Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Puštanje filma preko hdmi na TV (kako isključiti monitor)?
STRANA 1 OD 1
SPAKLIEY Puštanje filma preko hdmi na TV (kako isključiti monitor)? 01.02.2015. 00:13 T60361

status: user
broj poruka: 239
Pozdrav,
kao što naslov kaže, ovako puštam filmove i sve fino funkcioniše, samo što ne znam `elegantan način` da isključim monitor?
Uvek moram da ga na prekidač isključim, ali samo se ponadao da postoji neka softverska varijanta ( a samim tim i prečica na tastaturi)
Probao sam preko podešavanja rezolucije u Win 7, i imam samo opciju da isključim i jedan i drugi.

Dakle, jel može ovo preko tastera na tastaturi da se isključi (pustim film na monitoru, jedan klik, monitor se gasi i sednem u fotelju)? neko ko pušta filmove na ovaj način verovatno zna.
Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
harry87 re 01.02.2015. 00:21 #581357

broj poruka: 853
Win dugme na tastaturi + P, i tu stavi projector only, to je ovako na brzinu, sad da li ima neko drugo resenje ne znam.

Pozdrav

MB Asus P5Q deluxe/XEON E5450 @ 3.0Ghz+CM TX3 noctua/4x2GB Kingston HyperX Black Edition/ Sapphire 7850/WD Black 500gb/Thermaltake V6/ViewSonic 22`/Altec Lansing VS4621

SPAKLIEY Probao sam upravo.. 01.02.2015. 00:29 #581358

Ali neće. Ekran na TV bude crn (pokazuje da nema signala dok monitor normalno radi).
Jedino `duplicate` opcija radi kako treba.

JovanZ evo kako sam ja to resio 01.02.2015. 03:02 #581362

broj poruka: 3008
Kada gledam filmove ili igram igre na velikom ekranu.

Posto mi je tv uvek ugasen ili je u usb modu kada ga ne koristim za gore navedeno, a extended desktop mi je malo prevelik sa tv-om, postavio sam tv za primarni monitor a monitor za sekundarni i potom sam ga disejblovao, tako da kada je tv ugasen ili je u usb modu komp ga ne detektuje i monitor mi je jedino aktivan i vidjen je kao primarni ekran. Kada ukljucim tv, ili mu stavim source na hdmi, monitor se gasi i tv je primarni monitor, a zvuk mogu da biram da li ce ici preko zvucnika povezanih na komp ilipreko samog tv-a. Cim ugasim tv monitor se pali i sve se vraca kako je bilo.

alrad 01.02.2015. 10:12 #581373

broj poruka: 4839

Control Panel, Power Options, Turn off monitor after 1 min?

gilopile ... 01.02.2015. 12:27 #581384

broj poruka: 9459
Dobar je ovaj Alradovov predlog. Ako te mrzi i taj 1 min da cekas, onda ovo za shortcut i odmah se gasi monitor. Pali se na pomeranje misa...

http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/create-a-shortcut-or-hotkey-to-turn-off-the-monitor/

Evo, da ti bude lakse...Skines

1. http://www.nirsoft.net/utils/nircmd.zip
2. klik na nircmd.exe i kopirace se u c:windows folder
3. dodaj ovo pri kreiranju `new shortcut` na desktop-u
C:\Windows\nircmd.exe cmdwait 1000 monitor off

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

SPAKLIEY Hvala na odg.. 01.02.2015. 13:11 #581389

To automatsko gašenje posle 1 minuta neće da ide, jer nešto ka sprečava da se ugasi (verovatno neki proces što imam u pozadini tipa Webroot, Autohotkey,fraps itd).

Ovaj ručni metod radi doduše. Ali kada ugasim monitor i TV mi postane crn, on doslovno oponaša monitor(duplicate opcija)?

gilopile ... 01.02.2015. 13:18 #581391

Jbg. Onda ti ne preostaje nista, nego da se pruzis do `power` dugmenceta na monitoru ili ako si se vec zavalio u fotelju, zamolis nekoga od ukucana da ti to odradi :D

Stvarno nemam ideju kako da odradis.

pastirko da da 01.02.2015. 13:49 #581396

broj poruka: 242

Power dugme na monitoru resava 100% problem. ja ga koristim zadnjih 5 godna i nije mu nista.
gilopile LOL 01.02.2015. 13:53 #581399

Ja sam, garantovano, jedini na forumu, kome to dugme ne radi :D

Pre par meseci, prilikom rastavljanja mi pukla plocica gde se nalaze tasteri i power dugme ne reaguje, a mrzi me opet da rasklapam da prelemim :) Kada je ugasen komp, on je u SB i nema problema prilikom startanja se i sam upali...

Dobro mi je dosla ova tema da se pozabavim ovim problemom, mada ga nesto i ne gasim, jer je podesen na nekih 10 min da se sam zagasi...

alrad 01.02.2015. 15:01 #581406

broj poruka: 4839

Na stranu lenjost, nego sistem koji ne da monitoru da se isključi verovatno ne da još nečemu još nešto.
To treba očistiti/pročistiti/obrisati/neutralisati/eksterminisati.

SPAKLIEY Sad sam još i lenj.. 01.02.2015. 15:15 #581408

Ahem, prekidač na monitoru radi tj na dugme sve može (to je potvrdio i čovek iznad). Znači pustiš film, isključi monitor, odgledaj film na HDTV, i posle uključi monitor.

Ne vidim šta je problem u elegantnim rešenjima. Ne vidim šta imam da neutrališem, kad niko i ne zna kako bi rešio problem. To što neće sam da se ugasi mi znači ko lanjski sneg (ja sam taj koji upravalja a ne sistem).

athlon87 re 02.02.2015. 13:59 #581535

broj poruka: 1133
Nemoj da korisit duplicate, nego extend taj tv, i onda imas opciju da prikaze samo sliku na tv, i monitor se odmah gasi

AMD Phenom II 955 & OCZ Vendeta2
MSI 870-G54 & 8GB DD3 1600Mhz Kingston HyperX
MSI TWIN FROZR NVIDIA GTX660 2gb
1TB WD
Chieftec 700W CFT-14CS
CM-Elite 430
http://svepo500.com/

SPAKLIEY Hvala na pomoći.. 02.02.2015. 15:13 #581541

Al ispade da je glupi prekidač, najbrže i najefikasnije rešenje.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs