Imam neki stari komp koji je radio pre par meseci od tada ga nisam palio. E sad kad ga upalim nece da podigne sistem xp je u pitanju. Pocne da ucitava ono plavo seta i pise windows xp onda ga zakoci i restartuje se. Probao sam na safe mode ali nece. Da li ima neka kombinacija dugmica da kada upalim komp da udjem u sistem restore pa da vratim po datumu. U bios mogu da udjem i tamo prepoznaje sve komponente, hdd i dvd.
imas 2 opcije: 1. ako imas instalacioni disk XP a ako ti bude dao uradi mu reinstal ( tj repair krece kao instalacija ali kada te pita da li da kreira particiju ili da ide dalje idi dalje pa onda F8 taster da prihvatis licencu i klikni R ako vidi dole windows jer sam repair nebrise fajlove nego samo prelepi windows fajlove na HDDu koji su prestali da rade iz nekog razloga )
2. Nadji i skini Butabilan win xp direk sa CD a pa pokusaj da spases sta mozes od fajlova na neki eksterni HDD ili veci USB.
a ako nista od ovoga neuspe pokusaj da povezes hdd iz tog kompa u drugi i onda ces moci da spases sve falove sa particija i sl, inace u suprotnom moras instalaciju XP a od nule tj mora format. Windows Hardware update Windows has detected that you have moved your mouse. Please restart your computer
za slucaj da ne proradi opcija 2 i opcija 3 tu je uvek opcija 1, ha, ha, haaaaa :) _____________________________ WAR IS PEACE FREEDOM IS SLAVERY IGNORANCE IS STRENGTH
Verovatno ti je ako nije dugo uključivan izgubio podešavanja u BIOS-u i vratio se na default.
Vidi u kom je modu HDD, ako je AHCI probaj da prebaciš na IDE ili obrnuto, to sam često viđao na starijim računarima gde su loše baterije na ploči i gube podešavanja kad računar bude duže isključen, a XP reaguje slično tome što si opisao ako mu promeniš mod u kome radi disk kontroler.
- i3-4150@Raijintek Zelos, GA-B85N,Corsair 2*8GB DDR3-1600, Gigabyte GTX750 Ti 2GB, Samsung 850 EVO 250GB, HGST 750GB CM Elite 110, Enermax Revolution Xt 730W, LG IPS277L-BN Marantz SR3001+MA BR5+Sony DS6500
Ovakav problem hoće da napravi loš ili slab sektor na hard disku.
Ako nemaš HBCD, možeš da pokreneš XP instalaciju i ideš na Recovery Console. U komandnoj liniji kucaš chkdsk /r i sačekaš rezultat. Par puta me je izvadilo iz problema.
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647111. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.