Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Kako da napravim butabilan usb 64-bit Win 7 sa postojeceg 32-bit Win 7?
STRANA 1 OD 1
Masuka Kako da napravim butabilan usb 64-bit Win 7 sa postojeceg 32-bit Win 7? 13.04.2015. 21:20 T61032

status: user
broj poruka: 360
Dakle, imam 32-bitni Win7 i iso za 64-bitni, po forumima sam citao da mi je za kreiranje butabilnog USB-a sa 64-bitnim sistemom potreban instaliran 64-bitni? o.O

Svaki program za automatsko pravljenje butabilnog usb-a koji mi je pao saka sam probao i nijedan nije uspeo da zavrsi do kraja proces. Recimo rufus kaze `unexpected error while formating` . USB sam proverio za greske, sve je ok sa njim. Probavao sam i manuelno preko cmd-a i nista i dalje.

Sa seven foruma:

You can only create a 64-bit Windows 7 bootable USB flash drive if your current Windows 7 installation is also 64-bit.

You can create a 32-bit Windows 7 bootable USB flash drive if your current Windows 7 installation is 32-bit or 64-bit.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC 13.04.2015. 21:26 #590802

broj poruka: 9425
Windows USB/DVD Download Tool

https://www.microsoft.com/en-us/download/windows-usb-dvd-download-tool
Masuka .. 13.04.2015. 21:27 #590803

I to sam probao, bez uspeha, evo dopunio sam temu sa citatom sa seven foruma, prosto mi je nemoguce da je ovo nezaobilazno. Hvala u svakom slucaju

VMARC 13.04.2015. 21:28 #590804

Onda nesto ne radis kako treba. Ja sam sa njim napravio xy butanilnih fleseva i DVDa. Nebitno iz kog sistema.
Mozes sa Alcoholom, Image burnerom i sl...
Masuka ... 13.04.2015. 21:34 #590806

Takodje sam pravio butabilne usb-ove ne zna im se broj, uglavnom je to bilo drugim ljudima i 32-bit na 32-bit i isto tako za 64 sa WinToFlash. Kako mogu dodatno da proverim da li je sve u redu sa usb-om? Ima li neki pouzdan program?
duqp bato ja mislim 13.04.2015. 21:36 #590808

broj poruka: 3466

Da pravljenje butabilnog uezbea nema veze, ne mogu da tvrdim da sam Bio u toj situaciji ali ajde probaj sa programom koji se Ove yumi. Treba to da radi lepo
Masuka .. 13.04.2015. 21:39 #590809

Probao i yumi, takodje bez uspeha.

Manually Create Bootable Windows 7 Installation USB Flash Drive

Warning
Using this method:

You will only be able to create a 64-bit Windows 7 bootable USB flash drive if your current Windows 7 installation is also 64-bit.
You will be able to create a 32-bit Windows 7 bootable USB flash drive if your current Windows 7 installation is 32-bit or 64-bit.

64-bit installation + 64-bit ISO = 64-bit flash drive
64-bit installation + 32-bit ISO = 32-bit flash drive
32-bit installation + 32-bit ISO = 32-bit flash drive
32-bit installation + 64-bit ISO = unable to create

Opet sa sevenforuma, uglavnom, ovo mi je stavljeno u prvi plan i ocigledno je da je tako, mene zanima ima li zaobilazenja ili moram da idem do ortaka sa 64-bitnim sistemom?

VMARC 13.04.2015. 21:42 #590810

E, da WinToFlash je jos bolji!
Obrisi particiju USB flesu iz Disk menagementa, pa probaj da ga ponudis neformatiranog WinToFlashu, da ga on sredi.
Takodje, ako to ne uspe, formatirajga suprotno sadasnjem fajl sistemu, ako je NTFS, preformatiraj ga u FAT32 i obrnuto.
EDIT: otvori mu sve 64bitne opcije Windowsa sa te .iso instalacije, imas uputstvo na netu. Onda ce da ti proradi 100%.
EDIT2:
https://www.raymond.cc/blog/create-x86-x64-all-one-windows-7-iso/

EDIT3 :): A moze i ovako:
https://solutionlocker.wordpress.com/2012/06/24/making-a-bootable-64-bit-windows-7-usb-on-a-32-bit-system/
Masuka Pisem sa telefona 13.04.2015. 22:18 #590815

Upravo se instalira

Uspeo sam, ovako, prvo sam kuburio sa 8.1 i kao poslednju sansu sam ubacio 32bitni bootsect.exe u win download tool folder i ni to nije pomoglo, obrisem ja i programe i 8.1 iso i sve u ***** :) . Medjutim skinem juce Win 7 iso i opet pokusavam wintoflash, rufus i ne setim se da pokusam opet sa win download tool i bootsect u folderu, upravo sam to uradio i voila :) eto, toliko puta formatirao i sebi i drugima i ko bi rekao naucio nesto novo. Ono sto me sad buni je zasto ista procedura nije uspela sa 8.1, ko ce ga znati. Pozdrav i hvala na sugestijama, procackacu i tvoje linkove.
imarkovic Re: Kako da napravim butabilan usb 64-bit Win 7 sa postojeceg 32-bit Win 7? 13.04.2015. 23:14 #590821

broj poruka: 19003
Obzirom na pouzdanost sevenforums-a, nema mi logike zasto je ovo napisano.

A kao alatka, moze yumi, USB Universal installer, Rufus, najprostiji je ISO to USB(portable), a WinToFlash nekada hvaljeni je od ovih daleko losiji zbog svojih spam-ova i reklama koje iskacu i postupka pravljenja nekada komplikovane operacije. Ima jos mali milion alatki, a ove su ti najjednostavnije i najpouzdanije. Ali ISO to USB je vrh za windows 7/8.
Mozda ne uspevas jer imas specificnu verziju koja ne dozvoljava kopiranje ili sl.

:: Dakle, imam 32-bitni Win7 i iso za 64-bitni, po forumima sam citao da mi je za kreiranje butabilnog USB-a sa 64-bitnim sistemom potreban instaliran 64-bitni? o.
::
:: Svaki program za automatsko pravljenje butabilnog usb-a koji mi je pao saka sam probao i nijedan nije uspeo da zavrsi do kraja proces. Recimo rufus kaze `unexpected error while formating` . USB sam proverio za greske, sve je ok sa njim. Probavao sam i manuelno preko cmd-a i nista i dalje
:: Sa seven foruma:
:: You can only create a 64-bit Windows 7 bootable USB flash drive if your current Windows 7 installation is also 64-bit
:: You can create a 32-bit Windows 7 bootable USB flash drive if your current Windows 7 installation is 32-bit or 64-bit.
codeus .. 13.04.2015. 23:15 #590823

broj poruka: 4054

samo si trebao formatirati flesju u fat32 i onda sve prolazi , kad je fleska formatirana u ntfs win @ Dvd ne prolazi !!

gang1978 Re: .. 14.04.2015. 13:06 #590869

broj poruka: 1661
Da to je jedan od glavnih problema, a drugi koji sam hteo da napisem sinoc ali sam zaspao je taj da je najverovatnije crkao usb.Imao sam ja jednom takav problem, ni sa jednim programom nisam uspeo da napravim bootabilan windows ...probavao sam sve i svasta i na kraju se ispostavilo da je crk`o usb...uzeo drugi usb i odmah bez problema napravio butabilan windows..posle sam na taj isti usbi pravio i butabilne xp,osmicu,linux sve bez ikakvih problema

:: samo si trebao formatirati flesju u fat32 i onda sve prolazi , kad je fleska formatirana u ntfs win @ Dvd ne prolazi !
operator re 14.04.2015. 17:12 #590931

broj poruka: 4265
wintoFlash je neprikosnoven za multiboot. Jedino preko njega možes da instaliraš sa USB stika od 64 GB i XP, linux,Win7 ili Win 8.1. Ni preko kojeg drugog programa to nikada nisam uspio do sada.
Rufus se pokazao kao najjednostavniji za single OS boot, a i najbrzi.

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

Masuka ... 14.04.2015. 17:36 #590937

Kao sto rekoh u postu iznad, uspeo sam vec

@imarkovic

Hvala na sticky temi, video sam tamo sve programe sto si nabrojao i isprobao ali kao sto sam naveo iznad uspeo sam sa win download tool i bootsect 32-bitnim fajlom u folderu istog

@codeus

Bez uzvicnika molicu, kako bih onda formatirao usb na fat za iso preko 4GB? Ocigledno da prolazi jer upravo pisem sa novog sistema, stick ntfs formatiran, iso 4,08 GB

@gang1978

Sumnjao sam i na to ali imao sam u izobilju samo par stickova od 4GB, to mi nije vrsilo posao

jumperjack jedan od mnogih... 14.04.2015. 17:44 #590941

broj poruka: 497
RUFUS... radi za sve pare...

Rodjen sam u Srbiji...i od toga cu i umreti!

VMARC Re: ... 14.04.2015. 17:50 #590942

Iz nekog razloga, USB mora biti formatiran u FAT32 a onda ga alat za pravljenje butabilnog flesa preformatira u NTFS ili odgovarajuci fajlsistem.
To je codeus hteo da kaze, da pre pocetka procedure, valja formatirati fles u FAT32, bez obzira kog je kapaciteta. Alat ga svejedno brise i postavlja kasnije, u toku instalacije, u odgovarajuci fajlsistem.

:: Kao sto rekoh u postu iznad, uspeo sam ve
:: @imarkovi
:: Hvala na sticky temi, video sam tamo sve programe sto si nabrojao i isprobao ali kao sto sam naveo iznad uspeo sam sa win download tool i bootsect 32-bitnim fajlom u folderu isto
:: @codeu
:: Bez uzvicnika molicu, kako bih onda formatirao usb na fat za iso preko 4GB? Ocigledno da prolazi jer upravo pisem sa novog sistema, stick ntfs formatiran, iso 4,08 G
:: @gang197
:: Sumnjao sam i na to ali imao sam u izobilju samo par stickova od 4GB, to mi nije vrsilo posa
Masuka ... 14.04.2015. 17:56 #590943

@VMARC

I tu kombinaciju sam probao, bez uspeha sa svim pomenutim programima. Na poslednjem pokusaju sa bootsect flash je bio formatiran na ntfs pre nego sto sam ga provukao kroz win download tool

VMARC 14.04.2015. 18:00 #590945

Ma nemam pojma, drndalo je i mene to jednom, ali znam da sam relativno brzo resio i mislim da je bas bila fora sa preformatiranjem flesa u drugi fs, ili cak bez particije. Nemam pojma, bilo je bas odavno, a vec par godina korstim jedan all-in-one iso, i uvek prolazi bez ikakvih problema.
Vazno je da si sredio.

MaliAbner Koliko ja vidim bez SARDU-a tu butabilnosti nece biti... 14.04.2015. 22:58 #590984

broj poruka: 7769
Ja sam pre tri godine napravio jedan butabilni USB na kome su XP, 7 i 8...
Uz to na njemu je jos nekoliko antivirusa i programa za sve i svasta i...

I NARAVNO UNAJMLJENI BOOT CD...

Znaci zajebi sve drugo sem tog SARDU... sad je neko sranje sa verzijom koja vetri posle nekog datuma ali je program krajnje prost... bitno je da ISO fajlovi za 7 i 8 budu odredjenog imena i da prilikom pravljenja USB-a cekiras bas USB da te ne bi iznenadio formatirani sistemski disk... kad cekiras da je to taj USB disk SARDU ga prvo formatira i na njemu napravi odredjenu strukturu fajlova koja ti dozvoljava instaliranje onoga za sta se odlucis...

I da ponovim SARDU ostale zaobidji zato sto su musicavi a ovaj radi ko zmaj sa njega su podizani sistemi na sest laptop racunara i na dva desktop racunara... radi provereno !!!

Citat:
`Понекад просто не могу да поверујем да српска власт и `политички крем` који, ево већ деценијама, систематски уништава Свако добро у сопственој земљи, има било какве везе са својим прецима, тим храбрим, поносним, правдољубивим Ср

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs