Puštanje filma preko hdmi na TV (kako isključiti monitor)?
STRANA 1 OD 1
SPAKLIEY
Puštanje filma preko hdmi na TV (kako isključiti monitor)?
01.02.2015. 00:13
T60361
status: user broj poruka: 239
Pozdrav, kao što naslov kaže, ovako puštam filmove i sve fino funkcioniše, samo što ne znam `elegantan način` da isključim monitor? Uvek moram da ga na prekidač isključim, ali samo se ponadao da postoji neka softverska varijanta ( a samim tim i prečica na tastaturi) Probao sam preko podešavanja rezolucije u Win 7, i imam samo opciju da isključim i jedan i drugi.
Dakle, jel može ovo preko tastera na tastaturi da se isključi (pustim film na monitoru, jedan klik, monitor se gasi i sednem u fotelju)? neko ko pušta filmove na ovaj način verovatno zna. Hvala
Kada gledam filmove ili igram igre na velikom ekranu.
Posto mi je tv uvek ugasen ili je u usb modu kada ga ne koristim za gore navedeno, a extended desktop mi je malo prevelik sa tv-om, postavio sam tv za primarni monitor a monitor za sekundarni i potom sam ga disejblovao, tako da kada je tv ugasen ili je u usb modu komp ga ne detektuje i monitor mi je jedino aktivan i vidjen je kao primarni ekran. Kada ukljucim tv, ili mu stavim source na hdmi, monitor se gasi i tv je primarni monitor, a zvuk mogu da biram da li ce ici preko zvucnika povezanih na komp ilipreko samog tv-a. Cim ugasim tv monitor se pali i sve se vraca kako je bilo.
1. http://www.nirsoft.net/utils/nircmd.zip 2. klik na nircmd.exe i kopirace se u c:windows folder 3. dodaj ovo pri kreiranju `new shortcut` na desktop-u C:\Windows\nircmd.exe cmdwait 1000 monitor off
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
To automatsko gašenje posle 1 minuta neće da ide, jer nešto ka sprečava da se ugasi (verovatno neki proces što imam u pozadini tipa Webroot, Autohotkey,fraps itd).
Ovaj ručni metod radi doduše. Ali kada ugasim monitor i TV mi postane crn, on doslovno oponaša monitor(duplicate opcija)?
Jbg. Onda ti ne preostaje nista, nego da se pruzis do `power` dugmenceta na monitoru ili ako si se vec zavalio u fotelju, zamolis nekoga od ukucana da ti to odradi :D
Stvarno nemam ideju kako da odradis.
Ja sam, garantovano, jedini na forumu, kome to dugme ne radi :D
Pre par meseci, prilikom rastavljanja mi pukla plocica gde se nalaze tasteri i power dugme ne reaguje, a mrzi me opet da rasklapam da prelemim :) Kada je ugasen komp, on je u SB i nema problema prilikom startanja se i sam upali...
Dobro mi je dosla ova tema da se pozabavim ovim problemom, mada ga nesto i ne gasim, jer je podesen na nekih 10 min da se sam zagasi...
Na stranu lenjost, nego sistem koji ne da monitoru da se isključi verovatno ne da još nečemu još nešto. To treba očistiti/pročistiti/obrisati/neutralisati/eksterminisati.
Ahem, prekidač na monitoru radi tj na dugme sve može (to je potvrdio i čovek iznad). Znači pustiš film, isključi monitor, odgledaj film na HDTV, i posle uključi monitor.
Ne vidim šta je problem u elegantnim rešenjima. Ne vidim šta imam da neutrališem, kad niko i ne zna kako bi rešio problem. To što neće sam da se ugasi mi znači ko lanjski sneg (ja sam taj koji upravalja a ne sistem).
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.