Greska sa drajverima za graficku - ne pokrece sistem
STRANA 1 OD 2
Marijaaaa
05.10.2014. 23:20
T59163
status: user broj poruka: 37
Instalirala sam Windows XP SP3 i kada sam restartovala kompjuter i ponovo ga pokrenula, kompjuter ucita do ucitavanja za `Windows XP`, medjutim kada to zavrsi, samo se pojavi crni ekran i restartuje se kompjuter, dakle, nece da me izbaci na desktop. Medjutim, cesljam ja tako da vidim u cemu moze biti problem, i pokusam da udjem preko safe moda, preko njega je uspeo da udje bez ikakvih problema, i tamo sam deinstalirala drajvere za graficku ( tako sam procitala na nekom forumu, da je mozda zbog toga), kada sam ih deinstalirala i kada sam ponovo pokusala da pokrenem komp, on mi se normalno ukljucio, dakle u tom slucaju radi. Medjutim, kako ja ne bih morala svaki put da prvo idem u SAFE MODE i da brisem drajvere, da li postoji neko prakticnije resenje koje bi mi resilo ovaj problem?
Prvo: moras da znas (i da nam kazes) o kojoj se karti tacno...
05.10.2014. 23:52
status: user broj poruka: 10999
radi. Drugo: probaj sa jos nekim drajverom (starijim, a koji ``pokriva`` tvoju gr. kartu). Trece: moguce je da je karta delimicno neispravna, to jest, da ne moze da radi u 3D okruzenju, tako da se kvar manifestuje cim se instalise drajver (koji ``potera`` kartu njenom ``punom snagom``).
Re: Greska sa drajverima za graficku - ne pokrece sistem
05.10.2014. 23:54
status: user broj poruka: 2929
Koja grafika, koja ploca kojiu procesor, koliko memorije. Predji na win 8.1 naravno prvo da vidimo da limas HW za tako nesto. Opisan problem smrdi HW problem graficke kartice, u prevodu vrlo je moguce da je na samrti, mada ne mora da znaci. Ali velika verovatnoca da je to.
:: Instalirala sam Windows XP SP3 i kada sam restartovala kompjuter i ponovo ga pokrenula, kompjuter ucita do ucitavanja za `Windows XP`, medjutim kada to zavrsi, samo se pojavi crni ekran i restartuje se kompjuter, dakle, nece da me izbaci na desktop. Medjutim, cesljam ja tako da vidim u cemu moze biti problem, i pokusam da udjem preko safe moda, preko njega je uspeo da udje bez ikakvih problema, i tamo sam deinstalirala drajvere za graficku ( tako sam procitala na nekom forumu, da je mozda zbog toga), kada sam ih deinstalirala i kada sam ponovo pokusala da pokrenem komp, on mi se normalno ukljucio, dakle u tom slucaju radi. Medjutim, kako ja ne bih morala svaki put da prvo idem u SAFE MODE i da brisem drajvere, da li postoji neko prakticnije resenje koje bi mi resilo ovaj problem? :: :: Hvala unapred svima koji su voljni da mi pomogn :: ::
06.10.2014. 00:18
status: user broj poruka: 37
Ovo mi je na starom kompjuteru, koji ne moze da podrzi Win 8.
Graficka mi je, u skladu sa kompjuterom - dakle stara, AGP, Nvidia Ge Force Fx series 5200.. Nju sam probala na drugom racunaru, i tamo radi bez problema?
:: :: Ovo mi je na starom kompjuteru, koji ne moze da podrzi Win 8 :: :: Graficka mi je, u skladu sa kompjuterom - dakle stara, AGP, Nvidia Ge Force Fx series 5200.. :: Nju sam probala na drugom racunaru, i tamo radi bez problema? :: ::
Kupi polovnu ATI karticu i nemaš tih muka, njen drajver prepoznaje da kartica više nije podržana i neće ti napraviti takav problem. Ili, ostani na toj nvidiji i muči se kod sledećeg izdanja drajvera.
Re: Greska sa drajverima za graficku - ne pokrece sistem
07.10.2014. 11:00
status: user broj poruka: 1096
Kada bi nam odala tajnu sta imas jos od delova u racunaru. To jest koja ploca koja grafika. Posto isntaliras win XP sp3 sigurno je starija masina a na ASUS ploca za 775 socket desavala se sa ranijim vezeizjam AMD drivera da nemzoes da ih isntalrias nece da butuje vidnows javlaj problem. Znaci moras probati sa displej drivere i nista drugo ako je Ati graficka u pitanju i ako je taj problem.
AMD FX-8320, 4300 MHz (21.5 x 200) Cooler Master 212 EVO Motherboard ASUS M5A99FX PRO R2.0 Kingston HyperX Blue 2x4 gb 1600 Gigabyte R9 270 OC SSD OCZ Agility 3 60gb 1.5 WD+500gb WD Chiftec CX-05B-B Thermatle Purepower 600 Wati<
:: Instalirala sam Windows XP SP3 i kada sam restartovala kompjuter i ponovo ga pokrenula, kompjuter ucita do ucitavanja za `Windows XP`, medjutim kada to zavrsi, samo se pojavi crni ekran i restartuje se kompjuter, dakle, nece da me izbaci na desktop. Medjutim, cesljam ja tako da vidim u cemu moze biti problem, i pokusam da udjem preko safe moda, preko njega je uspeo da udje bez ikakvih problema, i tamo sam deinstalirala drajvere za graficku ( tako sam procitala na nekom forumu, da je mozda zbog toga), kada sam ih deinstalirala i kada sam ponovo pokusala da pokrenem komp, on mi se normalno ukljucio, dakle u tom slucaju radi. Medjutim, kako ja ne bih morala svaki put da prvo idem u SAFE MODE i da brisem drajvere, da li postoji neko prakticnije resenje koje bi mi resilo ovaj problem? :: :: Hvala unapred svima koji su voljni da mi pomogn :: ::
:: Obrisan je topic. Jbg, preterali sa linkovima, krakovima, torrentima..jbt, kao da nikad devojku u zivotu nisu videli pa se raspistoljili ovde : :: :: Imao sam ja negde tu igricu koja je parsto MB, a kad se raspakuje par giga..i radila je skroz ok. Ako nadjem, okacicu i poslati ti link na e-mai :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
:: Nekad je smor da se salje na e-mail...vecina ni ne zna svoj sa kojim su se reg ovde...pa nikad nisi siguran da ce dobiti/procitati.. :: :: Eh kad bi admini uveli PP, gde bi nam bio kraj : :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.