Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
jbg, nesto ne valja
STRANA 1 OD 1
Miguelinho jbg, nesto ne valja 06.10.2007. 13:12 T5900

status: user
broj poruka: 211
Mozda i nije to uzrocnik problema ali ja cu ipak da navedem sta se sve od juce desilo, pa ako neko moze da resi problem, super. Oduzicu se! :-)
Juce mi je pri updateu AVG control center blokirao (provalili su da je piratski softver), pa sam ga ja lepo deinstalirao i nabacio Kaspersky 7 control center. Ali, ne lezi vraze, isto se desilo i sa njim kao i sa AVG. Medjutim, deinstalacija Kaspersky AV ne moze da se odradi, i prijavljuje mi poruku tipa ERROR msiexec.exe. Ja sam disableovao KAV u serviceu, tako da se ne startuje sa Win-om, ali je bilo kakva deinstalacija nemoguca. Rekogh sebi ``nema veze, mrzi me da se bakcem sa deinstalacijom OS-a`` i instaliram AVAST, lepo ga update-ujem i on sasvim normalno radi. Medjutim, primetim da mi Microsoft Office Enterprise 2007 ne fercera, i kada god bilo koju aplikaciju u Officeu startujem (Word, Excell...) racunar zapocinje novu instalaciju, prekine je pri samom startu i izbaci vec poznatu poruku o gresci msiexec.exe. S obzirom da imam nekoliko verzija MS Office-a probam i sa ostalima, pa i sa MS Office 2003, ali uvek ista poruka msiexec.exe. Kada pogledam detalje poruke, to izgleda ovako:
AppName:msiexec.exe AppVer:3.1.400.1823 ModName:ntdll.dll
ModVer:5.1.2600.2180 Offset:00018fea
Da li iko moze da mi pomogne, malo me ovo iritira?
Hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE MS installer executable 06.10.2007. 13:49 #29513

broj poruka: 5708
Pkusaj manuelno sa start dici servis Windows Installer, kucas u run: services.msc pa ga nadji i pokreni, takodje mora biti ukljucen DCOM server process launcher. Kada startujes sve ovo onda pokreni install

- R a v e n L o r d -

Miguelinho @ Machine 06.10.2007. 14:06 #29517

Nije pomoglo. Sada mi i pri pokusaju deinstalacije izbaci poruku :

The language of the instalation package is not supported by your system.

imas li jos neku ideju, ili da zabatalim?

MACHINE Re: @ Machine 06.10.2007. 14:17 #29520

Ti probelmi su zaista stupidni i meni se X puta desavalo nesto slicno, lose mu je uradjen taj deo posla. Iskreno da ti kazem retko sam uspevao da resim problem osim formatiranjem...XP je takav da ima dosta rupa, stabilan je ali kada mu nesto zaglupi registry bazu ili servise mozes da se slikas. Mozda neko naleti sa resenjem...

- R a v e n L o r d -

:: Nije pomoglo. Sada mi i pri pokusaju deinstalacije izbaci poruku
::
:: The language of the instalation package is not supported by your system
:: imas li jos neku ideju, ili da zabatalim
Oglasnik 06.10.2007. 15:13 #29533

broj poruka: 726

Mogao bi da probas da u `Properties` Windows installer-a omogucis opciju `Allow service to interact with desktop`.Nije u direktnoj relaciji sa tvojim problemom,ali pokusaj.
xxyyzz problem 06.10.2007. 15:23 #29536

broj poruka: 41

Probaj iz safe moda
Miguelinho @xxyyzz 06.10.2007. 15:27 #29537

Probao sam iz safe moda ali sam uspeo samo da podesim KAV da se ne startuje sa WIN-om. Ostalo nece ni da cuje. Nije bas neki iritantan problem (osim ako ne treba nesto da otkucam u Word-u, ili da sredim neku tabelu u Excell-u) ali me zanima u cemu bi mogla da bude greska i da li postoji resenje.

Miguelinho @ Oglasnik 06.10.2007. 15:31 #29539

Probao i to (davljenik se za slamku hvata :-) ), ali jok. Kao, zapocne instalaciju, ukoci i izbaci poruku da je Windows installer naisao na gresku (ne napominje koju) i prekine instalaciju.

Oglasnik 06.10.2007. 15:41 #29541

broj poruka: 726

Ako sumnjas sa KAV izaziva probleme,a ne mozes da ga ocistis,onda pokusaj sa nekim tool/remover-om.Npr. iceKAV:

http://www.ice-kav.com/downloads/util/KAV_Registry_Clean.zip

PS Da li si restartovao racunar posle ukljucivanja opcije `Allow...` Ne vjerujem da ce ti to pomoci,ali pokusaj,ipak si davljenik :)

MACHINE A pro po predloga Oglasnika 06.10.2007. 16:29 #29547

Eset nuti remover, ali ne za KAV

http://www.eset.com/download/av-uninstallers.php

- R a v e n L o r d -

:: Ako sumnjas sa KAV izaziva probleme,a ne mozes da ga ocistis,onda pokusaj sa nekim tool/remover-om.Npr. iceKAV
:: http://www.ice-kav.com/downloads/util/KAV_Registry_Clean.zi
:: PS Da li si restartovao racunar posle ukljucivanja opcije `Allow...` Ne vjerujem da ce ti to pomoci,ali pokusaj,ipak si davljenik :
Pisko MS te tuži i sudi i rešava problemose 06.10.2007. 16:49 #29550

broj poruka: 6648
Za uninstaller by MS:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb.en-us.290301
Ostali help:
http://support.microsoft.com/defaul...kb.en-us.555175
Miguelinho @ Machine @Oglasnik 06.10.2007. 16:57 #29551

Probao sam ja juce i sa Advanced Uninstaller-om i Z-Soft Uninstallerom, ali nije pomoglo. Kao sto rekoh, ne dozvoljava mi ni deinstalaciju MS Office-a. Sa KAV Registry Clean-om isto nista nisam uradio. Prijavljuje da ne moze da ocisti registry. Mora da sam nabasao na neki fantomski primerak.

@Pisko

Nijedna adresa nije validna. Bas sam baksuz.
Pisko Links deadlinks 06.10.2007. 19:32 #29558

broj poruka: 6648
Ma kopiram link iz bar-a firefoxa, gledam u stranicu ms-a....

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb.en-us.290301
... ali stvarno, kad je copy-paste u firefox, on na ms sajtu ne daje rezultat, mora da je neka spačka MS-a protiv korisnika firefoxa, ipak, evo ti podaci na osnovu kojih ćeš dobiti članak:
Article ID : 290301
Last Review : May 7, 2007
Revision : 5.3

Evo ga i removal tool od Microsofta (skidanje sa te iste njegove stranice)
http://download.microsoft.com/download/e/9/d/e9d80355-7ab4-45b8-80e8-983a48d5e1bd/msicuu2.exe

... a na sve ovo sam nabasao na jednom UK forumu:
http://www.pcreview.co.uk/forums/thread-1702133.php

... na genijalan način: google:( type) msiexec.exe problem (type) enter
Miguelinho @ Pisko 06.10.2007. 19:40 #29560

Eh, instalacija Microsoft removal tool-a je ZAMALO prosla. Tacnije, taman da zavrsi instalaciju, kad ono msiexec.exe, instalation is aborted because of error...
Valjda je jedino resenje da formatiram C particiju, pa sve ispocetka. E ghost-ovacu sistemsku particiju sledeci put, obecavam.
Hvala svima na trudu. Caos.

slowrun korak pred fatality 06.10.2007. 23:55 #29573

broj poruka: 4
A da probas da instalirs noviju (drugu verziju) Windows Installer-a. Progooglaj Download Windows Installer, skini noviju verziju, instaliraj, probaj, pa ako nece, neko poslednje resenje je... fatality.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs