Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Win 8.1 na laptopu
STRANA 1 OD 1
casper Win 8.1 na laptopu 09.10.2014. 10:15 T59199

status: user
broj poruka: 235
U pitanju su dva nova laptopa Acer E1-532 i HP 250 G2 modeli i instalacija ovog sistema (win 8.1) na njima, stalno mi izbacuje na 88% ili 90% instalacije ovu gresku:

http://s28.postimg.org/on9xigp8t/IMG_3094.jpg

Probao sam razlicite verzije sistema 8.1 64bit-nog (Pro, Core, Enterprise sa integrisanom KMS aktivacijom i bez), verzije iz Juna, Marta, razlicite diskove, podesavanja u Biosu su u redu.
Verzija 8.0 (64bit) prolazi bez problema.

U cemu je ovde problem, ja pravim negde greske ili...

hvala unapred,
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
valiant re... 09.10.2014. 12:14 #566587

broj poruka: 545

Kako instaliras sa cd-rom ili boot usb? Da li si probao hoce li proci win 7 instalacija, imas drajvere i za njega na zvanicnom sajtu. Probaj.

casper re 09.10.2014. 12:24 #566590

Instalacija je sa razlicitih butabilnih DVD-a, razlicite izdate verzije 64bit (u razmaku 3 meseca, sa aktivatorom i bez njega) sa proverenog sajta. Ali uvek stane kod procenata 87-90% i izbaci istu poruku, probao sa externog DVD-a takodje isto.
Win 8.0 prolazi, kao i 7-ca 64bit-na na oba laptopa, a za verziju 8.1 je ista poruka za oba laptopa.

-ShonE- Re 09.10.2014. 12:44 #566593

broj poruka: 3529
Koliko znam, verzija 8.1 postoji u dve verzije i to kao upgrade i clean, ova prva je za upgrade sa postojeceg sistema, recimo win8 ili win7, a ova druga je za clean instalaciju, pa ne bi bilo lose da i to proveris. A posto kazes da si probao vise verzija, obrati paznju, ako si recimo skidao sa zaliva ili slicnih sajtova, sta pise u `descriptionu`, obicno napisu koja verzija je u pitanju.
Ova greska, error code 0xC0000005, je najcesce, bar koliko vidim po netu, upravo zbog pokusaja da se instalira pogresna verzija.

Licno nisam instalirao niti jedan 8.1 pa ne mogu da tvrdim sve ovo, ali do informacija sam dosao na netu. .)
Ako neko zna vise i preciznije nek me ispravi.

EDIT:
Sad videh da ima i jos jedno resenje za ovu gresku a to je da skines Windows 7 USB/DVD Download Tool i probas sa njim, da od tvog .ISO fajla napravis novu instalaciju gde ce ovaj software da se pobrine za sve. Mozes da biras oces li na DVD ili na USB da ti napravi i pripremi instalaciju odakle ces kasnije na komp. Mnogi sa istom tvojom greskom, su na ovaj nacin resili problem, pa probaj i ti. .)
http://www.microsoftstore.com/store/msusa/html/pbPage.Help_Win7_usbdvd_dwnTool
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
casper re 09.10.2014. 12:57 #566596

Skidano je sa `p.rt.s-a` i to verzije koje u sebi pri instalaciji nude izbor verzije (core,pro, enterprise, N, VL sa KMS aktivacijom ili bez), probao i `untouched` verziju i isto dodje instalacija do 90% i tras.

Dejzan Re: Win 8.1 na laptopu 09.10.2014. 18:55 #566695

broj poruka: 3730
Hoce taj original druze.Imao sam ja Acer Aspire Z neznam tacno oznaku .Zasticen mu bios bio i samo je hteo win Vistu i nista drugo. Odneo sam ga u servis i sredise ga .
Probaj u nekom servisu da se raspitas.Acer ,Asus su perjanica MS i ne vole pirate .
Probaj xp da turis ako ti se i tu desi ista stvar Bios mora da se otkljuca.

Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212
Motherboard Asus Maximus Hero 6
GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC
SSD 128 Samsung Evo Pro
Memory Kingston HyperX 2400 Mhz
LC power Archangle 850 W

:: U pitanju su dva nova laptopa Acer E1-532 i HP 250 G2 modeli i instalacija ovog sistema (win 8.1) na njima, stalno mi izbacuje na 88% ili 90% instalacije ovu gresku
::
:: http://s28.postimg.org/on9xigp8t/IMG_3094.jp
:: Probao sam razlicite verzije sistema 8.1 64bit-nog (Pro, Core, Enterprise sa integrisanom KMS aktivacijom i bez), verzije iz Juna, Marta, razlicite diskove, podesavanja u Biosu su u redu
:: Verzija 8.0 (64bit) prolazi bez problema
:: U cemu je ovde problem, ja pravim negde greske ili..
:: hvala unapred,
casper re 09.10.2014. 22:58 #566748

Ma sta ce mi XP kada verzija Win7 i Win8.0 prolaze ali nece niti jedna verzija 8.1, probao i ovo sto je `Shone` predlozio ali nece.
Sada pripremam jednu RTM verziju sa original key-om pa cu videti dal` ce proci.

https://www.polovniracunari.rs
dejanpaun1 Obrisana particija recovery 11.11.2014. 14:01 #570655

broj poruka: 3

Formatirao sam ceo hard disk i obrisao recovery particiju na kojem se nalazio windows 8.
Kako da vratim i instaliram original windows 8?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs