Instalirao sam fresh system(win 10 N),u racunaru imam 2 harda jedan na koji sam instalirao system i drugi koji koristim za storage podataka za posao,slike,filmovi,serije i slicno,znaci na taj drugi se nista ne instalira,vec sve aplikacije idu na sistemski.Posle prvog restarta naleteo sam na problem da kada su mi oba harda ukljucena bios ne vidi onaj sa sistemom kao boot opciju...Znaci ne mogu da namestim boot 1st option hard sa sistemom,nego samo drugi i CD-Rom.Dok kad iskljucim onaj za storage sve radi ok,automatski podize sistem i u biosu vidi sada ovaj sa sistemom. Tako da jedini nacin da podignem system je da lupim f12 i tu izabarem boot.Tu sam primetio da pored ovog storage stoji SATA PS,a ovog kojeg u biosu direktno ne prepoznaje(kad su oba povezana)SATA SS... Neki predlog kako da namestim da sve radi kako treba i da boot ide automatski na sistemski,a ne da jurim stalno f12 na bootu?? Pre instalacije sistema formatirao sam sistemski.
PM = Primary Master PS = Primary Slave SM = Secondary Master SS = Secondary Slave Trebalo bi valjda drugacije da povezes, da sistemsti bude primary master
Djoko, Prvo i osnovno, moras da kazes koju plocu imas, da bi smo ti rekli kako u BIOSu da podesis primarni hard disk za butovanje (ako je uopste do toga) Opcija je HARD DRIVE BOOT PRIORITY, pa tamo zameni da ti zeljeni HDD bude primarni.
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647111. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.