Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Dugi beep prilikom podizanja sistema
STRANA 1 OD 1
Marijaaaa Dugi beep prilikom podizanja sistema 04.02.2015. 23:03 T60399

status: user
broj poruka: 37

Cao drugari, danas sam uhvatila malo vremena da sredim moj stari komp. Poslednje sto sam znala, a cega sam se setila vezano za taj kompjuter jeste da je hdd formatiran i da je potrebno podici sistem. Uzela sam jednu flesku na kojoj je butabilan win xp sp3 i kada sam pokrenula podizanje sistema sa te fleske kod dela kad bi trebalo da se pojavi `inspecting hardware blabla..` i `press any key` to se ne pojavi a biper pocinje neprestano da pusta beepove koji su kratki. Inace menjala sam i ram memoriju, procesor i nista od toga nije.. Zna li neko sta mogu uciniti da bih pokrenula taj sistem.

p.s fleska je ispravna, posto sam drugarici pre nekoliko dana podigla sistem...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djape7777 Re: Dugi beep prilikom podizanja sistema 04.02.2015. 23:53 #581872

broj poruka: 926
pogledaj ovde

http://www.computerhope.com/beep.htm
::
:: Cao drugari, danas sam uhvatila malo vremena da sredim moj stari komp. Poslednje sto sam znala, a cega sam se setila vezano za taj kompjuter jeste da je hdd formatiran i da je potrebno podici sistem. Uzela sam jednu flesku na kojoj je butabilan win xp sp3 i kada sam pokrenula podizanje sistema sa te fleske kod dela kad bi trebalo da se pojavi `inspecting hardware blabla..` i `press any key` to se ne pojavi a biper pocinje neprestano da pusta beepove koji su kratki. Inace menjala sam i ram memoriju, procesor i nista od toga nije.. Zna li neko sta mogu uciniti da bih pokrenula taj sistem.
:: p.s fleska je ispravna, posto sam drugarici pre nekoliko dana podigla sistem...
vladats @Marija 05.02.2015. 07:24 #581895

broj poruka: 4537

Trebala si da navedes proizvodjaca ploce pa prema toj informaciji da ti odgovorimo.

Ako imas knjizicu od ploce error kodovi odnosno bipovi su ti u njoj.
Ako nemas knjizicu odi na sajt proizvodjaca ploce i skini manual u pdf-u.
Tamo takodje imas error kodove.

Pozdrav.

Marijaaaa ... 05.02.2015. 10:07 #581909

Zaboravila sam da navedem da je u pitanju Asustek T2-PH1. Inace biper, kao sto sam napisala, neprestano ispusta kratke bip signale...
valiant re.. 05.02.2015. 10:40 #581911

broj poruka: 545

Proveri prvo napajanje, nakon toga isljuci hdd, cd rom. Probaj da upalis komp.nakog toga.
Marijaaaa Re: re.. 05.02.2015. 11:10 #581917

Napajanje funkcionise, vrti kulere, pali lampicu na maticnoj ... Fazon je u tome sto ja dobijam sliku na kompu, mislim, ne razumem, kako da pokrenem instalaciju ukoliko izvadim hdd ?

:: Proveri prvo napajanje, nakon toga isljuci hdd, cd rom. Probaj da upalis komp.nakog toga
valiant re.. 05.02.2015. 11:20 #581918

broj poruka: 545

Ok, to sam ti napisao iz razloga da eliminisemo beep-ove. Zbog toga. Znaci ipak dobijes ali beep ne prestaje? Ili prestane kada dobijes sliku?

vladats @Marija 05.02.2015. 11:43 #581921

Izbroj koliko bipova i Dali su svi kratki ili ima prvo jedan dug pa nekoliko kratkih.Od broja bipova zavisi i greska prebroj precizno.
Marijaaaa Re: re.. 05.02.2015. 13:10 #581929

Dakle uredno dobijem pocetnu sliku i uredno pokrenem quick boot i izaberem boot sa fleske i onda biper pocne neprestano da pisti i ne izbacuje mi ono `inspecting hardware...` `press any key` i tako sve dok ga ne restartujem on pisti u istim frekvencijama i vremenskim intervalima.
:: Ok, to sam ti napisao iz razloga da eliminisemo beep-ove. Zbog toga. Znaci ipak dobijes ali beep ne prestaje? Ili prestane kada dobijes sliku
dbqp Re: Re: re.. 05.02.2015. 13:17 #581931

broj poruka: 1368

Jel ti malo zaHebavas ove dobre ljude ovde seko? Vidi ciji/koji bios imas na tom racunaru pa ce ti se ukazati sta je. Probaj preko CDa da instaliras ako nece preko flasha (nije sramota pokusati). Niko ovde nema kristalnu kuglu da provali sta je u tvom mozgu i tom racunaru.

:: Dakle uredno dobijem pocetnu sliku i uredno pokrenem quick boot i izaberem boot sa fleske i onda biper pocne neprestano da pisti i ne izbacuje mi ono `inspecting hardware...` `press any key` i tako sve dok ga ne restartujem on pisti u istim frekvencijama i vremenskim intervalima
:: ::
:: :: Ok, to sam ti napisao iz razloga da eliminisemo beep-ove. Zbog toga. Znaci ipak dobijes ali beep ne prestaje? Ili prestane kada dobijes sliku
djape7777 Re: Re: re.. 05.02.2015. 13:49 #581935

broj poruka: 926

probaj da zamenis tastaturu ja sam se patio tako sa jednim lapom sve radi ali pisti kadasam zamenio tastaturu sve ok

:: Dakle uredno dobijem pocetnu sliku i uredno pokrenem quick boot i izaberem boot sa fleske i onda biper pocne neprestano da pisti i ne izbacuje mi ono `inspecting hardware...` `press any key` i tako sve dok ga ne restartujem on pisti u istim frekvencijama i vremenskim intervalima
:: :: Ok, to sam ti napisao iz razloga da eliminisemo beep-ove. Zbog toga. Znaci ipak dobijes ali beep ne prestaje? Ili prestane kada dobijes sliku
vladats @Marija 05.02.2015. 13:56 #581937

Mozda dolazi do naglog pregrevanja procesora ili graficke kartice pa tako reaguje.Proveri dali kuler lepo stoji na procesoru i dali se obrcu ventilatori na kuleru i grafickoj isto tako proveri napon procesora u Biosu.

peki22 Re... 05.02.2015. 15:55 #581950

broj poruka: 2936
Promeni tastaturu pa probaj ponovo da instaliras XP.

M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100

dbqp FW: 05.02.2015. 18:05 #581982

ma nek samo promeni psihijatra .-)
peki22 Re... 05.02.2015. 18:22 #581983

broj poruka: 2936
Vidis u cemu je razlika izmedju mene i tebe.Ja sam probao da nadjem neko resenje , a ti samo glumis mangupa.Evo prvo pa ce mo traziti dalje:

`OK, I found the problem!!!! Thanks to Tinto Tech - you got me thinking about the keyboard. I put in some search terms, such as `keyboard stuck on boot`, read a few forum messages, one of which said if a key is stuck in the down position, sometimes a continuous beep is heard.

So, I examined all my keys and discovered that one I NEVER use - the zero key on the right-hand keypad (controlled by Numlock) was stuck in the down position. I freed it with a small screwdriver and lo and behold - no more beeping!!!!!!!!!! Just goes to show, sometimes the most niggling problems have a simple solution. Unfortunately, I went and spent £70 on new memory and a GPU fan. However, lesson learned now!!!!`

M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100

codeus ... 05.02.2015. 18:43 #581984

broj poruka: 4054

promeni tastaturu

dbqp Re: Re... 05.02.2015. 19:05 #581987

Drugarica novopecena forumasica je sa tolikom dozom `sve znam jbt i sve mi je jasno (ali ipak nista nije)` pustila temu gde smo mi umesto nje samo trebali da odradimo googleing... Zato sam joj i preporucio da promeni psihijatra a sada joj sugerisem da promeni i profesiju odnosno hobi, makar dok se jos malo ne priuci. A to za tastaturu je i mene frapiralo, naravno da ce beeper neprekidno da urla ako se neki taster drzi nonstop ili je `stuck` kako je vise kolega zakljucilo. U svakom slucaju tema podseca na Zonu sumraka :)
Marijaaaa .. 09.02.2015. 00:44 #582448

Ne znam sto se drugar dbgp duri i brusi ovde ?
Ja sam lepo postavila pitanje koji su potencijalni razlozi za pojavljivanjem dugog i neprekidnog bip signala prilikom ustekivanja fleske u usb port i butovanja sa istog.
Mada, druga molim da vise ne pokusava da me savetuje, jer mu to ocigledno ne ide od ruke.

A ja da se vratim temi, naime, uspela sam da podignem sistem ali preko CD-a, preko fleske iz nekog razloga nije htelo, i ne`m pojma zbog cega.
Ali javio se drugi problem, danas kada sam instalirala drajvere za maticnu, desilo mi se to da mi usb port uopste ne funkcionise, dakle kada ustekam bilo koji usb ulaz u njega, ne izlazi mi `new hardware` i sl. pa sam se odmah zapitala kako to da mi prepozna u biosu, a da mi ne prepozna nakon dizanja sistema. Otisla sam u device manager i videla sledecu sliku http://www.dodaj.rs/f/7/4y/3KxgSQds/untitled.jpg , dakle neki Multifunction device mi pokazuje kao da je bez drajvera, i nikako ne uspevam da provalim o cemu se radi, kapiram da mozda ima neke veze sa Usb portovima ?
Nakon toga sam skinula drivermax i uradila jedan scan drajvera koji su mi potrebni, i videla sam da mi fale ova dva drajvera, http://www.dodaj.rs/f/1P/XF/1Qu69UNz/ovo.jpg a u device manager-u mi pokazuje da mi je ovaj `Via OHCI blablabla` aktiviran i u funkciji. (Inace, da ne bude zabune, u medjuvremenu sam instalirala drajvere za zvuk, da ne pomislite da sam zaboravila ili slicno). Pa mi sad nista nije jasno, zbog cega mi OS ne prepoznaje usb portove, ovo mi se nikad nije desavalo, pa kad sam vec pokrenula ovu temu, da ne davim sa temama po forumu, i da iskoristim priliku ovde da pitam FORUMASE KOJI NISU NADOBUDNI.

Hvala vam drugari :))
Kutalion crni kuta... 09.02.2015. 01:17 #582457

broj poruka: 2480
Hteo sam da odgovorim ozbiljno, ali onda sam procitao P.S. i digao ruke. Pogani mozak, pogani.

i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker

Gare87 ako je vec podignut OS 09.02.2015. 01:59 #582465

broj poruka: 4709
Nadjes na zvanicnom sajtu za maticnu plocu sve drivere, skines, instaliras sve...ako ne mozes da se snadjes, pozoves nekog drugara ko se razume u PC na kaficu(mozete samo kafu da popijete bez problema .) ) i on ti sve to instalira a ti zapamtis kako sve treba!

AMD Phenom II 960T 3.5Ghz
MSI 870S-C45
Patriot 2GB DDR3 1600MHz
Kingston 4GB DDR3 1600Mhz
WD10EARS 1TB
WD1003FZEX 1TB
Sapphire 7870 Ghz Edition 2GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 8.1 RTM 9600 64-bit

gilopile ... 09.02.2015. 02:18 #582469

broj poruka: 9459
Mariajana,, cek, da li ja ne vidim ili nisi napisala model maticne ploce?

Stvarno cudno sto se USB-a tice. Do sada nisam video taj problem da ne moze da nadje drajvere za USB koji su `najstandardniji`.

Po meni, moze biti 2 stvari koje te muce...

Ili je chipset/USB kontroler bacio kasiku ili si nabasala na neku krs verziju OS-a, i jos jedna stvar 3., mozda ti je citac ( CD/DVD ) zabagovao, ili 4. stvar, mozda je RAM memeorija napravila par gresaka pri instalaciji OS-a.

Za pocetak, pokusaj sa drugim instalacionim winCD-om, drugim DVD/CD dive-om, te ostavi samo jedan modul RAM memorije i podigni OS. 79.9% ces resiti problem.

Ako se isto desava ( ne prijavljuje USB ), onda imas problem. U BIOS-u DISABLE USB, ubaci PCI - USB karticu i to ti je to. Radice to sve lepo dok ploca totalno ne otegne papke, jbg :(

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

Marijaaaa .. 09.02.2015. 02:59 #582472

Maticna ploca je ASUStek T2PH1-P5G6T..

Pokusacu da otklonim jedan RAM modul, pa tako da probam. Nego, ne znam sta bi moglo da bude ovo u vezi `Multifunction device`, kakva je to misterija ?

Hvala puno na pomoci, probacu pa javljam rezultate.
liman Skines DriverPackSolution i on ti sve instalira, 09.02.2015. 07:32 #582478

broj poruka: 812
ili instalacioni CD-DVD koji se dobija uz maticnu!

Turbofolk will die very soon...!

Marijaaaa ... 09.02.2015. 10:17 #582495

Davno sam ja kupila ovaj kompjuter, ko zna gde su drajveri...
A ne mogu da ih nadjem na netu.
gatekeeper re 09.02.2015. 10:48 #582497

broj poruka: 511

Sajt od proizvodjaca http://tinyurl.com/ke4g4xx .Izaberes samo sistem Xp, u download seckciji izaberes driver, pa kliknes na `Global` link za download

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs