Planiram preći na ovaj operativni sistem ali sam totalni početnik u vezi Linuxa, zanima me sledeće: 1. koje verzija jer koliko sam video ima ih gomila je dobra za početnika, (bacite link, ako ne krsi nova pravila) 2.naravno i da li je podržan rad Adobe paketa i Solidworksa u Linuxu, i da li se može nekako pokrenitu iz linuxa ( čuo sam za neki program koji omogućava da se neke aplikacije pokrenu kao iz Win okruženja) 3. koliko je sada razvijena Linux zajednica kod nas, jer pre 5-6 godina kada sam prvi put planirao da krenem put Linuxa i nije nešto bila...
1. Ubuntu, Linux Mint... 2. Kroz Wine 3. Gorepomenute distribucije imaju solidno razvijene zajednice. Na primer: http://forum.ubuntu-rs.org/index.php .
Pozz
******************************** iMac 27` (late 2012) 3.2GHz quad-core Intel Core i5 processor 8GB of 1600MHz DDR3 memory NVIDIA GeForce GTX 675MX with 1GB of GDDR5 memory 1TB Fusion Drive Mac OS X Yosemite 10.10.2
Posto mi je do sad chrome sam cuvao sve bookmarke i passworde, na novom sistemu pri prvom pokretanju chroma ukucam svoj nalog i on mi sve ucita kao sto je bilo i ranije, da li ce biti sve opet sacuvano bez obzira sto je Linux ? ( mozda malo glupo pitanje) posto mi se ne da rucno prekucavati u TXT sve stranice i sifre....
:: Planiram preći na ovaj operativni sistem ali sam totalni početnik u vezi Linuxa, zanima me sledeće :: 1. koje verzija jer koliko sam video ima ih gomila je dobra za početnika, (bacite link, ako :: ne krsi nova pravila :: 2.naravno i da li je podržan rad Adobe paketa i Solidworksa u Linuxu, i da li se mož :: nekako pokrenitu iz linuxa ( čuo sam za neki program koji omogućava da se neke :: aplikacije pokrenu kao iz Win okruženja :: 3. koliko je sada razvijena Linux zajednica kod nas, jer pre 5-6 godina kada sam prvi put planirao da krenem put Linuxa i nije nešto bila.. :: :: :: Sve je na nama, da li pobednik ili gubitnik... ::
Na kraju odabrah Bubuntu kao što već rekoh, malo mi trebalo da namestim mrežu ali sad gura, sreća pa imam pored sebe desktop pa na njemu kad sta zakaže guglam pa onda ispravljam na lapu... sve u svemu osveženje u odnosu na Win i na pravi utisak nekako mi je lepši tj lepše grafičko okruženje mada je to subjektivno mišljenje...
Kako misliš iso slike? Imaš verziju za CD i verziju za USB, za CD skidaš .iso, za USB imaš zip sa tekstualnim uputstvom kako da napraviš butabilan flash: 1) Extract the contents of ZIP archive to your USB drive. If you are using Windows, you will get for example E:\slax\ You probably already did this, just make sure you extracted the archive to your USB drive and not to your local harddisk.
2) Now navigate to directory /slax/boot/ on your USB drive. In Windows, it will be E:\slax\boot\ for example. Use explorer or any other file manager for this task.
3) While you`re in the boot directory, locate file bootinst.bat Run it by doubleclicking it. It will setup your USB to boot.
- That`s it. Your USB device is now ready to boot slax. - You can safely delete this file (slax.txt), it`s not needed.
:: Za markovica-pitanje .kako se startuje ovaj slax,nije u obliku iso slike :: ::
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.