Ja sam bas koristio ovu poslednju verziju Yumi za slax i nije bilo problema, selektovao sam `try unlisted ISO via SYSLINUX`, to uvek koristis kada ti distribucija nije na listi, i naravno kada nesto nije u redu(vrlo retko).
:: :: Napravio boot preko flesh-a I izbacuje mi ovu poruku :: :: ````````failed to load com32 file /slax/boot/vesamenu.c32```` :: :: koristio sam Yumi... sta je u pitanju ? hvala
PLEASE READ: Syslinux 6+ is used in >YUMI 2.0.0.7 and has not been fully tested. If you experience com32/chain32 issues please report them. In the meantime, if you experience non-working entries, feel free to download YUMI 2.0.0.6 HERE which uses syslinux 4.
Inace, ono 2.0.0.7 se odnosi i na sve novije verzije.
A gde si pročitao da se 2.0.0.7 odnosi i na sve novije verzije? Jer, vidim, nova 2.0.0.10 ima changelog: 09/19/14 Version 2.0.1.0: Switch to use Syslinux 6.0.3 to address ERR: Couldn`t read the first sector issues. To je noviji ispravljen syslinux.
A 2.0.0.7 ima syslinux 6.0.2
SLAX (i486, x64), butabilni flash napravljen pomocu yumi 2.0.0.10 (unlisted via syslinux) radi bez ikakvih problema.
:: Lepo pise na oficijalnoj stranici :: :: PLEASE READ: Syslinux 6+ is used in >YUMI 2.0.0.7 and has not been fully tested. If you experience com32/chain32 issues please report them. In the meantime, if you experience non-working entries, feel free to download YUMI 2.0.0.6 HERE which uses syslinux 4 :: :: :: Inace, ono 2.0.0.7 se odnosi i na sve novije verzije.
Sta sam pogresno rekao? Miscommunication ocigledno =]
2.0.0.7 i sve novije verzije koriste Syslinux 6, umesto nekadasnjeg Syslinux 4. Nigde nisam precizirao 6.0.2/3/X, vec kopirao sa oficijalnog sajta, gde lepo stoji onaj `+`.
I nemoj mesati 2.0.0.10 i 2.0.1.0 - 2 potpuno odvojene stvari, posto se 2.0.0.10 (koja, doduse, ne postoji) cita kao 2.0.0.1 pa bi znacilo da ista koristi Syslinux 4.
Ocigledno je da nisi dovoljno koristio YUMI, da bi se susreo sa cestim problemima koje je isti imao sa skoro svakom novom verzijom. Npr. sa jednom verzijom hoce da zapocne butovanje kasperskog, ali ne i da ga pokrene. pa hoce da radi kasperski, ali ne i WinXP setup. pa hoce da rade i jedan i drugi, ali bez neke linux distro. pa pola stvari sa Hiren`s-a nece da pokrece. pa ne moze kombinacija win7+xp+ubuntu itd. - preduga je lista da bi sad razglabali na sta sam sve nailazio. Ne kazem da nikad nije sve radilo kako treba, samo da se desavalo da svaka druga verzija radi, pa u narednoj opet zeznu stvar. Sa novijim verzijama za sada nemam problema... videcemo koliko dugo... a mozda mi se i samo posrecilo.
edit: I da, sta god ti mislio i rekao, nece uvek sve da radi sa `unlisted iso` - vise puta doziveo, a narocito kod kombinovanja vise Linux distribucija, Windows verzija i raznih drugih alata na istom fles disku.
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.