Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
error: attempt to read or write outside of disk `hd0
STRANA 1 OD 1
gang1978 error: attempt to read or write outside of disk `hd0 22.12.2014. 21:29 T59941

status: user
broj poruka: 1661
Imam instaliran win 7 ultimate 64-bit, danas sam instalirao na drugi disk ubuntu 14.04 i kad uplaim komp izadje mi opcija da biram koji cu sistem i na bilo koji da kliknem pojavi mi se ovo gore sto sam napisao

ispod toga jos pise:

Press any key to continue..._

kad kliknem dalje normalno podigne bilo koji od dva sistema...probao sam da nadjem na netu resenje ali nista od ponudjenog nije resilo problem.

o cemu se ovde radi uopste mi nije jasno...proveravao sam hdd-ove da nemaju slucajno bad sectore - sve ok
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Shomiman error ... 22.12.2014. 23:49 #575871

broj poruka: 1187
http://skr.rs/2Kq

gang1978 resen problem 95% 23.12.2014. 18:46 #575946

broj poruka: 1661

mada imam jos neka sranja koja mi se ne svidjaju.

morao sam da napravim posebnu particiju za linuxov boot loader na istom disku na kojem je particionisan i kasnije instaliran

znaci

primarna particija

/boot

pa onda glavna

/
pa onda

swap

pa onda

/home

mada sam onda posle podizanja sistema na windowsu pomocu easy bcd-a morao da dodam

boot loader od linuxa pored postojeceg od win 7-ce

e sad nervira me to sto kad u boot meniju izaberem linux izadje ona ubuntu pozadina ali se onda posle 5 sec. ugasi monitor i onda nakon 10 sekundi se opet vrati u onaj deo menija u kojem trazi sifru (ako je imate)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs