broj poruka: 3730
Tolerisanje aplikacija koje mogu da se instaliraju i koje ces instalirati koliko ti god stari sistem.Dok kod MS nece da moze za masu programa i igara
MS je osudjen na propast jer pokusava da iskopira Apple a to je kao kad bi Audi i Lexus hteli da budu u klasi Mercedes i BMW nece da moze....

Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212
Motherboard Asus Maximus Hero 6
GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC
SSD 128 Samsung Evo Pro
Memory Kingston HyperX 2400 Mhz
LC power Archangle 850 W

:: :: Sto se tice podrske Mac OS ima najjacu politiku to tolerisanje je po meni majka mara..
:: U kom smislu? OS X Lion je godinu dana mlađi od Windowsa 7, a poslednji patch za njega je bio 2014. godine. Dakle, po ovom pitanju su daleko od MS-a
:: A naravno, novi Mac ne možeš kupiti ni sa čim osim sa El Capitanom. Tako da ne znam na koje `tolerisanje` misliš.
Stefano Re 08.11.2015. 19:36 #607090

broj poruka: 587
I treba, konacno...

Intel Pentium G3258+CM Seidon 120V R2|ASRock Z97M Pro4|MSI GTX460 TFII SOC|Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3|Samsung 850 EVO 250GB|WD Green 1.5TB|Raidmax RX-535AP|Raidmax Hyperion|Samsung 2233|CM Devastator http://valid.x86.fr/xh2zxz

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647111.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs