Iako preferiram VMware Player, uzeo sam VM Virtualbox po uputstvu poceo lepo da pratim i dosao do dela kad on prvobitno ucitava. Taj deo nema screen shot u uputstvu, ali se nalazi pre Welcoma. U Virtualboxu on dotera do 25% onda pocne da kilavi, ja sam se naljutio, ugasio i presao na VMware.
U VMware on mi prodje to ucitavanje glatko za 5 min, ali caka nastaje kad treba da mu odredim mesto (particiju). Odem Disc Utility stisnem Erase i iskoci error `cannot erase this partition`. Ja proverim da nisam lupio nesto pogresno kao na primer CD, ali jok, sve ok ali ne radi.
Vratim se na Virtualbox, ponovim postupak i od 22.45 do sad dosao je do 50% ucitavanja.
Pitanje glasi sta ja ovde zapravo treba da radim da bih podigao Mac? Pitam na ovom forumu jer preferiram za ove meni novotarije srpski jezik umesto strani.
Zavisi na koju masinu hoces da instaliras Mac OS X, ali to nije ni malo jednostavno kao da, recimo, instaliras Linux (Ubuntu, Mint, itd...). Masina za Hackintosh mora da bude bazirana na hardveru koji se nalazi inace u Mac masinama da bi sve to uspelo (odredjeni Intel porcesori, graficke karte, zvucne karte). Svakako i ako uspes da instaliras sistem, niko ti ne garantuje da ce sve da radi na njemu.
******************************** iMac 27` (late 2012) 3.2GHz quad-core Intel Core i5 processor 8GB of 1600MHz DDR3 memory NVIDIA GeForce GTX 675MX with 1GB of GDDR5 memory 1TB Fusion Drive Mac OS X Yosemite 10.10.2
moj savet je da nabavis poseban hard i da ne otvaram novu temu odlucio sam da probam Yosemite, skinuo preko torenta u extenziji .dmg pitanje je da li moram imati instaliran Mac da bi napravio butabilni fles ili moze nekako i preko Win-a
Virtuelno instaliranje OSX-a je mnogo zaguljenije nego fizičko, zašto lepo ne skineš VMware image i učitaš, zajedno sa vmware tools za mac (darwin), kao što je objašneno na youtube-u?
Ako hoćeš da ga instaliraš, pokreni Yosemite sa flash-a na drugom disku npr.
:: Zbog poslica moram da koristim Mac, odlucio sam se virtuelno. Naisao sam na ovaj foru :: http://www.macbreaker.com/2015/01/virtualbox-yosemite-zone.htm :: :: Iako preferiram VMware Player, uzeo sam VM Virtualbox po uputstvu poceo lepo da pratim i dosao do dela kad on prvobitno ucitava. Taj deo nema screen shot u uputstvu, ali se nalazi pre Welcoma. U Virtualboxu on dotera do 25% onda pocne da kilavi, ja sam se naljutio, ugasio i presao na VMware :: :: U VMware on mi prodje to ucitavanje glatko za 5 min, ali caka nastaje kad treba da mu odredim mesto (particiju). Odem Disc Utility stisnem Erase i iskoci error `cannot erase this partition`. Ja proverim da nisam lupio nesto pogresno kao na primer CD, ali jok, sve ok ali ne radi :: :: Vratim se na Virtualbox, ponovim postupak i od 22.45 do sad dosao je do 50% ucitavanja :: :: Pitanje glasi sta ja ovde zapravo treba da radim da bih podigao Mac? Pitam na ovom forumu jer preferiram za ove meni novotarije srpski jezik umesto strani.
Ne znam za vbox, ali na vmware-u postoji opcija na panelu (ikonica), kao za mount-ovanje USB-a, sa fizičkog PC-a na virtuelnu mašinu. Verovatno je slično i na virtual box. Evo hinta: http://is.gd/kPGEZW
:: :: Brzo pitanje, kako da ucitam USB flash NTFS formata u Virtual box? Mac :: :: ::
Ja evo upravo skidam vmware image, i iso instalaciju yosemite, probacu na kraju dana jer i mene zanima, pa ako uspem, javljam. U medjuvremenu, mogao bi da napises konfiguraciju i sta si sve pokusavao da uradis.
:: :: :: Nista ne pomaze, moram da donesem neki drugi komp i instaliram ceo Mac. Hvala u svakom slucaju ::
Dakle pokusavao sam preko VMware i Virtual boxa. Yosemite nije radio i na kraju se ispostavilo da Iso ne valja, te sam otisao na Maverick.
Maverick se super lako instalirao na Virtual box, prateci uputstvo i gaseci bitne stvari. Na Virtual boxu malkice recka sto mu oprastam, ali problem na Virtual boxu je to sto ne moze da pokrene 3D aplikacije tj. izbaci error.
Maverick na VMware preko Iso instalacije po istoj proceduri kao za Virtual box se slicno lako instalira do jednog trenutka. U pocetku mis se krece normalno da bi nakon instalacije posasaveo. Jos nisam nasao nacin da ga popravim u VMware te nisam ni probao 3D aplikaciju.
Skinuo sam VMware image i nece da mi se pokrene. Skinuo sam ga sa 8 na 4 jezgra jer je tu javljao gresku, stisnuo sam Copy umesto Instal kao sto treba i opet nece da se ukljuci.
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.