Muke,muke,muke. Sad cu da opalim malo duzi post,brace yourself : Problem je sledeci,zelim matorom da osposobim PC koji sam ja koristio kada nisam bio kod kuce. PC je radio na dan kad sam ga doneo (nazad u rodni kraj) i ostavio po strani posto sam presao na svoj,licni,kucni,bolji komp. Danas odlucim da dam caletu `putujuci` pc jer ga keva mraci sa Grandom,nebitno u prici totalno. Elem, posto sam formatirao HDD jer sam ga koristio na kucnom PC-u,prvi korak je da se instalira sys. Krenem ja u instalaciju XP-a,dodjem do trenutka kada treba da krene instalaciju i tu krece picvajz.Prvo pojavljuje se `Setup cannot copy the file : %nekifajl`. Ok,krenem ja google,kazu ljudi menjaj u biosu AHCI < IDE. Odem u bios,stoji na IDE,vec. Potom sam primetio da me pita sledece slika : (http://goo.gl/oryzGq) , primeticete da pise C:partition 1. Kada odaberem opciju,ide sledeci screen (http://goo.gl/6PGfL0), gde mi govori kako je moguce da postoji prethodna verzija wina blabla,a formatiran HDD. Primeticete,stoji A\ Windows. Da li je to mozda oznaka za particiju ili nije,ne znam,zapalo mi za oko. Sledeca stvar je ESC i ovaj screen (http://goo.gl/ocWJgI) gde ja treba kao da menjam folder,medjutim ne mogu da ukucam dvotacku (tipa C:\Windows). Kad upisem C\Windows, on izbaci ponovo `Setup cannot jebemtidecu`. Citao sam po netu,kazu ljudi RAM,ja imam 3 sticka RAM-a. 1+1+1 i ne zeli da digne sa bilo kojom drugom kombinacijom osim 1gb u slotu broj 3. Da li je mozda ploca? Plocu sam kupio pre 6 meseci,doduse polovnu al jbmli ga. E sad,info Win pokusavam da butujem sa USB-a,odradjeno WinToFlash-om. Ploca . K9 Neo V2 Usb milion puta formatiran,razne kombinacije pokusane sa WinToFlashom,tri verzije XP probane,svaka isto reaguje,dva razlicita (ispravna) harda probana. Ima neko neku ideju ? TL.DR : sere windows,sta dalje?
Mozda glup predlog ali, jel si probao da ubacis fles u neki port na zadnjem panelu? Imao sam slicne probleme ali stvarno ne mogu da se setim kako sam uspeo da resim tacno.Znam da sam se par puta zeznuo i nisam mogao da instaliram OS kad je fleska ubacena na prednji panel.
Taman sam mislio nesto, ali kad sam procitao da si probao vise HDD-ova i da je isti problem, nije mi sada nista jasno. Odakle taj A:/? Hmmm.
Odradi CLR CMOS i disable floppy u BIOS-u i ako ga imas u kucistu, pocupaj ga i zafrljaci. Ne verujem da je u njemu problem, ali svega sam se nagledao, pa ko zna...
Obrisi tu particiju c:, pa kreiraj ponovo jednu iz te instalacije.
Ako nece, sa HBCD imas alata za particionisanje pa pokusaj da obrises particiju sa tog HDD-a, kreiras koliko treba, postavi 1. C: kao primary/active i pokusaj ponovo.
I za kraj, zameni SATA/ATA ( koji vec HDD koristis ) kabel i probaj da ga bocnes u drugi konektor na ploci, jer je mozda on pravi problem, pa zbuni instalaciju....
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
@Night, na zadnjem panelu se i desava sve ovo,mada probao sam sve portove,pre otvaranja teme :( @pile I ja sam kontao floppy,dizejblovao ga u biosu,fizicki ni ne postoji.SATA je hdd,sve portove probao,takodje pre otvaranja teme :( Probacu da ustekam HDD na ovaj PC pa da ga ovde isparticionisem (nisam siguran da li uopste postoji ova rec lel) pomocu windowsa u storage manageru,mada sam ga tu i formatirao pre stavljanja u ovaj supacki izbagovani PC. Ili mozda pomocu nekog softw. lakse?
Icepi ga sa MiniTool Partition Wizard. Prvo obrisi sve particije pa tek onda napravi jednu ili vise. Obavezno c: - primary + modify/set active pa probaj.
:: No problemo :: :: Icepi ga sa MiniTool Partition Wizard. Prvo obrisi sve particije pa tek onda napravi jednu ili vise. Obavezno c: - primary + modify/set active pa probaj :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
e sad, imao sam neke slicne probleme kada sam instalirao win sa flesa koji je pred crkavanjem, mislim na to da ne moze da kopira fajlove, mozda bezveze ali probaj da instaliras sa drugog flesa. A i to sto te memorija zeza malo smrdi, da nije neka vlaga bila ili da je neko slucajno srusio/sutnuo kuciste?
1. Nije A \Windows oznaka drajva vec `a` kao neodredjeni clan u engleskom jeziku.
2.Na slici gde ti pokazuje particiju formatiraj je iz instalacije kao quick ( prva opcija )
3.Na slici gde upisujes folder instalacije, ne upisujes drajv gde se instalira jer si vec na predhodnom ekranu izabrao drajv ( C: Partition 1 ) tako da ti trazi samo ime a ne celu putanju, jer drajv vec zna on je C:. Znaci treab da upises npr. /winXP i on ce instalirati na C:\winXP
`Setup cannot copy the file : %nekifajl` greska se javlja kada je neispravan ram, probaj instalaciju sa 1 ram stikom u koji si pouzdano siguran da radi.
Mozes da probas i da obrises particiju u windows instalaciji pa da iz iste kreiras novu pa da nju formatiras sa quick pa probaj onda, mada tu ti ram pravi najvece probleme, manja sansa je da HDD ima bad sektore i da oni prave prboleme.
Posto ti ne treba prethodni windows, onda ne ides Esc vec brisanje particije.Znaci press L pa posle D i onda ides opcija ntfs (quick) i krece instalacija sama. Kakavi folderi kakvi C:\Windows-i.....toga nema ako ides ovako
Meni je promaklo u tvom prvom postu da si pokusavao SAMO preko USB da podignes OS.
Nabavljaj CD drajv, sto kaze VMARC, pa butkaj instalaciju sa CD-a ili ako to nije trenutno moguce, napravi flesku preko http://www.winsetupfromusb.com/downloads/ pa probaj.
Ma batali to žongliranje sa memorijama skini lepo memtest i odradi 3 kruga i ako nema greške traži problem na drugoj strani. Jedan krug nikako nije dovoljan, greške se ponekad pojave tek u drugom krugu, zato odradi i treći da budeš 100% siguran. Mada pre toga bi lično probao sa drugim diskom, ne usb-om već baš diskom ali nekim za koji znam da 100% radi posao.
Ohai guys, Da krenemo, :: Promeni SATA kabl. > Promenio tri komada pre otvaranja teme. : :: win sa flesa koji je pred crkavanjem > kupio sam USB pre dva-tri meseca,ganc nov u pobedipobedi,gotovo sam siguran u ispravnost istog : :: Na slici gde ti pokazuje particiju formatiraj je iz instalacije kao quick ( prva opcija ) > sve kombinacije iz tog skrina sam probao,krajnji rezultat je uvek `Setup cannot shklj` : :: @VMARC Pokreni instalaciju XPa sa CDa > E tu sam usr`o motku. Smatrajuci da je CD medij kojem je vreme proslo,poklonio sam CD rom prijatelju. Kapirao sam imam USB,imam onaj memorycard reader sa zilion slotova za kartice,dva HDD-a koja bleje i uskacu kad treba storage. *ebo me dan kad sam se pravio pametan i prosipao filozofiju kako je CD sa VHS-om u korpi.. :: Znaci press L pa posle D i onda ides opcija ntfs (quick) i krece instalacija sama. > Ne menja krajnji isho :: Nabavljaj CD drajv, sto kaze VMARC, pa butkaj instalaciju sa CD-a ili ako to nije trenutno moguce, napravi flesku preko http://www.winsetupfromusb.com/downloads/ pa probaj. > E ovo je umalo proradilo. Dosao je do instalacije,krenuo i prosao instalaciju sa `samo` 3 `setup cannot...`,posle restarta,kad treba da krene drugi deo instalacije i boot sa HDD dobijem `Error loading operating system`, he fucking he :: Smrdi mi na neispravnu memoriju ili nekombatibilnost memorija u slotovima... > Samo jedan slot koristim i jedan stick od pocetka problema. Tj,probao sam sve slotove i sva tri sticka u raznim kombinacijama,nijedna nije dala zeljen rezultat :: skini lepo memtest i odradi 3 kruga > Odradio 3 kruga,nema greske
Pasmajku.. No,pomerio se sa mrtve tacke sa @gilopile predlogom,ne gubim jos nadu,ima da mu nadjem bag pa makar ga razbio u paramparchad. Drugari,prvo : hvala vam na predlozima i cimanju, drugo : ako nekome jos nesto padne na pamet,koliko god silly bilo,ja cu bez problema probati jer sam svoje trikove iz rukava istresao jos pre otvaranja teme. Hvala jos jednom.
Samo da javim i zakljucim temu,pozajmio sam CD rom od drugara i instalirao Win7 (nisam imao XP cd pri ruci) i sve je proslo smooth as fuck. S` toga,kanda je USB bio sjebex ili stajaznam... U svakom slucaju, hvala :) Do sledeceg problema ~
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.