Pre izvesnog vremena imao sam instaliran XP SP2 i Vindows Vistu na istom hardu,naravno na dve razlicite particije.Zanima me kako bi funkcionisala 64-bitna Vista na istom hardu sa XP -om.Da li nove igre rade u 64-bitnoj Visti i da li je neko imao instaliranu ovu kombinaciju operativnih sistema.Recite sve sto znate o 64-bitnoj Visti.Hvala na razumevanju i pozdrav svima!
Ja sam na Visti 64x Sve sto sam imao i na XP imam i na Visti i radi ( sem partition magic ali naso sam drugi program ) Nikako ne bi preporucio da imas na istoj particiji 2 OS Sve nove igre rade na Visti,ja nisam imao problem ni sa jednom do sada,tokodje i programi. Sve sto treba da uradis je da malo nastelujes Vistu,tj. da iskljucis UAC a to su oni dostadni pop-up ovi sto te tera da sve pokreces ko administrator. Jedino sto ti treba su driveri za Vistu sto se tice grafike i maticne guru3d.com uvek ima najnovije drivere za graficku a za maticni ako nemas na disku vidi na google za tvoju i drivere za 64 bita. Vista 64x ce ti biti problem samo prva 2 dana da sve namestis i da se navikens inace sto se tice igara i programa rade sasvim normalno. Mada na XP igre rade nekih 10% brze.
Prva je stvar za šta ti treba Vista 64? Imaš 4 (ili više) giga RAM-a? Ma kako to čudno izgledalo, postavi pitanje šta ljudi misle o Visti i biće ti jasno. Sve dok ne izađe Service Pack 1 za Vistu ne bi je trebalo koristiti, jer je u nekim trenucima poprilično mušičava. Ja sam na dve particije imao sve kombinacije (xp32-V32, xp32-v64, xp64-v64), jer imam 4 GB RAM i kad sam sabrao i oduzeo utiske o svim kombinacijama, lepo sam na C instalirao, ponovo, WinXP SP2 i vozi, Miško. Em stabilno, em sve radi, em sve brzo...
ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. American Grafitti
Mslim da ti je nepotreban bilo koji komentar osim da ako instaliras vistu....za 5 dana ces pisati opet ovde..ne radi mi nesto, blokira, imam BSOD itd...mani se viste bar do februara i SP 1
Sa Vistom imas nekih zaj**** stvari. Ali obicno google resi sva pitanja na odgovore ipak je Vista nove generacija i to Ali ume da bude stvarno bol ponekad ( RivaTuner,Fan Speed....sve moras da prilagodis njoj ako zeza a zeza u 70% slucajeva )
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647627. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.