Ustadoh jutros i htedoh da upalim komp pre posla da prebacim nesto na flash, kad ono neće, pali se startup repair. Vrti se par minuta, kliknem finish, restartuje se komp i ponovo isto. Restartujem na dugme, kliknem start win normally (7 x64), opet isto. Jedino što sam još primetio je smanjena rezolucija i to je sve. Molim za neki savet, odakle da krenem kad se vratim kući (da li je win, hhd ili nešto treće), visi mi nad glavom sad.... GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 675W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
Pa prvo probaj sa reinstalacijom win-a. Ja licno nisam do sad jos video da win7 iz cista mira nece da bootuje zbog software-skog problema, posebno kod naprednih korisnika koji vode racuna o sistemu. Nekoliko puta kad sam naleteo na taj slucaj bio je hdd, ali ne bih da malerisem, probaj reinstall i test hdd-a.
Baš sa sinoć pomislio kako komp radi bez greške 4 godine...i eto. Da testiram hdd breko bios utilityja, hirens ili nešto treće? GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 675W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
Meni se desilo to isto nedavno. Nije ti problem do hardvera. Prodao sam sve živo da ga vratim u život i nije uspelo. Jedino čista instalacija Windowsa `pomaže`. Da napomenem da mi se ovo desilo iz čista mira. Nije ništa instalirano niti menjano minimum 6 meseci, a i retko kad ga koristim pored OSX-a.
Kad dodjes kuci, nemoj da kliknes na finish vec pogleda izvestaj, sta je popravio ili pokusao da popravi a nije uspeo.
Uglavnom na win7 hoce da se zabrljavi boot sektor na hdd resava se tako sto se bootuje sa instalacionog DVD repair, mada ne mora i to da bude problem ali uglavnom jeste ( imas pretpostavljam piratsku verziju ).Mozes da probas i da startujes safe mod pre startup repair-a.
Baci ovde izvesta koje greske je nasao startup repair, krajnje resenje je reinstalacija sistema i to bas ako mora.
Repair je našao sledeće: D:/windows/system32/drivers/sfsync02.sys is corrupt system files integrity check and repair: Failed Error code: 0x490 Čudno je što je stajalo da je Win7 na D particiji, iako je na C Uradio sys restore i ok je za sad. Šta bi moglo da bude? GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 675W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
Jesi li mozda nedavno vadio taj HDD iz kompa da recimo preneses podatke na drugi komp?
:: Repair je našao sledeće: D:/windows/system32/drivers/sfsync02.sys is corrup :: system files integrity check and repair: Failed Error code: 0x49 :: Čudno je što je stajalo da je Win7 na D particiji, iako je na :: Uradio sys restore i ok je za sad. Šta bi moglo da bude :: GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 675W, CM Gladiator 600, Dell S2340L.. :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: ::
`Problem Cause: I installed the game `World Racing 2`, which uses a copy protection driver that is not compatible with Windows 7. The files `sfsync02.sys` and `sfvfs02.sys` are no windows system files, but files of this copy protection driver. When starting windows tries to load it and fails. `
znaci instalirao si ili neku piratsku igru koja ima starforce zastitu i win je posle redovne provere fajlova detektovo da drajver za starforce niije lepo instaliran i pocne da brljavi ( tj. da nije original ) taj drajver postaje deo sistema kad se instalira.
StarForce zastita je mnogo dobro uradjena ali pravi velike probleme tako da su distributeri igara prekinuli da ih implementiraju kao zastitu od piraterije, ali neke igre i programi ih jos uvek imaju u sebi.
:: Repair je našao sledeće: D:/windows/system32/drivers/sfsync02.sys is corrup :: system files integrity check and repair: Failed Error code: 0x49 :: Čudno je što je stajalo da je Win7 na D particiji, iako je na :: Uradio sys restore i ok je za sad. Šta bi moglo da bude :: GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 675W, CM Gladiator 600, Dell S2340L.. :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: ::
Instalirao sam sinoć World Racing, da se podsetim :) biće da je to, strašno..... Uz to i Payday The Heist ali ne bi trebalo da je to problem... GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 675W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
Koliko se secam, pre ihahaj godina ovaj SF je jeo gowna
19.10.2014. 02:20
status: user broj poruka: 10999
na milionima kompova - radilo se o zastiti od presnimavanja sa CD/DVD optike na hard, ili tako nesto, ali se kolateralna steta ogledala u otkazivanju ATA/ATAPI drajvera...
Smradovi poput UbiSoft-a (Ubij Softvera!) koristili su ga za svoje igre, dok nije provaljen ....
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.