Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Windows 8.1 stalno ulazi u Automatic Repair - U pitanju je 217 bed sektora na HDD-u u prvih 9 GB
STRANA 1 OD 1
arogan Windows 8.1 stalno ulazi u Automatic Repair - U pitanju je 217 bed sektora na HDD-u u prvih 9 GB 29.05.2015. 18:43 T61389

status: user
broj poruka: 538
Pošto mi niko nije odogovrio 40-tak minuta pre nego što sam postavio originalnu poruku imam novu vest: Pustio sam proveru HDD HDDR Regeneratorom i na prvih 9 GB. ima 217bed sektora,na svakih 15-tak sekundi normalnog skeniranja uspori na 2-3 minute i prijavi nove bed sektore. Posle 9.-og GB provera je ubrzala na normalu i ne pojavljuju se novi sektori,za 5 minuta se sa 9 GB popeo na 20 GB.
Ipak, koristili bi mi saveti na pitanja pod 2 i 3. (pitanje pod 1 verovatno otpada) koja su skroz na kraju, jer pitanje hoće li se Windows oporaviti ili ću morati da ga `pržim od nule`.

Komšinica mi je donela laptom Dell Inspinion sa pomenutim problemom. Pošto je na nalepnici ubuntu, pretpostavljam da je instalirana narodna verzija Windows 8.1 (ne znad da li 32 ili 64 bit, Profess. ili neka druga jer se Windows ne podigne.

Dakle, po uključenju laptopa, u gornjem delu ekrana je karakterističan svetlo plavi prozor sa Win 8, a po sredini se razmenjuju sledeće poruke: (odmah ispod se vrti krug koji označava da `Windows nešto radi`
- Preparing Automatic Repair,
- Diagnostic Your PC,
- Attempting Repairs.

Posle 10-tak minuta mi se pojavi proszor sa sledećim porukama redom:
- Automatic repair Could Repair Your PC,
- Press `Advanced Options` to Try Other Options to repair Your PC ...
- Log file: C\Windows\System32\Logfiles\Srt\SrtTrail.txt.

Naravno, odaber Advance Options i tu mi se jave tri stavke (od kojih mi odgovara jedino druga)
- Continue,
- Troubleshoot,
- Turn Off Your PC

Kada odaberem Troubleshoot nude mi se tri opcije
- Refresh Your PC (ovo mi odgovara, jer čuva podatke). Ali kada je pokrenem, sve se svodi na isto, što je već opisano napred,
- Reset Your PC - u ovom trebutku ne smem da pokrenem, jer me opominje da ću isgubiti sve korisničke fajlove i podatke,
- Advanced options - nudi mi standardne opcije, vraćanje sa Restore point, Command promt i još 4 opcije.

Interesantno, kada u , Command promtu uđem u C\Windows\System32\Logfiles\, opšte ne postoji folder Srt (samo Smc) iako me Windows navodi da ju tu log fajl (napred opisano).
U komand Promtu sam čekirao disk i nema bed sektora. Dok pišem ovu poruku sa drugog računara, pustiću mu skeniranje HDD sa Hirens Boota.

Pitanja:
1. Da li možda Windows (Microsoft) prepoznao da je ovo narodnaverzija, pa je `ugasio`. Ako je to, i ima li leka da s e`aktivira` a da ostanu podaci.
2. Ako moram da krenem instalaciju od nule, pre toga moram da kopiram fjlove sa MY Documnts i Boga pitaj šta jopš. Da li će MiniWindows XP sa Hirens Boot-a 10.4 da vidi C (i D) particiju koja je pod Win 8.1. Ako ne, čime da podignem laptop (imam neki Linux),
3. Prilkom pokušaj jedne od gore opisanih naprednih opcija (Adnced Options) sistem mi je tražio da ubacim instalacioni medijum (ali nisam hteo da idem dalje). Kako da zman da li je Win 8.1 32-bit, 64-bit, Profess. ......?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ re 29.05.2015. 20:09 #595279

broj poruka: 3008
Uradis instalaciju windowsa bez formata i my documents i prosla instalacija ostane u windowd.old folderu. Ostali podaci ostaju netaknuti.

Kada povadis podatke, pokrenes alat za ciscenje fajlova koji dolazi uz win, obrises staru instalaciju preko njega i ne brines.

I reci komsinici da pazari novi hdd cim bude imala viska para, za svaki slucaj
arogan Re: JovanZ 29.05.2015. 20:16 #595281

Već sam joj rekao za novi HDD.
Ipak, za svaki slučaj, hteo bih da joj kopiram My Documens na spoljni fleš.
Kada podignem laptop sa Mini Windows XP u Hirens Boot 10.4, ne vidi se C disk (verovatno je Win 8.1 mnogo jak sa njega sa načinom particionisanja).
Kako mogu (sem CD-a sa Linux-om), da dođem do fajlova?.
Uspoo sam da dođem do do reparacije, gde mi traži instalacioni Medijum . Ubaciom u njega Win 8.1 64-bit, a on prijavi da nije odgovarajući. Kako mogu da vidim koji je tačno Win na njemu?

Daum ... 29.05.2015. 23:13 #595303

broj poruka: 12796
Mislim da ti je HDD za bacanje, iglica ti verovatno dira disk i pravi nove bad sectore...

Gare87 Re: ... 30.05.2015. 00:54 #595318

broj poruka: 4709
Kopiraj sta mozes i baci taj hdd, jbt imas vise gb losih sektora nego ja na wd green, u kracem roku

AMD Phenom II 960T 3.5Ghz
MSI 870S-C45
Patriot 2GB DDR3 1600MHz
Kingston 4GB DDR3 1600Mhz
WD10EARS 1TB
WD1003FZEX 1TB
Sapphire 7870 Ghz Edition 2GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 8.1 RTM 9600 64-bit

Gare87 Re: ... 30.05.2015. 00:54 #595319

Kopiraj sta mozes i baci taj hdd, jbt imas vise gb losih sektora nego ja na wd green, u kracem roku

MSI 870S-C45
Patriot 2GB DDR3 1600MHz
WD10EARS 1TB
WD1003FZEX 1TB
OCZ MXS-PRO 600W

arogan Re: Daum. Gare87 30.05.2015. 22:57 #595360

Nisam bio od noćas na PC berzi, spasavao sam podatke. Sa D particije je spašeno sve (najviše poslovnih fajlova i dokumenta). Sa C particije, sa profila je spašeno skoro sve, ali je kopiranje išlo sporo (200 MB = 8 časova).
Juče je HDD regenarator prijavio 217 BB i bilo ih je na prvih 10 GB.
Danas sam pokušao da instaliram novi Wndows 8.1 (stari je otišao u Windows.old). Za čudo, instalacija je uspela, taman da prebacim podatke na drugi medijum. Posle, rekog, da stavim Office 2010, pa multimediju. Onda, odjeddmom, deaktivirao je Wireless konekciju i savivljeno polje ON. ONda sam pustio poovo HDD regenerator, i ponovo 97 BB na prvih 15 GB diska (bili su grupisani na 4 lokacije).

Dakle, od HDD-a ništa, tražiću za komšinicu neki polovan SATA 120 GB (čini mi se da manji ređe crkavaju nego veći, imao sam vrlo loša iskustva za WD Green
320 GB i WD Blue sa 160 i 500 GB).
Videću pošto su na oglasima, mislim da joj ne treba veću disk za Win 8.1 64-bit, kao i 2-3 GB mejlova i excel dokumenata i slika, koliko je bilo potrebno da prebacim sa starog HDD-a

Pozdrav

Gare87 ... 31.05.2015. 20:48 #595426

ako trazis na oglasima onda samo vrlo malo koriscene, ili sa garancijom isto malo koriscene, mada to zavisi do serija hdd-a ali ovi Green i Seagate su uzas, pazi sta uzimas, i s obzirom da je takva situacija bolje je mozda nov HDD da se uzme!

Pogledaj Hitachi, Toshiba...

MSI 870S-C45
Patriot 2GB DDR3 1600MHz
WD10EARS 1TB
WD1003FZEX 1TB
OCZ MXS-PRO 600W

arogan Re: Gare87 31.05.2015. 22:02 #595427

Bio sam do večeras van grada. Sutra ću da vidim oglase za polovne i cene novih HDD pa ću komšinici da predložim. Ne znam koji joj je budžet, ali zaista WD Green ili Blue i Seagate ne dolaze u obzir, makar ne polovni.

Pozdrav,

xenox Nikad cuo 01.06.2015. 07:11 #595456

broj poruka: 1400
o green HDD za laptop racunar...

HDD regenerator nije los kada treba da cupas podatke, ali oporavljeni sektori ponovo padaju. Zapamti samo do koilko GB se mucio, a odakle krenuo bez problema.

Napravi particiju koja prekriva lose sektore, a i nesto preko, pa posle particiju na koju ces staviti WIN. To u slucaju da ti nisu glave problem vec da je mozda pao u radu pa zagrebao povrsinu...

Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570k
3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win XP
Frontier DIVA

arogan Re:xenox 02.06.2015. 21:28 #595595

Ne znam koji je HDD u laptopu, nije me zanimala marka.
Ako nema HDD Green za laptop, tim bolje, i da ga dobijem za džabe, ne bi ga stavio (imao sam 2 na Desktopu ona po 320 GB i nika više). Sa Blu serijom, neštp bolja iskustva., dok sam sa Black imao odlična.

Danas sam vratio laptop komšinici da ona nabavi neki HDD (ipak ne mogu da pruzimama rizik za nabakvu polovnih stvari. Video sam račun i garantni list - 3 godine. Joše je u garanciji do novembra.

Dakle odneće ga u firmu E**, gde ga je kupila, gotovo sam siguran da moraju da ulaže reklamaciju da 217 + 97 bed sektora, plus tri puta padanje Windowsa.

Pozdrav.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647111.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs