Nemam pojma šta da postavim na ovu mašinu iz potpisa.Stoji na njoj XP instaliran pre 4 god i to radi ok,samo me nervira što kako je prestala podrška za njega on kao da je `čuo za to` baguje li baguje.
Poslednje čega se sećam je instalacija VISTE,khm....khm.....mator sam hebiga.
Dakle kolege,šta postaviti....koju posluku porati. Vi ste u toku....ja van svih tokova.....
Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.
My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb
Re: Došlo vreme da instaliram novi sistem samo......
05.08.2014. 21:34
status: user broj poruka: 9425
Stavi sta oces. Win 8.1, 8, 7 Ultimate 32, 64, Linux, Vista... Mozes cak i MaC OSx.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Nemam pojma šta da postavim na ovu mašinu iz potpisa.Stoji na njoj XP instaliran pre 4 god i to radi ok,samo me nervira što kako je prestala podrška za njega on kao da je `čuo za to` baguje li baguje :: :: Poslednje čega se sećam je instalacija VISTE,khm....khm.....mator sam hebiga :: :: Dakle kolege,šta postaviti....koju posluku porati. Vi ste u toku....ja van svih tokova.... :: :: :: :: Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi :: :: My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb :: ::
Rodila za WIN7 Ultimate 32bit ako ne voles WIN8.1. U biti, svaki OS ce lepo raditi na njoj, u zavisnosti od prohteva. XP i dalje radi odlicno, naravno ako se ne igras pa ti ne treba DX101+. Meni itekako zavrsava posao...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Turi mu Win 7 x32, radice i x64 ali bolje stavi x32
Ako mozes da se adaptiras na win 8, stavi njega, stabilniji je i brzi od 7-ice (sad ce da se jave zakleti protivnici win 8 da kazu kako ovo nije tacno) :D A da i Mac OS X :D
Nije nezgodan uopšte, Win kao Win, potpuno je sličan sedmici, ignoriši start meni kompletno jer je nepotreban.
OSX možeš da staviš isto ako nisi privržen windowsu, radi dosta bolje od Win ekosistema
A za onaj Zorin OS, stomak me zabole od smeha...
:: koliko je nezgodan prelaz sa XP-a na osmicu..... :: :: :: Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi :: :: My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb :: :: :: ::
i sa 7-ice na 8-icu... Veruj mi, trebace ti pola sata da ukapiras da je METRO isto sto i START samo bez mnogih gluposti koje si tamo imao, i jos nekih stvari... Sa leve i desne strane kada odes mise do ugla su ti neke od opcija pa polako... Najbolje, vidi na YT ceo izgled pa odluci sam... Meni je trebalo 20 min da se adaptiram...
:: Turis tu osmicu, pa molis boga da ima drajvere za sve zivo, :: ako nece da radi turis win7 32 pa ista prica, :: pa ako ni to ne pomogne vracas se ti na xp :: :: Cpu: FX 6300 @4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 O :: Ram:10 Gb Kingsto :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Keyboard: Logitech iluminate :: Mouse:Mx 51 :: Screen Dell 2 :: ::
Ma da se to sve urediti. Sto nema u win8, ima na netu, pa polako sta fali, trazis po HW-IDS-u.
@Rynskelath, ma ne da se dobro pokazao, nego mi je postao desna ruka, najozbiljnije. Kada krenem negde, uvek mi je u torbi i nikad nemam problema sa nijednom instalacijom. Sve pronadje. Jedino sa neta skinem najnoviji za g. karticu ( ukoliko je neka novija ) i to je to. Najbitnije da mi nikad nije zakazao za mrezu, jer nekada nemas mogucnost izlaska na net...Da ne pricam o matorijim laptopovima, gde treba par sati da jurcas po netu i trazis milion drajvera ako nema podrske na zvanicnom sajtu....Odlican pack.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ja sam krv propisao dok sam nasao sve drajvere prijateljima i komsijama za te starije krseve od masina ( za desktop i nekako, a za lap top jebanje na kvadrat) sto se tice zibene i 8 OS...
Hvala Ika & Gile... Nisam ljubitelj takvih stvari ali za drajvere mi stvarno treba neki pack, ovako, ne vredi...izgubim po pola sata- sat samo na te gluposti... nazalost... mada za sve kompove koje ja odrzavam drzim drajvere kod sebe kao back-up i na njihovom D disku kao skrivene...za svaki slucaj da ne obrisu :D
koliko me nervira sto ukidaju podrsku za xp, teraju ljude da predju na djubre od osmice, vista je bila sranje, sedmica je popravila malo ugled i onda osmica usrala sve sto je moglo i sto je krasilo windows, izgleda da vise neznaju sta ce pa izmisljaju gluposti i kindjure, ljudi osmica je jedno veliko sranje u pokusaju da se zarade pare xp je najbolji i najstabilniji windows koji je ikada izasao nije ni cudo sto se svaki uporedjuje sa njima, nazalost je zastareo pa nedaju porsku da bi uzimali pare ali je i dalje najpouzdaniji
8-ica je brza i stabilnija od win 7... Potreban je period privikavanja ali dobar je to sistem...i vrlo lak... Pa ne mozes ti da koristis xp koji pola toga ne podrzava da koristis i danas, mislim proslo je 13 godina od njegovog izlaska... Ja je koristim otkako je izasla, dobio sam cd i instalirao, evo i dan danas je furam kao i prvog dana, sa mozda 2-3 BSOD-a koje sam ja napravio, ali da padne sama od sebe, nikada... Jos jednom sto se tice stabilnosti, najstabilniji je Win 98se i sta sad? Svi treba da se vratimo 16 godina unazad? Instaliraj win 7 i win 8 dual boot, pa vidi, sve performanse ce ti se odmah same reci... Reci mi zasto onda na svakih par godina menjas telefon ili npr. tv? Zar nije i to pokusaj da se zarade pare?
:: koliko me nervira sto ukidaju podrsku za xp, teraju ljude da predju na djubre od osmice, vista je bila sranje, sedmica je popravila malo ugled i onda osmica usrala sve sto je moglo i sto je krasilo windows :: izgleda da vise neznaju sta ce pa izmisljaju gluposti i kindjure, ljudi osmica je jedno veliko sranje u pokusaju da se zarade pare xp je najbolji i najstabilniji windows koji je ikada izasao nije ni cudo sto se svaki uporedjuje sa njima, nazalost je zastareo pa nedaju porsku da bi uzimali pare ali je i dalje najpouzdanij :: :: T.S.A.R. Nuclear fire power :: :: My childhood http://www.youtube.com/watch?v=jn0EviOBWp :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.