Do sada sam svaki put uspijevao da uključim Safe mode i da ga ima prilikom dizanja sistema, ali sad sam dobio novu turu laptopa Asus i Hp i ni na jednom ne mogu da uključim safe mode. Da li neko ima predstavu o čemu je riječ ? Komanda bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy više ne radi posao. Nema mogućnosti da se sa Shift+F8 uđe u safe mode. Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
@Seerauber Hvala na odgovoru, ali nema opcije za Safe mode, ali ni jedne. Problem mi je kad sistem nije butabilan, pa je potrebno da se uđe u safe mod, kao bih ispravio greške u OS-u, koje su korisnici napravili. Prijavio sam M$-u za dotični problem na najnovijim ASUS i HP laptopima, pa ću sačekati odgovor. Čak sam pokušao da ubacim i .reg fajlove sa druge mašine, ali ne radi posao. Probao sam i sa .vbs da omogućim Safe mode, ali samo se mašina restartuje i nema safe moda na shift+F8 ili F10. If WScript.Arguments.length =0 Then Set objShell = CreateObject(`Shell.Application`) objShell.ShellExecute `wscript.exe`, Chr(34) & WScript.ScriptFullName & Chr(34) & ` Run`, , `runas`, 1 Else Set objShell2 = WScript.CreateObject(`WScript.Shell`) objShell2.Run `bcdedit /set {current} safeboot network`,0,True objShell2.Run `shutdown -r -t 00 -f`,0,True End If
@Simon72 Mogu uvijek tako, ako imam mogućnosti da vidim ekran korisnika, ali mi je potrebno, ako se ne pokrene sistem kako treba da mogu ljudima omogućiti iz Safe mode da ispravim grešku daljinski, a nemaju pristup radi bilo kog drajvera, koji ometa normalno podizanje sistema. Ovo se naročito odnosi na korisnike, koji često mijenjaju drajvere za grafičke kartice.
Puno ti hvala u svakom slučaju. @zerocool55 Nije problem, kada se navikneš, jer je odzivniji sa identičnim hardverom, nego bilo koja druga verzija, plus je sada ispeglan. Instaliraš StartIsBack+ 1.5.2 11.01.2014 i sve radi kako treba, samo ugasiš nadogradnju samog add-ona. Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Ne lupaj gluposti. Win 8 / 8.1 ima safe mode, pristupom na ovih 5 nacina koji su ti predstavljeni. Na poslu imamo i HP i ASUS i Compaq laptopove, koji su dosli sa Win 8 / 8.1(update) i na 2 HP-a sam morao da odradim reinstalaciju sa harda, jer tupavi Win 8.1 je imao problema sa USB portovima.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
01.04.2015. 12:18
status: user broj poruka: 612
__________________________________________________ Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice. __________________________________________________
Ej, druze, ne lupa. Win 8/8.1 nema pristup opciji za Safe mode iz Cold starta racunara. Opravdanje Microsofta, i to zvanicno, je da je Win 8 isuvise brz da bi registovao pritisak bilo kog F tastera pre bootovanja :) Moze samo uz pomoc Twikova, koji Operatoru ocigledno ne rade. Safe mode mozes da pokrenes, ukoliko ga `najavis` iz Windowsa, kao sto je na linku koji si postavio, ali Operator NEMA sliku Windowsa, sistem nije funkcionalan (pao je ili ko zna sta vec...)
:: Ne lupaj gluposti. :: :: Ovde ti je uputstvo i prati slicice :: http://tinyurl.com/qceoxk :: :: ____________________________ :: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO :: ::
Jbg. nisam ga skapirao. Vidim da hoce da ucini safe mode opciju iz cold boot-a. U svakom slucaju, to tek moze ako pozove repair funkciju sa instalacionog medija (USB recovery, DVD ili preinstalled particije), pa prakticno da ide polje po polje dok ne restartuje u safe mode. Install windows -> Repair computer -> Troubleshoot -> Advanced Options -> Startup settings. Pa izabere sta hoce, pa restart. Kada se restartuje onda bira opciju za safe mode. To mora svaki put.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
:: Ej, druze, ne lupa. Win 8/8.1 nema pristup opciji za Safe mode iz Cold starta racunara. Opravdanje Microsofta, i to zvanicno, je da je Win 8 isuvise brz da bi registovao pritisak bilo kog F tastera pre bootovanja : :: Moze samo uz pomoc Twikova, koji Operatoru ocigledno ne rade :: Safe mode mozes da pokrenes, ukoliko ga `najavis` iz Windowsa, kao sto je na linku koji si postavio, ali Operator NEMA sliku Windowsa, sistem nije funkcionalan (pao je ili ko zna sta vec... :: :: :: Ne lupaj gluposti. :: :: :: :: Ovde ti je uputstvo i prati slicice :: :: http://tinyurl.com/qceoxk :: :: :: :: ____________________________ :: :: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO :: :: :: ::
Ma i to sa USB, DVD-om ume da kenja, izbaci poruku da to nije ta verzija windowsa. Iako je to takoreci jedina mogucnost za safe mod ili repair, itd. Mora covek da spremi nekoliko verzija win8 da bi ubo pravu?
Meni je bio resenje jedan od nacina za ulazak u SAFE, u slucajevima kada ne radi tastatura na postu, prilikom ucitavanja windows-a, dugme reset, posle toga mora da izbaci onaj menu za recovery uvek, na sedmici.. ako toga nema na osmici, jbg.
:: Ej, druze, ne lupa. Win 8/8.1 nema pristup opciji za Safe mode iz Cold starta racunara. Opravdanje Microsofta, i to zvanicno, je da je Win 8 isuvise brz da bi registovao pritisak bilo kog F tastera pre bootovanja : :: Moze samo uz pomoc Twikova, koji Operatoru ocigledno ne rade :: Safe mode mozes da pokrenes, ukoliko ga `najavis` iz Windowsa, kao sto je na linku koji si postavio, ali Operator NEMA sliku Windowsa, sistem nije funkcionalan (pao je ili ko zna sta vec... :: :: :: Ne lupaj gluposti. :: :: :: :: Ovde ti je uputstvo i prati slicice :: :: http://tinyurl.com/qceoxk :: :: :: :: ____________________________ :: :: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO :: :: :: ::
Ja ne mogu da ga smislim naspram sedmice npr., na poslu imam 8.1, kod kuce 7 pro x64.. njegov izgled me iritira, a odziv, manje vise, ja ne vidim uopste razliku.. kad je na ssd-u, potpuno je svejedno.
:: Mnogo kratko si ga koristio, to je problem. :: Po meni to je najbolji windows ikada :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G :: http://valid.x86.fr/lv7d9 :: :: :: Nema veze sa temom ali moram reci da je 8.1 tesko GOVNO koristio ga 10 min i vec uzeo par pilula za smirenje.. :: :: :: :: :: ::
Po meni je 8.1 najbolja verzija vindovsa do sada. Daleko je brzi i optimizovaniji od w7, nema bagove, lagove itd, kao w7. Ne opterecuje hardver i prosto leti koliko je nezahtevan i optimizovan.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G http://valid.x86.fr/lv7d95
:: Ja ne mogu da ga smislim naspram sedmice npr., na poslu imam 8.1, kod kuce 7 pro x64.. njegov izgled me iritira, a odziv, manje vise, ja ne vidim uopste razliku.. kad je na ssd-u, potpuno je svejedno :: :: :: :: Mnogo kratko si ga koristio, to je problem. :: :: Po meni to je najbolji windows ikada :: :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G :: :: http://valid.x86.fr/lv7d9 :: :: :: :: :: Nema veze sa temom ali moram reci da je 8.1 tesko GOVNO koristio ga 10 min i vec uzeo par pilula za smirenje.. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Veliki problem je danas što dosta mašina koje dolaze sa WIn 8/8.1 u OEM varijantama, nemaju uključen Safe mode. Problem ne stvara samo meni, nego svima koji servisiraju daljinski računare. Tvikovi, kako kaže VMARC ne rade korisnicima, pa su donijeli lično da se odradi sistem, jer bukvalno nemam načina da daljinski ispravim navedene probleme. Pisao sam M$-u prije skoro dvije godine da se ispravi navedeni problem, kkao bi se mogla dati tehnička podrška korisnicima, a zvanični stav je : - Nosite u servis i platite novu licencu(licenca je uglavnom 0 din za jeftinije modelesa Intel procesorima) !? Odgovor M$ podrške jednom od mojih korisnika ovih dana.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.