oživeo sam drugaru ovu igračku, ali se borim sa prostorom stao je XP+SP3 sa ubijenim page file ( mora biti XP ),ostalo mi je prazno na C disku nešto manje od 2Gb ali mi treba preporuka za neki lagani antivirus i Internet pretraživač koji će kako tako raditi na ovoj igrački
... taj je: nema antivirusa na eepc-u, osim onog malciusa što ide uz xp. AKO ovo čudence koristi za download sa xxx sajtova, a ne može da ga koristi, do j..a. Dalje, bolje je odmah napraviti image (ghost) CELIH 4gb na nekom PC-u i koristiti skoro bez obaziranja taj eepc i posle bekapovati tu sliku kad god ti se učini da je usporen - brže je nego daviti bilo kojim avp-om tu slabašnu mašinicu. Jednostavno ne postoji avp koji sada uopšte radi ikakav posao a da u potpunosti ne udavi takvu mašinicu. Svi koji ga ne dave - ne rade ni svoj posao, tako da su bespredmetni. AVP-i kao i mnoštvo drugih `neophodnih` programa, postali su gladni procesorske snage, novih instrukcija i, kompjuterskih jezgara + GPU-a, tako da.... to ti ne treba. Koliko se sećam, ljudi su ODMAH, nakon mesec-dva korišćenja tih mašinica prokljuvili i dobili savete da promene hdd. Sada je maltene od 1500-2200 din usb fleš od 32Gb....
baziran je valjda na Ubuntu 10.04 netbook edition. Na njemu mozes da podesis 800x480 rezoluciju kako treba (uz `malo` igranja). Ako si uspeo to da odradis na xp-u svaka cast, meni nije poslo za rukom. Izginuces za Skype da poteras da radi. Ako se ne varam Asus je stavio personalizovan Linux na njega, tako da bi to bila najbolja varijanta, gde obicno pakuju i neki antivirus, iako je linux u pitanju. Najverovatnije imas 800x600 rezoluciju sa virtuelnim klizacima ekrana, sto je bedak, ali ako je drugar zadovoljan ekstra... _____________________________ WAR IS PEACE FREEDOM IS SLAVERY IGNORANCE IS STRENGTH
instalirao `360`, za ovo malo prčkanja po njemu, u idle zauzeće procesora poraslo za samo nekih 5 do 7 posto, pojeo je nekih 70tak Mb harda, ima malo usporenja , objektivno , ali ga nije ubio.... Činjenica je da i bez AV ovaj prdavac ne može da pusti bilo šta sa tubeta, ali i onako mu je namena za proste stare igrice, i prelistavanje novina na netu, poneki mail.... procena je da će to ipak proći još ću da čačkam...
Nema sta da razmisljas kolega Pisko ti je reka sta ciniti e sada ako zelis da izmisljas toplu vodu i rupu na saksiji samo izvoli... Moje misljenje je da je ta masinica odavno prevazidjena i da tu nece biti lakog surfa vec mucenja ali videce te vec sami....
:: ... taj je: nema antivirusa na eepc-u, osim onog malciusa što ide uz xp. AKO ovo čudence koristi za download sa xxx sajtova, a ne može da ga koristi, do j..a :: Dalje, bolje je odmah napraviti image (ghost) CELIH 4gb na nekom PC-u i koristiti skoro bez obaziranja taj eepc i posle bekapovati tu sliku kad god ti se učini da je usporen - brže je nego daviti bilo kojim avp-om tu slabašnu mašinicu. Jednostavno ne postoji avp koji sada uopšte radi ikakav posao a da u potpunosti ne udavi takvu mašinicu. Svi koji ga ne dave - ne rade ni svoj posao, tako da su bespredmetni. AVP-i kao i mnoštvo drugih `neophodnih` programa, postali su gladni procesorske snage, novih instrukcija i, kompjuterskih jezgara + GPU-a, tako da.... to ti ne treba :: Koliko se sećam, ljudi su ODMAH, nakon mesec-dva korišćenja tih mašinica prokljuvili i dobili savete da promene hdd. Sada je maltene od 1500-2200 din usb fleš od 32Gb... :: :: Budale računaju na sreću. :: ::
i ja sam bio skeptik, ali po mojoj proceni, gegradirao je do 10 posto sa AVom, što je malo, surf sajtovima bez gomila džidža bidža, je podnošljiv, i eto to je to, ima makar neki AV (kažem neki, jer kao i pisac recenzije za isti, volim prvo da na duže vreme testiram na svojoj koži, pa trk onda da dam preporuku ), eto , neće se baciti....
Ne stavljaj nikakav AV. Nek malo pazi kad surfa i to je to. To bi radilo katastrofalno lose sa bilo kojim AV-om.
Napravi sliku celog sistema kad sve poinstaliras/ utegnes, pa ako zabrlja, vratis za 5 min i teraj dalje.
Nego, da li to uopste moze da potera flashplayer, recimo YT bar na 320p? Procesor jeste dosta slab, ali ako je sve lepo optimizovano, dobra g. kartica, mozda i moze da radi. Nisam se susreo sa tim modelom....
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
E ,jbg ako hoce da cita ja imam HP TC 1100 sa 2gb rama i Pentiumom M 1GHz isto ULV i 32MB Nvidia GeForce4 Go 420 za vecinu sajtova je neupotrebljiv,tj radi ali suvise spooooooorooooo...
:: i ja sam bio skeptik, ali po mojoj proceni, gegradirao je do 10 posto sa AVom, što je malo, surf sajtovima bez gomila džidža bidža, je podnošljiv, i eto to je to, ima makar neki AV (kažem neki, jer kao i pisac recenzije za isti, volim prvo da na duže vreme testiram na svojoj koži, pa trk onda da dam preporuku ), eto , neće se baciti... :: :: hvala svim :: :: :: *************** :: DELL INSPIRON 17R N711 :: :: :: ::
:: instalirao `360`, za ovo malo prčkanja po njemu, u idle zauzeće procesora poraslo za samo nekih 5 do 7 posto, pojeo je nekih 70tak Mb harda, ima malo usporenja , objektivno , ali ga nije ubio.... Činjenica je da i bez AV ovaj prdavac ne može da pusti bilo šta sa tubeta, ali i onako mu je namena za proste stare igrice, i prelistavanje novina na netu, poneki mail.... procena je da će to ipak proći još ću da čačkam.. :: :: :: *************** :: DELL INSPIRON 17R N711 :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647111. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.