Posle 10-tak dana koriscenja sveze instaliranog windows 10 sistema, desava mi se mali ali iritantan problem. Pri restartu ili gasenju racunara desktop ikonice nece da ostanu tamo gde ih postavim, vec se vrate poredjane na levu stranu monitora.Takodje ih vraca i refresh (desno dugme-refresh). Od antivirusa koristim NOD (nije nasao nista u skeniranju), drajveri su najnoviji za sve komponente. windows update sve instalirano sta ima, a tih dana nista novo nije instalirano na racunar, pa da je nesto poremeceno.
Da li je mozda neko imao ovakav problem i da li zna kako da ga resim.
Hvala unapred svima.
Racunar je: Intel i5 4570 Asus Z87-K Asus GTX660 Kingston 8GB DDR3 Creative X-Fi Dell U2312HM
To se desava kada graficka u nekom trenutku smanjuje rezoluciju i time gura ikonice da bi stale na ekran, medjutim kada se vrati u punu rezoluciju ono ikonice ne vraca.
Pri paljenju se to meni nije desavalo, ali itekako kad ukljucim igru sa manjom rezoluciom od one na desktopu.
Da, moze biti to, jedino ako igras neku DOS igricu ili u maloj rez. Ajd probaj da ih poslazes kako tebi odgovara, pa omda log off/ log on, pa ako se i tada pomere na default poziciju, jbmlga onda
Posle log OFF/log ON i ako ostanu kako si poslozio, onda snima izmene. Ako posle restarta opet zeza, onda idemo dalje
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Rezolucija se kod mene nije menjala, palo mi je i ti napamet. Igre nisam igrao, a rezolucija je uvek 1920*1080 i u podesavanju graficke i u podesavanju u windowsu. Googlao sa na sve sto sam naisao, ovaj problem se ljudima javljao i na win 7 i na win 8.
Na zalost probao sam i njega. Razmestim ikonice, ukljucim desktopok, pritisnem SAVE, on mi vrati ikonice na levu stranu. Kazem, strasno cudno. Nesto je debelo zakucalo.
Hm, kazes nece ni sa tim programcicem da zapamti i vrati poziciju koju si snimio? Vidim da je nekima pomoglo.
Citam par tema i nisi jednini, ima ih dosta sa tim problemom. Neki koriste isto NOD, pa ako te ne mrzi uninstal ga pa probaj, ako ne pomogne, onda mrka kapa, mozda je ta verzija OS-a jednostavno sa tom manom.
Ali opet cudno, jer se problem javio posle 10 dana, ako sam te razumeo dobro. Uninstal sve sto si instalirao u medjuvremenu, pogotovo pre nego se problem javio. Ja bih krenuo sa AV-om.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ja sam imao identican problem i veruj da me je izludjivao,koristio sam win7 i prilikom upgradea na win10 poceo je da se desava problem sa ikonama.Resio sam problem cistom instalacijom win10 i problema vise nema.Takodje sam prilikom upgradea sa win7 na win10 imao ESET NOD32 ver.7 i moguce da sam Nod32 ima neki sukob sa win10...
Nisi razumeo, a ja sam se pogrešno izrazio! Namesti u registry rezoluciju PREMA tvojoj sadašnjoj rezoluciji monitora. Tamo stoji (verovatno) default 1024 tačaka.
ako se nekome pojavi poblem sa ikonicama u Windows 10-ci, gde ikonice posle restarta idu na levu stranu ekrana, evo linka gde je objasnjeno kako da se resi problem.
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647111. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.